Vraag en antwoord

 1. Komen leden van de BvS in aanmerking voor vergoeding van zorgverzekeraars?

  Nee, stoelmassages worden in de regel niet vergoed door zorgverzekeraars, ook niet als je lid bent van een beroepsvereniging.

 2. Waarom zou ik lid worden van de BvS?

  We organiseren zeer regelmatig diverse bijeenkomsten die (meestal) gratis zijn voor leden van de BvS. Onderwerpen:

  • aanvullende technieken zoals hoofdmassage, bamboemassage, handmassage, Thaise yoga-massage, medical taping, triggerpoints, etc.
  • uitwisselbijeenkomsten waar masseurs elkaar masseren, van elkaar leren, ervaringen uitwisselen
  • persoonlijke ontwikkeling: zorg goed voor jezelf!
  • ontwikkeling van je onderneming: hoe kom ik aan meer / betere klanten en opdrachten?

  Verder krijg je toegang tot de ledensite waar onder andere de volgende informatie beschikbaar is:

  • startersinformatie
  • ledenkorting op diensten en producten
  • marktinformatie
  • branche-informatie
  • nieuws

  Tevens steun je de Beroepsvereniging in het behalen van haar doelstellingen. Zie verder ook de pagina Lid worden.

 3. Wat zijn de voorwaarden om lid te worden van de BvS?

  Als jij je wilt aansluiten stellen wij geen eisen aan de cursus die je gevolgd hebt. Dit is een bewuste keuze. Wij willen laagdrempelig zijn en zoveel mogelijk masseurs bereiken zodat we vanuit die diversiteit kunnen werken aan professionalisering, groei en ontwikkeling van de stoelmassagebranche. Wel heeft de BvS een gedragscode opgesteld om masseurs die zich misdragen buiten de deur te houden.

  De Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs stelt geen eisen aan het stoelmassage certificaat. Stoelmasseur is een vrij beroep. Dit houdt in dat iedereen zich stoelmasseur mag noemen en dat er geen eisen zijn verbonden aan de inhoud en doorlooptijd van de stoelmassagecursus.

  Zie verder ook de pagina Lid worden.

 4. Welke cursus stoelmassage adviseert de BvS?

  Wij adviseren vanuit de Beroepsvereniging niet over welke cursus stoelmassage je het beste kunt volgen. De reden hiervoor is, dat de keuze die je maakt afhankelijk is van vele factoren. Wil je stoelmassage professioneel gaan toepassen, of meer in huiselijke kring? Ga je vooral particulieren of juist bedrijven benaderen? Ben je een ervaren masseur die een nieuwe techniek wil leren of begin je nog maar net met masseren?

  Ook belangrijk is waar de cursus gegeven wordt. Op de pagina met het overzicht van de cursusaanbieders vind je een lange lijst en een kaartje met alle cursuslocaties.

 5. Wat is het verschil tussen een stoelmassage opleiding of cursus?

  De term opleiding wordt voornamelijk gebruikt wanneer we het hebben over de basis van je loopbaan of vervolgopleiding. Dit kan een MBO, HBO of universitaire opleiding zijn. Een opleiding heeft een langere doorlooptijd dan een training of cursus en de studiedruk is een stuk groter.

  Men spreekt dus over een cursus wanneer het om een korte looptijd gaat en is het onderwerp zeer specifiek is. Dit is van toepassing op een “cursus” stoelmassage. De doorlooptijd is meestal niet meer dan 2 tot 4 dagen.

 6. Kan ik als lid van de BvS een AGB code aanvragen?

  Nee, dit is niet mogelijk. De Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs heeft geen afspraken met zorgverzekeraars. Een AGB code kan je aanvragen wanneer de leden van de vereniging erkend worden door een of meerdere zorgverzekeraars. Dit is niet aan de orde.

 7. Faciliteert/regelt de BvS opdrachten voor haar leden?

  Nee, de BvS neemt geen massageopdrachten aan, en fungeert hierin ook niet als tussenpersoon.

  Opdrachten kunnen wel op de Linkedin- en Facebook-pagina’s van de BvS gezet worden.

 8. Ik heb nog geen bedrijfsnaam. Kan ik later zelf mijn eigen gegevens wijzigen?

  Jazeker! Na verwerking van je aanmelding krijg je per mail je gebruikersnaam (= je e-mailadres) en wachtwoord toegestuurd. Daarmee kun je je persoonlijke gegevens wijzigen.

 9. Wat is mijn lidnummer?

  Je lidnummer kun je op twee plaatsen terugvinden:

 10. Ben ik lid van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs?

  Als je lid bent van de BvS kun je jezelf op twee plaatsen terugvinden:

 11. Wanneer ontvang ik mijn contributiefactuur?

  De penningmeester factureert regelmatig, meestal 1x per maand. Het streven is om in het eerste kwartaal alle contributiefacturen van bestaande leden verzonden te hebben. Voor nieuwe leden is het streven om de factuur binnen 1 maand te versturen.

  De facturen ontvang je niet per post, maar je krijgt een e-mail met daarin links naar de on-line factuur en naar de PDF-versie.

 12. Waarom staat er geen btw op de facturen van de BvS?

  Onze vereniging is vrijgesteld van btw.