12 September Workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs VOL

Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

12 September Workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs VOL

12 september 2021 10:00 - 16:00

€70,00

1 daagse Workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs 12-09-2021 of 14-11-2021

Wordt gegeven door Steve Lomas

Op zondag 12 september organiseert de BvS de workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs. Deze wordt gegeven door Steve Lomas:
 
“In deze workshop gaan wij op een interactieve, speelse manier te werk. Geen droge stof maar praktijk gerichte voorbeelden. Voor sommigen is het opfrissen van opgedaan kennis en voor anderen is het een verdieping. In ieder geval ga ik in op de wensen van de deelnemers”.
Een masseur moet kennis hebben van de anatomie van de mens. Maar kennis van lichaamsdelen afzonderlijk is niet genoeg. Inzicht in de verbinding tussen die lichaamsdelen is van belang om een massage op maat te kunnen geven. Daarom is kennis van de bewegingsleer minstens zo belangrijk. Voeg die twee aspecten toe aan kennis over je cliënt zelf, en je massage krijgt meer diepte en wordt effectiever.

Wat leer je?
De kennis: we combineren geavanceerde software en modellen met praktijkvoorbeelden om de anatomie van je cliënten te doorgronden. Daarbij komen bijvoorbeeld het skelet en de armen en de handen aan de orde, maar ook de opbouw van de wervelkolom en de samenstelling van de schoudergordel.
De verdere onderbouwing: de belangrijkste spieren. Hun Latijnse namen en functies, en origo en inserties.
De toepassing: wat doen deze spieren? Hoe herken je ze? Hoe voel je ze? Hoe test je hun functies? Vertaald naar de klachten die je cliënten kunnen hebben: welke spieren gebruikt een mens om de scapula (het schouderblad) op te tillen? Of: welke om met een toetsenbord en een muis te werken?
 
Wie is Steve?
Geboren in Carlisle, in het noordwesten van Engeland. Getogen, de laatste 25 jaar, in Amersfoort.In de jaren 80 begon ik als sportmasseur bij de Royal Air Force. Onderweg naar nu heb ik verdiept in talloze massagetechnieken. Vanuit een oprechte belangstelling voor mensen.
 
Vanuit de gedachte dat iedere vraag of klacht vraagt om een eigen benadering. En, minstens zo belangrijk, vanuit een behoefte om mijn massagecursussen een wetenschappelijke basis te geven. Een goede masseur brengt het hoofd van zijn cliënten soms misschien wel in de wolken, maar houdt de voeten stevig op de grond.

 

Mijn lesbevoegdheid haalde ik via de Cambridge University en heb ik aangevuld met talloze cursussen en opleidingen. Daarnaast ben ik geregistreerd bij CPION/CRKBO als docent/trainer.
Ik zie het als een belangrijke opdracht in mijn werk dat ik mijn cursisten leer om van elke massage de optimale combinatie te maken van cliënt en masseur. Ik wil niet dat ze klakkeloos doen wat ik doe. Iedere cliënt is weer anders, heeft op ieder moment andere vragen en reageert anders. Mijn les: ga op zoek naar wat er op dat moment van je gevraagd wordt. Zo krijgt iedere massage een toegevoegde waarde.

Programma:

 9.40- 9.55    ontvangst
10.00-12.00  ochtend programma 
12.00-13.00  lunch aangeboden door de BvS
13.00-16.00  middag programma

Vergoeding:

Leden: € 10,-

Niet leden: 70,- euro

Wil je erbij zijn? Meld je aan. Aanmelden kan vanaf 1-7-2021 zonder wachtwoord.

Let op: de ledenkorting krijg je alleen als je ingelogd bent als lid.

 

 

Gegevens

Datum:
12 september 2021
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€70,00

Locatie

NGS Bilthoven
Professor Bronkhorstlaan 26
Bilthoven, 3723MB
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar