Logo BvS nieuwsbrief juni 2021

Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van juni 2021.

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Van het bestuur
• Agenda
• Terugblik workshop Critical Alignment Yoga
• Rubriek op Facebook: Wat zeg jij?
• In the Spotlight: Edwin 
• Boekhoudtip van de maand


Van het bestuur

Hij is er weer: de nieuwsbrief van de BvS. Deze keer met een hoop leuke activiteiten in het verschiet. Zo is er de BvS-ledendag op 27 juni a.s. en staan er weer een aantal live workshops op de agenda.
Best lastig natuurlijk, nu de zomervakantie óók op de loer ligt en het weer ons ook goed gezind lijkt.
Maar liefhebbers en professionals die wij zijn: we gaan natuurlijk ook vol voor de massages en de mogelijkheid om onze cliënten te laten genieten en ontspannen.

Kijk voor de mogelijkheden om je te verdiepen – of te snuffelen aan iets nieuws – in de agenda en lees vooral ook de plannen voor de ledendag. Zo heb je alvast wat voorpret. En aanmelden voor deze gezellige en leerzame dag kan ook nog steeds!

Ik ga voor een mooie ontspannen zomer en zorg dat alles lekker soepel blijft lopen.

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief.

Wim von Rotz
Bestuurslid BvS


Agenda

De agenda bestond het afgelopen jaar noodgedwongen alleen uit online bijeenkomsten. Nu er steeds meer mogelijk is, heeft het bestuur een aantal interessante en leerzame live workshops georganiseerd op de prachtige en ruime locatie van het NGS in Bilthoven. Tijdens de bijeenkomsten is er, zoals vanouds, ook genoeg ruimte om weer bij te praten met elkaar en ervaringen uit te wisselen over ons prachtige massagevak. Genoeg reden dus om met een positieve blik richting de toekomst te kijken! 

Bij sommige workshops staat ‘beschermd’. Dit is om de leden, die vorig jaar deze workshop hadden geboekt, voorrang te geven bij het boeken. Deze leden hebben al een mail gehad. Vanaf 1 juli a.s. kan iedereen weer boeken als er nog plekken over zijn. 
Let op: wil je graag naar de BvS-leden dag en/of een leuke workshop, maar heb je je lidmaatschap nog niet verlengd? Doe dat dan alsnog via deze link.

 • 27 juni BvS leden dag

  • We hebben er allemaal lang op moeten wachten, maar op zondag 27 juni a.s. gaat het dan echt gebeuren!
   Het bestuur van de BvS organiseert, binnen de corona-maatregelen, een fysieke bijeenkomst: de BvS-leden dag! Wij starten de dag met elkaar op de prachtige locatie van het NGS in Bilthoven.
   Na een kort welkomstwoord van het bestuur, gaan wij in kleine groepen een speurtocht wandelen, georganiseerd door Desirée Riemens van Uitmetjewerk.nl. Na de wandeling verzorgt de BvS buiten een heerlijke lunch. In de middag kun je vervolgens deelnemen aan een interessante workshop ‘Thuis in je lijf’. Deze wordt gegeven door Sari van der Spaan van sarivanderspaan.nl

   10:0016:00 uur, NGS Bilthoven

 • Beschermd: 12 September Workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs

  • Workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs op 12-09-2021 en 14-11-2021 
   Wordt gegeven door Steve Lomas

   Had jij vorig jaar al een plek voor deze workshop? Dan krijg jij de kans om deze workshop te boeken tussen 9 juni en 30 juni.
   Zijn er daarna nog plaatsen beschikbaar? Dan kan deze workshop vanaf 1 juli a.s. ook door andere leden geboekt worden. 

 • 12 september Bamboe massage voor op de stoel

  • Update 15 juni: heel goed nieuws! Christina is weer thuis uit het ziekenhuis en heeft er vertrouwen in dat ze thuis verder opknapt. Ze wil graag de workshop van 12 september door laten gaan!

   Het bestuur wenst Christina heel veel beterschap! 

   12 september 10:0016:00 uur

 • 24 en 25 september Sooner vakbeurs

  • Op 24 en 25 september staan wij met een BvS stand op de vakbeurs. Wil jij ook naar deze leuke beurs? Koop dan je tickets via de BvS. Dan krijg jij korting en wij als BvS ook. Dus: win-win! Verdere informatie volgt snel.

   24 september 10:00
   25 september 17:00,
    Expo Hoevelaken

 • Beschermd: 3 oktober Guasha voor op de stoel

  • Deze workshop wordt gegeven door Harris Sleegers

   Had jij vorig jaar al een plek voor deze workshop? Dan krijg jij de kans om deze workshop te boeken tussen 9 juni en 30 juni. Zijn er daarna nog plaatsen beschikbaar? Dan kan deze workshop vanaf 1 juli a.s. ook door andere leden geboekt worden. 

 • 3 oktober: een tweede workshop volgt zo snel mogelijk.
 • Beschermd: 14 november anatomie en bewegingsleer
  • Workshop anatomie en bewegingsleer voor stoelmasseurs op 12-09-2021 en 14-11-2021
   Wordt gegeven door Steve Lomas.

   Had jij vorig jaar al een plek voor deze workshop? Dan krijg jij de kans om deze workshop te boeken tussen 9 juni en 30 juni.
   Zijn er daarna nog plaatsen beschikbaar? Dan kan deze workshop vanaf 1 juli a.s. ook door andere leden geboekt worden. 

 • 14 november: een tweede workshop volgt zo snel mogelijk.
 • 12 december: voor deze datum zijn we nog op zoek naar 2 workshops.

Terugblik workshop Critical Alignment Yoga

En daar gingen we dan op 30 mei jl. in mijn eigenste huiskamer voor de hopelijk laatste noodgedwongen ‘online’ workshop ochtend van dit jaar. Jola Dekker nam ons na een heerlijk bijpraatmomentje, compleet verzorgd met iets lekkers bij de koffie/thee door Wendy en de postbode, mee in een zalig ontspannende ‘Critical Alignment’ yogales.

Met een beetje passen en meten was Jola gelukkig steeds goed in beeld, en deed ik mijn uiterste best daar juist buiten te blijven… 
Terwijl Baloo ondertussen stug doorsnurkte op de bank en er af en toe één van de theemutsen (Idem en/of Dito) nadrukkelijk door het beeld paradeerden.

 

Met name onze bovenrug, nek en schouders werden door Jola letterlijk eens flink door elkaar geschud, geen overbodige luxe in mijn geval. Met allerlei hulpstukken als rolletjes gemaakt van lege dekbedhoezen, stripjes van opgerolde handdoeken en een stoffen riem van mijn badjas, liet Jola ons op een originele manier kennismaken met de connectie tussen rug, schouders, nek, wervels, ribben en buik. Dit uiteraard steeds met een fijne focus op de ademhaling. Fijne wetenschap voor mij is dat deze oefeningen ook echt structureel iets in/met mijn lijf kunnen doen. Foto van Jola Dekker

Bij de eindontspanning doezelde ik bijna weg, en waande ik mij in een sprookjeswereld a la de ‘lord of the rings’ -die bij de elfen weet je nog?- toen Jola haar ‘tingeltangel’ apparaatje zachtjes bediende.

Geen idee of het bij de anderen online ook zo is overgekomen, maar gezien de heerlijke ontspannen en tevreden kopjes bij het laatste gezamenlijke feedback-momentje, denk ik het wel…

Dank je wel Jola voor een heerlijke ochtend ‘Zorg goed voor jezelf’!  

 


Rubriek op Facebook: Wat zeg jij?

Rubriek FB: Wat zeg jij (juni 2021)

Elke eerste woensdag van de maand plaatsen wij op Facebook een vraag. Een antwoord is niet goed of fout. Het doel is om met elkaar te sparren over de gestelde vraag. Misschien levert het ook mooie nieuwe inzichten op! 

Deze maand was de vraag:

Hoe promoot jij jouw bedrijf?
1- LinkedIn
2- Facebook
3- Instagram
4- iets anders

Een greep uit de reacties:

Bodycare Sportmassage: ‘1 en 2 en advertentie in weekblad en Google ads af en toe’

Elkan Zandvliet: ‘1,2 en 3 dat is je netwerk. En uiteraard ook 4, want je behandeling is je beste reclame’

Barry Harms: ‘1, 2 en 3. Wel met verschillende content (foto’s/teksten), want LinkedIn is voor mijn zakelijke netwerk (en dus potentiële opdrachten), Facebook voor 40+ doelgroep en Insta voor de jongere doelgroep’

Heb je zelf nog een leuke vraag? Stuur dan een mail naar info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl of stuur een persoonlijk Facebook-bericht naar Wendy.


In the Spotlight: Edwin

Foto van Edwin Ietswaard

Mijn naam is Edwin Ietswaard en in mijn dagelijkse leven ben ik nauw betrokken bij de massagebranche.
Dagelijks ben ik te vinden in onze massagepraktijk MyoMind Massage in Alphen aan den Rijn én daarnaast help ik therapeuten en andere professionals in zorg/welzijn contactberoepen met hun administratie.
Dit doe ik in het zeer handige Moneybird online boekhoudprogramma.

Wie is Edwin?

Voor mijn carrièreswitch in 2018 naar de massagebranche ben ik jarenlang werkzaam geweest in de commercie en (verkoop)administratie binnen de Automotive-branche. Sinds 2016 ben ik erkend boekhouder en sinds 2020 ook Moneybird-expert. Door mijn ervaring in het bedrijfsleven, massagebranche en de administratieve kennis weet ik heel goed hoe jij zelfstandig en zonder stress de boekhouding kan doen.
Uiteraard sta ik paraat voor hulp van mij via de zijlijn.

Waarom zelf je administratie doen?

Als (parttime) Zelfstandig Zorg Professional (ZZP) is het belangrijk dat je weet wat er in- en uit gaat in je onderneming. Velen onder ons zijn echte vakspecialisten, maar van de administratie krijgen ze de kriebels! Ik zie dan ook vaak dat de administratie achterblijft en bij de btw-aangifte stress ontstaat. Heb ik alle bonnen? Zijn alle facturen betaald? Als ‘oplossing’ wordt alles naar een boekhoudkantoor gestuurd, waar jij als (kleine) ZZP’er onderaan de stapel komt. Of de administratie wordt in (een zelf gemaakt) Excel bestand bijgehouden met alle mogelijke storingen en rekenfouten.
Dat kan veel makkelijker, beter en sneller!

Dankzij mijn ondersteuning kan jij als Zelfstandig Zorg Professional (ZZP) in 2 minuten per dag helemaal klaar zijn. Echt! Boekhouden wordt hierdoor zelfs léuk!

Hoe? Jij maakt de verkoopfacturen, scant de bonnetjes en boekt de inkoopfacturen. Moneybird herkent deze razendsnel en koppelt de betalingen automatisch met je bankafschrift. Ik zorg voor de controle en alle moeilijke boekhoudzaken zoals btw en de jaarafsluiting, zodat jij 24/7/365 inzicht hebt in de cijfers en exact weet wat er gebeurt in je praktijk.

Tip in de nieuwsbrief

De Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs heeft mij gevraagd of ik in de maandelijkse nieuwsbrief jullie wil informeren met een handige tip om beter en makkelijker zelf je administratie te doen.

Nieuwsgierig?

Kijk even voor een eerste indruk op de website: https://ietswaardsupport.nl.
Je kan ook vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek inplannen van 30 minuten in op https://calendly.com/ietswaardsupport


Boekhoudtip van de maand: boekhouden voor stoelmasseurs

Logo Ietswaard Support

Doe jij nu je administratie in een notitieboekje of in een (zelfgemaakt) Word of Excel bestand? Dan ben je echt niet de enige! Helaas kleven hieraan nadelen, die kostbaar kunnen worden. Een paar voorbeelden die ik in de praktijk tegengekomen ben:

 1. Verkoopfacturen wordt inclusief btw verzonden, terwijl je exclusief btw afgesproken hebt. Dat scheelt je een hoop geld, want de btw die berekend is moet je afdragen.
 2. Betalingen van klanten worden niet gekoppeld aan de factuur. Je ziet niet of en wanneer de klant betaald heeft.
 3. In de inkoopfacturen zitten ook facturen uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Hoe boek je die ook alweer? Hier zijn specifieke btw-regels voor.

De oplossing is dichterbij dan verwacht.

Kies een online boekhoudprogramma én iemand die over je schouder meekijkt voor de controle en jaarafsluiting. De kosten die je hiermee maakt zijn ook nog eens fiscaal aftrekbaar en uit ervaring kan ik vertellen dat het dikwijls ook nog geld oplevert, omdat foutjes gezien worden voor ze escaleren. Ook specifieke aftrekposten, zoals je mobiel en kilometervergoeding, zijn veel vergeten aftrekposten.

Gelukkig is er voor alle stoelmasseurs een heel handig en eenvoudig te gebruiken programma: Moneybird

Omdat Moneybird online is, kan je het overal gebruiken. Op de computer of op je mobiele telefoon via de handige app. In het programma kan je in een handomdraai de factuur maken en via de app scan je alle bonnetjes direct in. Ook kan je bijna alle banken koppelen, zodat de betalingen aan de factuur gekoppeld worden en je klanten direct een bedankt e-mailtje ontvangen. Voor de acquisitie van nieuwe klanten kan je eenvoudig een offerte maken die getekend terug kan komen. Met één druk op de knop is het een verkoopfactuur, die je kan inplannen voor automatische verzending.
Makkelijker kan boekhouden niet worden!

Voor de moeilijkere zaken als btw, beperkt aftrekbare kosten en de jaarafsluiting heb je een Moneybird adviseur die over je schouder meekijkt. Uiteraard ben ikzelf ook Moneybird expert en kan je mij altijd een vraag stellen.

De komende nieuwsbrieven zal ik elke keer een handige tip geven. 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.