Nieuwsbrief augustus 2021

Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van augustus 2021.

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Van het bestuur
• Agenda
• Aankondiging: stuur je mooiste zomerfoto in!
• Zet jezelf in de spotlight!
• Belastingtip van de maand: plan wekelijks tijd in om je boekhouding up-to-date te houden
• Ingekomen bericht: 10 stoelmasseurs gevraagd voor grote stoelmassage-opdracht in Haarlem


Van het bestuur

Zomervakantie impressie nieuwsbrief augustus 2021

In verband met de zomerperiode verschijnt er deze maand een kortere nieuwsbrief dan jullie van ons gewend zijn.
Het bestuur is er even lekker tussen uit om straks weer helemaal opgeladen het najaar in te gaan. Wij zijn benieuwd naar hoe jullie de zomervakantie hebben doorgebracht. Op 1 september a.s. verschijnt er een oproep op Facebook om jouw mooiste vakantiefoto met ons te delen. De winnaar gaat er met een mooie zomerse prijs vandoor!

In het najaar staan er diverse leuke workshops op het programma. Altijd al eens willen ervaren hoe het is om met bamboestokken een stoelmassage te geven? En wist je dat je stress en spanning net zo makkelijk kunt ontladen als dat je het vasthoudt? In de workshop ‘TRE en Critical Alignment Yoga’ gaan wij daar samen onderzoek naar doen.
Neem snel een kijkje in de actuele agenda hieronder en zie je een leuk of interessant onderwerp staan? Reserveer dan direct een plekje. Uiteraard houdt het bestuur hierbij de ontwikkelingen rondom corona scherp in de gaten.

Geniet nog even van de zomer en hopelijk zien wij elkaar weer op één van de workshops in het najaar!

Barry Harms
Bestuurslid BvS


Agenda

 • 12 September Workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs (VOL!)

  Had jij vorig jaar al een plek voor deze workshop? Dan krijg jij de kans om deze workshop te boeken tussen 9 juni en 30 juni. Zijn er daarna nog plaatsen beschikbaar dan komt deze workshop vanaf 1 juli openbaar.

  12 september 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 12 september Bamboe massage voor op de stoel

  Op zondag 12 september 2021 organiseert de BvS de workshop BamboeMassage op de massagestoel, gegeven door Christina Soemarnie Blei-Amatdoelrasit van SoeReiMas. Een stoelmassage geven met een bamboestok is een goede, praktische en natuurlijke manier om je massage technieken uit te breiden. De BamboeStok fungeert daarbij als verlengstuk van de behandelaar/therapeut, zodat deze de armen, ellebogen, handen en vingers zoveel mogelijk ontlast tijdens het geven van een Stoelmassage behandeling. De behandelaar/therapeut heeft er baat bij, want werkt extra ontspannen en zonder eigen beperkingen. En dat komt de behandeling ook weer ten goede richting klant.

  12 september 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 11 en 12 maart 2022: Sooner vakbeurs

  De Sooner vakbeurs is verplaatst van 24 en 25 september 2021 naar 11 en 12 maart 2022.  Wij staan dan met een BvS stand op de vakbeurs.
  Wil jij ook naar deze leuke beurs? Koop dan je tickets via de BvS.

  11 maart 2022 10:00 – 12 maart 2022 17:00 at Expo Hoevelaken

 • 3 oktober Guasha voor op de stoel (VOL!)

  Guasha voor op de stoel.

  3 oktober 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 3 oktober

  Save the date

  Save the date! We zijn in overleg met docenten. De planning is om 2 workshops tegelijk te geven om zo toch nog een mooi aanbod te hebben voor 2021 Hou de agenda dus in de gaten!

  3 oktober 10:0016:00

 • 17 oktober Bamboe massage voor op de stoel

  Op zondag 17 oktober 2021 organiseert de BvS de workshop BamboeMassage op de massagestoel, gegeven door Christina Soemarnie Blei-Amatdoelrasit van SoeReiMas. 

  17 oktober 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 14 november workshop TRE en Critical Alignment Yoga

  Judy

  14 november workshop TRE en Critical Alignment Yoga. Wist je dat je stress en spanning net zo makkelijk kunt ontladen, als dat je het vasthoudt? Daar gaan we in deze workshop samen onderzoek naar doen.

  14 november 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 14 november Workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs

  1 daagse Workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs op 12-09-2021 of 14-11-2021.
  Deze workshop wordt gegeven door Steve Lomas. 

  14 november 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 12 december

  Save the date

  Save the date! We zijn in overleg met docenten. De planning is om 2 workshops tegelijk te geven om zo toch nog een mooi aanbod te hebben voor 2021. Hou de agenda dus in de gaten!

  12 december 10:0016:00


Deel je mooiste zomervakantiefoto

Zomervakantie fotowedstrijd 2021 BvS

Iedereen viert de zomervakantie op zijn of haar eigen manier. De één gaat weg in eigen land, de ander trekt er op uit naar het buitenland. Een derde boekt een enkeltje naar ‘Tuinesië’. Zo veel leden, zo veel smaken!
Het lijkt ons leuk en inspirerend om te zien hoe jullie de zomervakantie hebben beleefd.

Op woensdag 1 september a.s. wordt er op onze Facebookpagina een bericht gepost, waarin je je mooiste vakantiefoto kunt delen. Wij zijn dan ook vooral benieuwd waarom dit jouw mooiste vakantiefoto is. Het bestuur beloond de mooiste inzending met een mooie BvS-handdoek, al is meedoen natuurlijk belangrijker dan een prijs.

Hou onze Facebook-pagina in de gaten!


Zet jezelf In the spotlight

In de afgelopen nieuwsbrieven hebben een aantal leden zich al in de spotlight gezet. 

Deze rubriek is bedoeld om geïnteresseerde leden naamsbekendheid te geven en in de spotlight te zetten.
Wil je je opgeven voor de rubriek In the Spotlight? Vul dan het formulier in en stuur het naar: info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl.
Stuur ook één of meerdere foto’s mee. Zorg dat er in ieder geval een liggende foto bij zit.


Belastingtip van de maand: plan wekelijks tijd in om je boekhouding up-to-date te houden

MoneyBird appAls vakspecialist is de boekhouding wel het laatste waar jij je tijd aan wilt besteden. Een groot gevaar is dan ook dat je de uitgaande en inkomende facturen laat oplopen, of nog erger: bonnen niet toevoegt aan je administratie.

Mijn tip voor deze maand is dan eenvoudig:
Hou je boekhouding up-to-date en het werk loopt niet op!

Regelmaat is heel belangrijk als het gaat om je administratie. Het beste is om één keer in de week de administratie bij te werken.
In het begin zal je wat langer daarmee bezig zijn, maar uiteindelijk zal het ook jou lukken om in 2 minuten per dag + 1x 30 minuten per week alle facturen en bonnen in te boeken en te betalen. Aan het eind van de maand loop jij of ik – als ik je adviseur ben – alles nog even na. Dan sta je niet voor verrassingen wanneer de BTW-aangifte gedaan moet worden.
Een online boekhoudprogramma (zoals Moneybird) heeft vaak een mobiele app waarmee je direct je bonnetje kan inscannen. Mijn advies is dit direct te doen, dus nog ín de winkel! Het verwerken kan je later doen via de computer.

Als je even snel een verkoopfactuur wilt maken, kan dit ook in een paar klikken met de mobiele app! Je kan zelfs de klant een betaalverzoek sturen, zodat je direct betaald wordt voor je geleverde diensten.

Je administratie bijhouden wordt op deze manier zelfs leuk 😁


Ingekomen bericht: 10 stoelmasseurs gevraagd voor grote stoelmassage-opdracht in Haarlem

Onderstaand bericht ontving het bestuur van Patricia Grasman (BvS-lid). Haar hulpvraag delen wij graag met jullie via deze weg:

Hee collega, ben je nog op zoek naar een leuke klus?
Tussen 1 oktober en 15 december 2021 mag ik maar liefst 600 hardwerkende mensen op diverse locaties in Haarlem met een stoelmassage verwennen, mits ik deze (strak geplande) opdracht rond krijg. Hiervoor ben ik op zoek naar 10 stoelmasseurs. 

Informatie over de opdracht
Per stoelmassage reken ik maximaal 20 minuten plus 3 min. wissel-, schoonmaak en intaketijd. Dat betekent dat je er ca. 2,5 per uur doet, ofwel 9 stoelmassages per halve dag (á 4 uur) inclusief 20 minuten koffiepauze. Werk je een hele dag, dan heb je uiteraard ook een lunchpauze van 30 minuten plus een middagbreak van 20 minuten. Je masseert dan in totaal 18 cliënten op een dag.

Verdiensten: € 35,- per uur incl. 21% BTW (of € 28,93 excl. 21% BTW). Er is geen reiskostenvergoeding; zzp’ers kunnen deze opvoeren als bedrijfsreiskosten.

Ik regel de roosters plus koffie of thee i.o.m. de opdrachtgever. Jij regelt zelf materialen, zoals hoofdsteunhoesjes, schoonmaak en evt. lunch.
Uiteraard werk je volgens de Covid-instructies van de opdrachtgever.

Zin in deze leuke opdracht en ben je minimaal 2 hele of 4 halve dagen per week beschikbaar? Meld je dan DEZE WEEK NOG aan via e-mail (info@bodycaresportmassage.nl) of Whats-app naar 06-29560351. Ik reageer zeker! Dank je wel.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.