22 mei 2022 workshop hoofdpijn massage

22 mei 2022 workshop hoofdpijn massage

22 mei 10:00 - 16:00

€82,50

Op zondag 12 december 2021 was de workshop hoofdpijn massage gepland. Deze is toen geannuleerd. De deelnemers die zich toen aangemeld en betaald hadden hebben inmiddels een mail gekregen met de nieuwe datum. Als deze leden annuleren kunnen overige leden zich vanaf 22 maart inschrijven.

Workshop Hoofdpijnmassage door Steve Lomas

Eerste hulp bij een veel voorkomende klacht: hoofdpijn.

Wat is het?
De workshop Hoofdpijnmassage richt zich niet alleen op het verminderen, maar ook op het voorkomen van hoofdpijn. Of migraine. Hoofdpijn kan een gevolg zijn van niet goed functionerende of overbelaste spieren en wervels in nek, schouders en rug. Tijdens de cursus leer je massagetechnieken om deze spieren en wervels los te maken.

Achtergrond
Van alle pijnklachten die een mens kan hebben is deze misschien wel de meest voorkomende: hoofdpijn. Een op de vijf Nederlanders heeft er minimaal één keer per week last van. Soms is die pijn zo erg dat iemand erdoor in zijn functioneren wordt belemmerd. Denk bijvoorbeeld aan een verminderd concentratievermogen, vermoeidheid of stemmingsveranderingen. En dat kan weer zijn weerslag op de omgeving hebben. Hoofdpijn kan kortom een enorme impact op het leven hebben.

De oorzaken van hoofdpijn zijn divers. De pijn kan een gevolg zijn van spieren en wervels die overbelast zijn of niet goed functioneren. Ook een verkeerde lichaamshouding kan de oorzaak zijn. Vermoeidheid. Of sociale of andere spanningen.

Wat leer je?
Om hoofdpijn te kunnen bestrijden moet je eerst weten wat hoofdpijn is. Die kennis helpt je om je cliënt gericht te kunnen behandelen. Daarom wordt in de workshop Hoofdpijnmassage, net als in alle workshoppen, ruim aandacht besteed aan de theorie. Wat is hoofdpijn? Wat voor vormen zijn er? Wat betekent hoofdpijn voor iemand? Daarnaast leer je technieken om de hoofdpijn – of migraine – te behandelen.

Wie is Steve?
Geboren in Carlisle, in het noordwesten van Engeland. Getogen, de laatste 25 jaar, in Amersfoort. In de jaren 80 begon ik als sportmasseur bij de Royal Air Force. Onderweg naar nu heb ik verdiept in talloze massagetechnieken. Vanuit een oprechte belangstelling voor mensen.

Vanuit de gedachte dat iedere vraag of klacht vraagt om een eigen benadering. En, minstens zo belangrijk, vanuit een behoefte om mijn massagecursussen een wetenschappelijke basis te geven. Een goede masseur brengt het hoofd van zijn cliënten soms misschien wel in de wolken, maar houdt de voeten stevig op de grond.

Mijn lesbevoegdheid haalde ik via de Cambridge University en heb ik aangevuld met talloze cursussen en opleidingen. Daarnaast ben ik geregistreerd bij CPION/CRKBO als docent/trainer.
Ik zie het als een belangrijke opdracht in mijn werk dat ik mijn cursisten leer om van elke massage de optimale combinatie te maken van cliënt en masseur. Ik wil niet dat ze klakkeloos doen wat ik doe. Iedere cliënt is weer anders, heeft op ieder moment andere vragen en reageert anders. Mijn les: ga op zoek naar wat er op dat moment van je gevraagd wordt. Zo krijgt iedere massage een toegevoegde waarde.

Programma:
09.45-10.00 inloop
10.00-12.30 workshop
12.30-13.30 lunch verzorgt door de BvS
13.30-15.45 workshop
15.45-16.15 uitloop, opruimen

Vergoeding
voor leden :        € 22,50
voor niet leden: € 82,50

Aanmelden: kan vanaf 22-03-2022
Deze workshop is in 2021 geannuleerd. Had je al betaald voor deze workshop in 2021 geef je dan niet opnieuw op.
Jij hebt ondertussen al een mailtje van ons ontvangen. Als er nog plekken vrij zijn kunnen deze vanaf 22-3 door iedereen geboekt worden.

Let op ! De ledenkorting krijg je alleen als je ingelogd bent als lid.
Ook zijn bepaalde tickets alleen zichtbaar als je ingelogd bent.

Datum:
Tijd:
Kosten:
€82,50
Bijeenkomst Categorie:

NGS Bilthoven
Professor Bronkhorstlaan 26
Bilthoven, 3723MB

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
aanmelden voor workshop 22 mei hoofdpijn massage
1 beschikbaar