En wat gebruik jij zoal aan tools bij je werk als stoelmasseur?

Bij de stoelmassages kunnen hulpmiddelen worden gebruikt. Om welke tools het gaat vind je hier. Maak jij gebruik van een of meerdere hulpmiddelen tijdens jouw sessies? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Stuur ons per email jouw bevindingen en ze komen hier op deze pagina en in de nieuwsbrief te staan.


 massagespin

De Spin

Resi Tichelaar van Resyday Stoelmassage schrijft:

Behalve massagestoel, mijn handen en een muziekje, gebruik ik alleen de afgebeelde ‘prikkel’. Ik bied dat altijd aan aan het einde van de stoelmassage. En het is erg populair! Slechts enkele mensen moeten er niets van hebben of willen het de ene keer wel en de andere keer niet. Bij degene die het nog niet kennen, geef ik vooraf altijd een korte uitleg. Voor de meesten is het de kers op de taart.

Karlien Verherbrugge uit Sas van Gent schrijft:

Wat ik regelmatig gebruik is, zoals ik het noem, “de Spin”. Het metalen staafje met “pootjes”, die je normaal bij hoofdmassage kan gebruiken. (Fantastisch bij mensen met hoofdpijn!) Deze gebruik ik op het hoofd, maar ook op de schouderkop. Dit werkt diep ontspannend. Vooral bij mensen die hoofdpijn klachten hebben met pijn in de schouder.

 

UnknownOok gebruik ik de duim- en vingerbeschermkapjes als ik veel mensen achter elkaar moet masseren. Dit beschermt goed. Zie thumb safer. 
 

CW-tools-zwart-en-wit1-300x200

Ceramic Wonder Deegrol

Judith Kroon, van www.touchyoumassage.nl uit Beek, Limburg schrijft:

Tijdens mijn stoelmassage sessies gebruik ik vaker de zo genaamde deegrol van de Ceramic Wonder. En dan met name de grote deegrol met nopjes. Die is fantastisch goed te gebruiken bij klanten die wat steviger van postuur zijn. 

 De deegrol gebruik ik over de kleren over de rug, de onderrug en billen, en over de schouder en nek regio. De rol is ideaal om de verklevingen in die regio’s aan te pakken en los te krijgen. De rol voelt 3B-W67252-2Taangenaam voor de klant, en werkt verlichtend en openend op desbetreffende plekken waar bij veel klanten blokkades zitten. Bovendien werkt het diep ontspannend en helpt de rol mij met het sneller de diepte in te komen bij pittige verkleefde regio’s.
 
De spine vork gebruik ik ook weleens om de nekspieren van de klanten te helpen ontspannen. Zelf gebruik ik de spine vork wel vaker op mijzelf. Het werkt lekker op mijn nekspieren. 
 
De producten zelf blijken niet meer te verkrijgen te zijn daar de fabrikant de productie van deze tools is gestopt. Een aantal andere ceramiek wonder tools zijn nog wel te krijgen op website sababa

Massagemagneten

Liesbeth Hulspas van www.massagepraktijkdestroming.nl schrijft:

Tijdens het uitvoeren van een stoelmassage, gebruik ik regelmatig massagemagneten. Vaak, even als extraatje na de drukpuntmassage, gebruik ik de tools, mijn favoriet. Mijn ervaring is, dat je de tools, door hun vorm, ook goed kunt gebruiken bij triggerpointtherapie.

Een gehele stoelmagneetmassage geef ik aan mensen waar drukpuntmassage te intensief voor is of aan mensen die het een aangename afwisseling vinden. Daarbij gebruik ik de drie-hoeken, pebbles en tools. De combinatie van massage en magneten wordt veelal als weldadig en zeer ontspannend ervaren.

Er hoeft geen druk te worden gegeven tijdens de massage. Het is daarom niet belastend voor de gewrichten van de masseur. Masseren met magneten kost dus weinig kracht, terwijl het wel een krachtige uitstraling heeft.

Magnetisme is een natuurkundig verschijnsel. Ons lichaam is opgebouwd uit cellen met een plus- en een minpool, te vergelijken met de polen van de aarde. De cellen reageren op de magneten. Rode bloedlichaampjes hebben de neiging om te clusteren; dit wordt het geldroleffect genoemd. De magneten, die ook invloed hebben op het ijzer in het bloed, trekken als het ware de cellen weer uit elkaar. De cellen worden energieker en kunnen beter functioneren. Er ontstaat een betere doorbloeding en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. (Ik adviseer altijd om veel water te drinken na een massage met magneten.)

De neodymiummagneten zijn hoog opgeladen magneten en verliezen 1% in kracht na 100 jaar. Je kunt ze bestellen op www.destroming.energetix.tv. Ze worden, zonder verzendkosten, naar je toegezonden.                       

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mijn praktijk 079 3613989 / 06 14545242 of via de mail; massagepraktijkdestroming@kpnplanet.nl

(Het wordt afgeraden om mensen met een pacemaker of een ander medisch implantaat met batterij te masseren.)


Wat is jouw ervaring met het werken met deze tools? Gebruik je nog andere hulpmiddelen? Laat het ons weten! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.