Nieuwsbrief februari 2022

Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van februari 2022.

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Van het bestuur
• Agenda
• Rubriek Facebook: Wat zeg jij?
• Terugblik workshop 23 januari 2022
• Boekhoudtip van de maand
• Met BvS-ledenkorting naar de Massage-ComplementairVakbeurs
• Voordelen lidmaatschap BvS
• Reminder: uitnodiging Algemene Leden Vergadering (ALV) op 20 februari 2022


Van het bestuur

Voorwoord nieuwsbrief februari 2022: zeilbootToen ik las wat Monique schreef in de vorige nieuwsbrief, dat ze in een troosteloos gat is gevallen en dat ze moeite heeft om zich iedere ochtend weer uit bed moet slepen doordat alle gezelligheid na de kerst en nieuwjaarsviering is verdwenen bedacht ik: dat gaat mij niet gebeuren!

Ik heb toen gelijk een reisje geboekt naar een zonnige bestemming. Dat heeft goed uitgepakt, ik stond op mijn tijdelijke bestemming iedere ochtend op met een stralende zon en een strakblauwe lucht en een goed gevoel.
Helaas na 2 weken was dit ook weer voorbij en kwam ik hier terug in de storm en slagregens.

Hierna begon het leed pas echt: het samenstellen van een fotoboek.
Foto’s bekijken, beoordelen, wel of niet opnemen in het fotoboek en bij bijna iedere foto de weemoedige gedachte van: was ik nog maar daar, genietend van de zon.

Voorwoord nieuwsbrief februari 2022: foto vanaf bootZo namijmerend over de vakantie komt beetje bij beetje het bericht binnen dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Steeds meer maatregelen lijken te worden losgelaten.
Als alles echt wordt doorgevoerd zoals nu uitlekt, dan gaan we bijna terug naar normaal. Deze berichten stemmen me weer wat hoopvoller en ook hier komt er dan weer wat licht aan de horizon.

We kunnen ons weer bezig gaan houden met datgene wat ons een goed gevoel geeft, namelijk het geven van massages waarbij we niet te veel rekening hoeven te houden met beperkende maatregelen.
Terwijl ik dit schrijf, komt de zon ook door en lijkt het buiten ook een stuk vrolijker. Dit stemt me hoopvol voor wat er komen gaat.

Ik wens jullie veel succes bij het geven van massages. Houdt het soepel.

Wim von Rotz
Penningmeester BvS


Agenda 

 

 

 

 

 

 

 • 24 april 2022 workshop TRE en Critical Alignment Yoga

  Judy

  Wist je dat je stress en spanning net zo makkelijk kunt ontladen, als dat je het vasthoudt? Daar gaan we in deze workshop samen onderzoek naar doen. Deze dag neem ik jullie aan de hand van de Yoga methodiek van Gert van Leeuwen mee naar het bovenrug- en borstgebied. Ook zal ik een introductie workshop TRE® verzorgen. Dit staat voor Tension Release Excercises en deze zijn ontworpen door Dr. David Berceli.

  24 april 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 24 april 2022 workshop anatomie

  workshop anatomie en bewegingsleer

  24 april 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 

 

 • 22 mei 2022 Triggerpoints oplossen door Melt

  Triggerpoints oplossen door MELT. In deze workshop neem ik je mee in de wereld van fascia en spieren. Preciezer: in de en hoe klachten die je als masseur kunt oplopen je daar met fascia zelfbehandeling gevolgd door triggerpoint zelfbehandeling vanaf kunt komen als je eraan ten prooi bent gevallen. En hoe je ervan vrij blijft als je er geen last (meer) van hebt.

  22 mei 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 26 juni 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  26 juni 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 26 juni 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  26 juni 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 11 sept 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  11 september 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 11 sept 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  11 september 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 9 okt 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  9 oktober 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 9 okt 2022 workshop guasha voor op de stoel

  workshop guasha voor op de stoel

  9 oktober 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 

 • 13 nov 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  13 november 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 13 nov 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  13 november 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 11 dec 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  11 december 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 11 dec 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  11 december 10:0016:00 at NGS Bilthoven


Rubriek op Facebook: Wat zeg jij?

Elke eerste woensdag van de maand plaatsen wij op Facebook een vraag. Een antwoord is niet goed of fout. Het doel is om met elkaar te sparren over de gestelde vraag. Misschien levert het ook mooie nieuwe inzichten op!

Deze maand is de vraag: ga jij naar massage vakbeurs in Hoevelaken?
 
1 Ja en ik gebruik jullie kortingscode BVS
(als je deze code gebruikt help je onze vereniging en je zelf)
2 nee, …..
3 misschien ik twijfel nog ……
 
Er reageerden 10 leden.

Ongeveer de helft van de leden die gereageert hebben kiest voor antwoord 1. De andere helft geeft aan niet te gaan zo lang er nog maatregelen vanuit de overheid gelden. Ook was niet voor iedereen duidelijk dat kaarten, aangeschaft voor de beurs in 2020/2021 geldig blijven. De vragen hieromtrent zijn door de organisatie zelf beantwoord.

Kijk verderop in de nieuwsbrief voor meer informatie over de beurs en waar je onze stand kunt vinden.

Heb je zelf nog een leuke vraag? Stuur dan een mail naar info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl of stuur een persoonlijk Facebook-bericht naar Wendy.


Terugblik workshop 23 januari 2022

Cleo workshop 23 januari 2022Door Irene Haket

Ik was even teleurgesteld dat we niet live bij elkaar konden zijn, maar ja, dat is natuurlijk inherent aan deze tijd. En ach, daarna vond ik het ook wel weer relaxed om niet een uur in de auto te zitten.

Na een hartelijk welkom van het bestuur start Cleo Tjitrodipo iets later dan gepland – door internetproblemen – de workshop vanuit zijn huiskamer. Hij is leraar thaise massage. Je kan horen dat het in zijn bloed zit, hoewel hij er niet vandaan komt. Moeiteloos vertelt hij over Thailand en de yoga traditie.

In het Noorden van het land hebben ze ITM (International Training Massage School) bij de stad Chiang Mai en in het zuiden heet het Wat Pho, bij Bangkok in de buurt. Cleo heeft in het noorden de training gedaan.

Thaise yogamassage is vooral accupressuur en strekkingen, porren en sjorren noemt Cleo het. Alles om bewegingsvrijheid te krijgen. Na wat geschiedenis en wat meer over de achtergrond van de yoga, gaan we zelf aan de slag. Om massage te geven is het belangrijk om ook zelf lekker in je vel te zitten. We gaan daarom zelfstrekkingen doen.

Er zijn 80 posities voor zelfstrekking. Hier zijn ook beelden van gemaakt, heel lang geleden, daar zijn er nog 25 van over. We doen een aantal strekkingen op de grond en daarna een paar staand.
Het is heerlijk om te doen en zo het lichaam los te maken! Ook voor stoelmassage zouden deze strekkingen een mooie toevoeging zijn. Dat vraagt naar meer!


Boekhoudtip van de maand: begin 2022 met een schone boekhouding

Mijn naam is Edwin Ietswaard en in mijn dagelijkse leven ben ik nauw betrokken bij de massagebranche. Dagelijks ben ik te vinden in onze massagepraktijk MyoMind Massage in Alphen aan den Rijn én daarnaast help ik met Ietswaard Support therapeuten en andere professionals in zorg/welzijn contactberoepen met hun administratie 

Boekhoudtip van de maand februari 2022

Inmiddels zijn we alweer in februari 2022 beland.
In de boekhouding begint hier de belangrijke taak om 2021 af te ronden, zodat een correcte aangifte inkomstenbelasting gedaan kan worden.

Wanneer je al gebruik maakt van een boekhouder, dan heb je wellicht al een bericht van hem of haar gehad voor wat documentatie. Zo niet, dan adviseer ik je zeker goed naar je administratie te kijken!

Ik heb afgelopen jaar met regelmaat boekhoudingen voorbij zien komen, waarbij de voorgaande jaren niet waren afgesloten en daarmee dus geen duidelijkheid voor de aangifte inkomstenbelasting. Bij een controle door de belastingdienst kan dat je duur komen te staan!

Zelf vraag ik mijn klanten de volgende 3 documenten:

 • Urenregistratie (voor het urencriterium)
 • Voorraadoverzicht met de inkoopkosten
 • Mutaties FOR (Fiscale Oudedag Reserve)

Bij de jaarafsluiting controleer ik in 5 stadia:

 • Controle grootboek: alle inkomende en uitgaande facturen controleren van het afgelopen jaar
 • Controle btw: het btw rapport controleren. Vooral de buitenlandse facturen!
 • Resultaat verwerken: de winst moet verwerkt worden in het eigen vermogen. Ook moeten subrekeningen samengevoegd worden tot onttrekkingen en stortingen.
 • Btw suppletie: in januari heb je de laatste (kwartaal) aangifte gedaan. Het komt voor dat na controle toch btw foutief geboekt is. Deze corrigeer je met een suppletie.
 • Export en bespreking: als alles afgerond is, exporteer ik de hele boekhouding als back up. Deze moet je 7 jaar bewaren; voor sommige zaken zelfs 10 jaar!
  De bevindingen bespreek ik met de klant in een Zoom gesprek.

Is het je gaan duizelen? Simpeler kan ik het niet vertellen, dus wellicht is het een idee om een boekhouder in te schakelen 🙂


Met BvS-ledenkorting naar de Massage-Complementair Vakbeurs

Banner Sooner EventsOp vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2022 vindt deMassage-Complementair Vakbeurs weer plaats in de EXPO in Hoevelaken! Ook de BvS is met een stand aanwezig (hal 2, stand 7).

Het thema van de beurs is: ‘samen Natuurlijk beter’. Een beurs vol inspiratie, (gratis) lezingen/workshops, behandelingen, demonstraties, concrete ideeën en nieuwe ontmoetingen!

Op deze site kun je meer informatie over de beurs vinden. Ook kun je er direct jouw toegangskaart kopen. Gebruik dan onze code ‘bvs’. Dan betaal je geen € 12,- maar € 7,- voor de beursentree én je helpt onze vereniging. 

Graag tot ziens op de beurs!


Voordelen lidmaatschap BvS

Het lidmaatschap van de BvS biedt jou als stoelmasseur een groot aantal voordelen!
In deze nieuwsbrief staan wij dit keer stil bij twee andere voordelen.

BvS-bordjes

BvS naambordjeWist je dat de BvS ook zogenoemde muurschildjes uitgeeft?
Voor op je gevel, of om neer te zetten als je ergens op locatie aan het werk bent. Zo laat je zien dat je professioneel bezig bent als lid van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs!
Meteen een bordje bestellen? Log eerst in en bestel ze dan hier.

 


Ledenfolders
BvS ledenfolder voorzijde

De BvS heeft prachtige folders laten maken, die de leden kunnen gebruiken om hun dienstverlening onder de aandacht te brengen van mogelijke opdrachtgevers. Achterop de folder is ruimte voor je eigen gegevens, bijvoorbeeld een stempel, een sticker of een visitekaartje.

De folders zijn gemaakt in 2 formaten: A4 en A5. De folders gaan in setjes van 10 stuks. Dus: als je, bijvoorbeeld, 20 folders A4 wilt hebben, bestel dan 2 setjes 10 x A4.

Ze worden verkocht tegen ongeveer de kostprijs: een euro per setje van 10.
De verzendkosten bedragen 4 euro per bestelling. Als je je bestelling persoonlijk in ontvangst neemt, bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst, betaal je uiteraard geen verzendkosten. De ledenfolders kun je hier bestellen (eerst inloggen!).


Reminder: uitnodiging Algemene Leden Vergadering (ALV) op 20 februari 2022

Alle leden hebben op dinsdag 8 februari 2022 namens het bestuur een uitnodiging per mail ontvangen voor de Algemene Leden Vergadering op zondag 20 februari 2022.

Heb je al gereageerd? Fijn, dank je wel! Heb je dat nog niet gedaan? Doe dat dan zo snel mogelijk!

Bestuur BvS


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.