BvS nieuwsbrief maart 2022

Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van maart 2022.

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Van het bestuur
• Agenda
• Terugblik ALV en workshops 20 februari 2022
• Boekhoudtip van de maand
• Terugblik Massage- en Complementair Vakbeurs 2022
• Voordelen lidmaatschap BvS


Van het bestuur

Voorwoord nieuwsbrief maart 2022

Deze maand is volgens het KNMI nog nooit zo zonnig begonnen. Zonovergoten dagen met strak blauwe luchten. De lente hangt duidelijk in de lucht: de natuur bereidt zich voor op het nieuwe leven en ook bij mij kriebelt het en ik voel de energie stromen! 

Energie van de eerste live georganiseerde workshops van dit jaar, een interactieve ALV en niet in de laatste plaats de nieuwjaarsbijeenkomst. Marcia en Jolande vertellen hoe zij deze dag hebben ervaren! Ook kijk ik zelf nog even terug op de gehouden ALV.

Energie van al het stoelmassagewerk dat zich steeds meer aandient, van de vele en mooie ontmoetingen tijdens de Massage- en Complementair Vakbeurs waar wij als bestuur onze mooie vereniging vertegenwoordigden en wij ook (eindelijk!) de mogelijkheid kregen om als bestuur elkaar beter te leren kennen. Verderop in deze nieuwsbrief lees je een terugblik op deze beurs.

Energie om er weer lekker op uit te trekken. Zo was ik in de voorjaarsvakantie met mijn zoon in Antwerpen, waar het ook al zo mooi weer was en bruiste van gezelligheid. De eerste lange wandelingen staan al weer gepland. En ook de eerste buitenduik komt al weer snel dichterbij. 

Waar krijg jij energie van?

Barry
Bestuurslid BvS


Agenda 

 

 

 • 24 april 2022 workshop TRE en Critical Alignment Yoga

  Judy

  Wist je dat je stress en spanning net zo makkelijk kunt ontladen, als dat je het vasthoudt? Daar gaan we in deze workshop samen onderzoek naar doen. Deze dag neem ik jullie aan de hand van de Yoga methodiek van Gert van Leeuwen mee naar het bovenrug- en borstgebied. Ook zal ik een introductie workshop TRE® verzorgen. Dit staat voor Tension Release Excercises en deze zijn ontworpen door Dr. David Berceli.

  24 april 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 24 april 2022 workshop anatomie

  workshop anatomie en bewegingsleer

  24 april 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 

 


 

Terugblik ALV en workshops 20 februari 2022

Terugblik Algemene Leden Vergadering (ALV) en Nieuwjaarsbijeenkomst BvS 2022

Door Barry Harms

Nieuwjaarsbijeenkomst BvS 2022

Voorafgaand aan de twee workshops die vandaag op het programma staan, vindt ook de Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats. 
Op de uitnodiging van het bestuur hebben 65 leden gereageerd, waarvan 28 leden fysiek bij de vergadering aanwezig zijn en 12 online via Zoom.

Monique neemt, vanuit haar rol als voorzitter, het concept jaarverslag 2021 op hoofdlijnen door.  Wim neemt de toelichting op de jaarrekening 2021 voor zijn rekening, waarna de kascommissie nog een toelichting geeft en enkele vragen toelicht. Zij adviseerden de aanwezige leden het bestuur decharge te verlenen en aldus geschiedde. Het jaarverslag werd vervolgens goedgekeurd.

Ook werd het concept jaarplan 2022, inclusief de bijbehorende begroting, op hoofdlijnen doorgenomen. De begroting is naar aanleiding van enkele vragen op een paar punten aangescherpt en de toelichting verduidelijkt, waarna ook deze een definitieve status heeft gekregen. Het verslag van de Algemene Leden Vergadering is in concept gereed en zal uiterlijk begin volgende week aan alle deelnemende leden per mail worden toegestuurd ter goedkeuring.
Na de Algemene Leden Vergadering nodigde het bestuur degenen die fysiek aanwezig waren uit voor een kop koffie of thee met een heerlijk stuk appeltaart. De deelnemers die online de vergadering volgden, konden genieten van een heerlijk toegestuurde stroopwafel.

Een verslag van de workshops vind je verderop in deze nieuwsbrief. 

Na de workshops vond de nieuwjaarsbijeenkomst plaats. Monique heeft namens het bestuur de leden toegesproken en een toost uitgebracht op het nieuwe jaar! Wij genoten van een heerlijk tapasbuffet en er was genoeg tijd en ruimte om erna bij te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Workshop Cleo

Workshop “Werken vanuit jouw centrum”

Door Marcia Herfs

Op 20 februari heb ik de workshop “Werken vanuit jouw centrum” van Cleo Tjitrodipo bijgewoond.

De hele dag masseren – met soms wel meer dan 20 klanten op een dag – hoe hou je dat vol als masseur? Na een korte uitleg hoe je het beste kunt staan en hoe je het beste kunt bewegen als masseur tijdens de massage gingen we al snel praktisch aan de slag.

Ik heb met verwondering staan kijken hoe Cleo om de ontvanger heen “danst” en toch behoorlijk veel massagedruk kan uitoefenen terwijl het er uitziet alsof het geen moeite kost.
De massagedruk van Cleo heb ik zelf mogen ervaren op de stoel. Deze was stevig: ik voelde dat er wat gebeurde, maar ging niet door het plafond. Dat is de massagedruk die ik aan klanten wil geven.

Wat ik ook ga toepassen in de praktijk is om de klant voor aanvang van de massage te vragen wat hij nodig heeft in plaats van wat ik voor hem kan doen. Cleo begon de massage aan het hoofdeinde van de stoel op armlengte afstand en eerde de ontvanger. Wat een prachtig ritueel…

Toen ik zelf ging masseren ontdekte ik hoeveel energie het spaart als je in de goede houding staat en wat losser in de heupen bent. Ik kon goede stevige druk geven zonder al te veel moeite, dat is pure winst!

Cleo deed ook nog wat strekoefeningen. Daar voel ik me nog niet zeker genoeg voor om dat bij klanten toe te passen. Nog even meer oefenen….

Ik kijk uit naar het beloofde pdf bestand om de grepen nogmaals te bekijken en toe te gaan passen in de praktijk!

Cleo, bedankt voor deze inspirerende en praktische workshop! Ik heb er ontzettend veel van geleerd en genoten van je enthousiasme voor ons mooie vak.

Workshop “Atlasmassage”

Door Jolande Meijer

Workshop HansZondag 20 februari was het mijn eerste kennismaking met de beroepsvereniging (eind vorig jaar 2021 ben ik lid geworden). Na een hartelijk ontvangst met een kop koffie hadden we eerst de algemene ledenvergadering.
Fijn om in levende wijze aanwezig te zijn en even een gekke gewaarwording om via een zoom verbinding contact te hebben met de andere leden, die vanuit huis meededen.
Via deze weg dank ik het bestuur voor de organisatie en alle aanwezigen, fijn om weer contacten te leggen.

Kennismaking/ intro Atlas -Lumbaal massage door Hans Boerhof (BackBalance-Nederland.nl)

Na de ledenvergadering mocht ik kennismaken met de atlas–lumbaal massage van Hans Boerhof.
Na een korte theoretische introductie, waarbij ik een aantal overeenkomsten zag met de Dorntherapie, mocht ik zelf plaats nemen op de stoel en ervaren. Ik had voor mijn gevoel moeite om over mijn linkerschouder te kijken, rechts ging makkelijker (of was het net andersom?) Nu ik dit schrijf weet ik het niet meer.

Maar de kijkers zagen dat ik, om over mijn andere schouder te kijken, in een torsie draaide. In elk geval werd mijn nek schouder gebied behandeld. Met een Magnesium Souplesse zalf, waarin onder andere magnesium, methylsulfonmethaan, glucosamine, chondroïtine en etherische oliën – lavendel, laurier en kruidnagel – zitten, werd een stevige triggerpoint bij mijn linkerschouder behandeld. Het was op dat moment aangenaam tot pijnlijk maar te doen.

Na behandeling kon ik zonder torsie zowel over mijn linker als mijn rechterschouder kijken, dat was wel een verademing. Het gaf weer meer ruimte. De dagen erna bleef ik de behandelde plekken voelen.
Ik voelde bepaalde energieën/afvalstoffen naar beneden via de ruggengraat ‘afzakken’; het lichaam heeft even tijd nodig gehad om al die afvalstoffen op te ruimen.

De behandeling volgens de methode L.G.A.
Losmaken: deze plek/ triggerpoint in masseren met de zalf
Groter maken: wrijven; de oppervlakte groter maken, afvalstoffen komen vrij en dan deze
Afvoeren: via lange rugspier d.m.v. effleurages

Ook mocht er volop op elkaar geoefend worden. De massagedoekjes, die voor mij nieuw waren, zijn een mooi hulpmiddel om over de kleding heen te masseren.

Hans gaf aan dat er bij een eerste behandelingsresultaat doorgegaan wordt.
Dit betekent drie korte sessie binnen een week achter elkaar, dit kan van 5 -15 minuten zijn.
Is er bij de eerste behandeling geen resultaat, dan stuurt hij degene door naar de huisarts.


Boekhoudtip van de maand: investeringen en afschrijvingen

Mijn naam is Edwin Ietswaard en in mijn dagelijkse leven ben ik nauw betrokken bij de massagebranche. Dagelijks ben ik te vinden in onze massagepraktijk MyoMind Massage in Alphen aan den Rijn én daarnaast help ik met Ietswaard Support therapeuten en andere professionals in zorg/welzijn contactberoepen met hun administratie 

Boekhoudtip maart 2022

Elke ondernemer heeft spullen nodig om zijn werk te doen. Een stoelmasseur uiteraard zijn massagestoel. Een Wellness of sportmasseur een goede (elektrische) massagetafel. Zaken die vaak duurder dan €450 (excl. btw) zijn.

Deze kosten noem je investeringsgoederen en mag je niet direct in je kosten opnemen. Je betaalt ze vaak wel in één keer, maar de kosten verdeel je over een aantal jaren. Maximaal mag je 20% per jaar als kosten boeken. Dat noemen ze afschrijven. Het mag ook minder, maar zolang je het maar afschrijft gedurende de ‘economische levensduur’. Voor veel zaken is dat 5 jaar. Dat komt ook mooi uit met de 20% per jaar. Langer mag ook, net als een restwaarde opnemen wanneer je verwacht dat je na een aantal jaren de investering doorverkoopt.

Voor het opstellen van de afschrijvingen is het zeer verstandig een zogenoemde activastaat op te stellen.
Dit is een (Excel) document waarin je maandelijks of jaarlijks de kosten verdeelt. Wees gerust, het systeem doet het werk. Je hebt hierdoor een bewijs naar de belastingdienst. Wel zo’n prettig idee wanneer ze een boekencontrole bij je doen.

Heb jij hulp nodig bij zo’n activastaat of wil je meer informatie over het boekhouden?
Neem dan gerust even contact met mij op.


Terugblik Massage-Complementair Vakbeurs 2022

Bestuur aanwezig op Massage- en ComplentairVakbeurs 2022 in HoevelakenNa twee jaar van afwezigheid vond op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2022 de Massage-Complementair Vakbeurs weer plaats in de Expo in Hoevelaken. 

Het bestuur was aanwezig om onze mooie vereniging te vertegenwoordigen. Wij hebben veel (nieuwe) leden, leveranciers en opleiders gesproken. Mooi om weer zo live met elkaar in verbinding te komen. Wij merkten dat bezoekers echt hier aan toe zijn. En dat geeft energie!
Het bestuur heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om elkaar, na twee jaar van veel online vergaderen, tijdens en na de eerste beursdag beter te leren kennen door samen een hapje te eten. En dat heeft goed uitgepakt: de BvS heeft nog steeds een enthousiast vierkoppig bestuur 🙂

De Massage en Complementair Vakbeurs is de meest uitgebreide plek waar alle informatie die massage en complementair combineert in één keer te vinden is. Inspiratie, demonstraties, concrete ideeën, nieuwe ontmoetingen, stands, lezingen & workshops met/over opleidingen, jouw praktijk centraal, behandelingen, producten, gezonde levensstijlen, voeding, therapieën, behandelingen, natuurlijke medicatie, cosmetica en artikelen, vind je op deze beurs. Kortom: er was voldoende te beleven!


Voordelen lidmaatschap BvS

Het lidmaatschap van de BvS biedt jou als stoelmasseur een groot aantal voordelen.
In deze nieuwsbrief staan wij dit keer stil bij een twee andere voordelen.

Workshops voor leden
Instructie tijdens workshop Bamboe massage op de stoel - 12 september 2021De BvS organiseert voor haar leden bijna maandelijks een aantal workshops. De onderwerpen zijn heel divers: massagetechnieken, het bijspijkeren van theoretische kennis, het toepassen van social media en het optimaliseren van jouw website, tot nieuwe ontwikkelingen in massageland. Ook kun je gebruikmaken van een heerlijke lunch en is er altijd een mogelijkheid om bij te praten en jouw netwerk te vergroten. 

Voor niet-leden kost een workshopdag (10:00 – 16:00) uur € 82,50. Leden betalen slechts € 22,50. Als je als lid aan een workshop deelneemt, en ook nog eens gebruikmaakt van onze andere ledenvoordelen (kortingen op materialen en verzekeringen), verdien je je lidmaatschap (€ 75,00) in no-time terug!

Gebruik logo BvS
Tijdens de Massage-Complementair Vakbeurs werden de nodige vragen gesteld over het bestellen van bedrijfskleding met – onder andere – het gebruik van ons logo. In de nieuwsbrief van januari 2022 hebben wij hier al aandacht aan besteed. 
Door het logo van de BvS te gebruiken, maak je jezelf herkenbaar als lid van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs. Er zijn diverse producten in onze webshop verkrijgbaar, zoals een naambordje of ledenfolders.
Zoveel smaken, zoveel wensen. Het logo kun je – als lid van onze vereniging – ook zelf downloaden van onze website en gebruiken om te bedrukken op bijvoorbeeld bedrijfskleding of andere promotiematerialen.
Je kunt het logo vinden op onze downloadpagina (let op: je moet wel eerst ingelogd zijn!)


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.