Nieuwsbrief mei 2021

Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van mei 2021.

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Van het bestuur
• Agenda
• Terugblik workshop MELT
• Rubriek op Facebook: Wat zeg jij?
• Ledenkorting: Insify
• Nieuwsbrief niet meer in je SPAM-box


Van het bestuur

Hoi Fijne collega’s

Ik wil jullie graag vertellen over een gewone dag. Bij mij kan dat zijn dat ik aan het masseren of aan het knippen ben. 
Voor mijn bedrijf “Alle Tijd”

Mijn lijfspreuk:
Wacht niet op bijzondere momenten.
Maar maak gewone momenten bijzonder.

Is in deze tijd wel erg van toepassing. Tussen alle teleurstellingen door zie ik ook steeds meer mensen om mij heen foto’s delen van mooie plekjes in de natuur of van een kopje koffie drinken met een vriend of vriendin.
Laatst had ik een klant die 3 maanden had gerevalideerd.  Ik kwam bij haar om haar haren te knippen en het eerste wat ik hoorde was:” Wat ben ik blij om jou weer te zien, ik heb je echt gemist.”  Daar word ik zo blij van. Ik neem aan dat jullie deze momenten ook mee maken en koesteren. Dit maakt ons werk toch super mooi?

We hadden 30 mei zo graag met zijn allen live gegaan. En er een bijzonder dag van gemaakt. We hebben ook nog verschillende docenten benaderd voor een online workshop en wat denk je: het is gelukt!
We willen er een mooie ochtend van maken en jullie vragen om wat lekkers te halen voor bij de koffie/thee en met zijn allen mooie momenten uit te wisselen. Daar krijg ik zo ontzettend veel energie van en jullie hopelijk ook. Maar alsof dat nog niet genoeg is, komt Jola Dekker ook nog haar steentje bijdragen. Als je het over bijzonder hebt, kijk dan verderop in deze nieuwsbrief maar eens naar deze mooie vrouw.

Veel leesplezier en hopelijk tot 30 mei.

Wendy Pruimboom
Bestuurslid BvS


Agenda

Tip! Op de agenda-pagina staat een bestandje met ‘online vergadering camerakaarten’ die je kunt gebruiken bij een online-bijeenkomst.

Save the date 30 mei én andere gereserveerde dagen in het komende jaar

Foto van Jola Dekker

Achter de schermen waren wij dus al druk doende om nu eindelijk eens onze eerste live “nieuwjaars” bijeenkomst te organiseren op 30 mei a.s. Helaas willen de versoepelingen nog niet zo snel als wij. Daarom schuiven we deze nog maar een keertje door naar juni.

En doen we op 30 mei gewoon nog een keer iets leuks online! In navolging van de MELT, houden we het kort (max 2,5 uur) en zit deze sessie ook volop in de categorie ‘zorg goed voor jezelf.’ Zoals Wendy al noemde, vinden we het leuk om onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, wat je dan wel zelf even in huis moet halen, te horen hoe het met iedereen gaat.

En daarna gaan we helemaal zen de zondagmiddag in nadat Jola Dekker ons meeneemt in de wondere wereld van o.a. Critical Alignment yoga. Ze zal met name inzoomen op bovenrug, nek en schouders. Een ware verademing voor de online thuiswerkers onder ons! Meedoen met deze relaxte zondagochtend? Klik dan hier om je aan te melden.

De andere zondagen die wij voor de rest van 2021 alvast hebben gereserveerd voor mooie BvS bijeenkomsten, workshops etc. zijn 27-06, 12-09, 03-10, 14-11 en 12-12-2021. Dus save alvast the date! De invulling van deze dagen volgt spoedig.


Terugblik workshop MELT door Rob Beenker op 25 april 2021

Lars Steendam blikt terug op de workshop MELT van Rob Beenker op 25 april 2021:

Rob sprak ik een keer op een BVS-bijeenkomst. Als ik het me goed herinner tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst in Amersfoort.
Al snel kwam zijn fascinatie voor fascia ter sprake en hoe belangrijk het is om deze goed te verzorgen. Toen ik de aankondiging van de workshop MELT op de agenda zag staan, heb ik mij meteen aangemeld. Mijn interesse was al gewekt en een online workshop van 2,5 uur vind ik goed te doen. En een mooie gelegenheid om een aantal collega stoelmasseurs weer te zien.

Rob nam ons mee in de wereld van MELT, eentje waar het gaat over goed voor jezelf zorgen middels eenvoudige oefeningen die iedereen kan doen. Je doet dat met een klein balletje.

Fascia, wellicht beter bekend als bindweefsel, zit door ons hele lichaam. Het verbindt huid, spieren, organen, botten en zorgt voor samenhang tussen de verschillende weefsels. Het geeft bescherming en stevigheid, en het transporteert vocht door onze weefsels.
Rob demonstreerde aan de hand van een nieuwe en een oude spons wat er door de jaren heen met ons bindweefsel gebeurt. Zo goed en eenvoudig uitgelegd, ik begreep het meteen. Veel (pijn)klachten vinden hun oorzaak in niet goed functionerende fascia.

Wie nu denkt dat het 2,5 uur luisteren was, heeft het mis! Vooraf hadden we een folder over MELT ontvangen en daarbij een klein soepel balletje. We zijn de hele tijd bezig geweest met onszelf een facelift geven, de kracht in onze handen te vergroten en onze voeten te stimuleren. Het was opmerkelijk wat een verschil je in je lichaam kan bemerken als je de oefening had gedaan. En het is super ontspannend. Na een tijdje begon ik enorm te gapen. Spanning van de afgelopen weken kwam los. Heerlijk!

Rob is het wandelend voorbeeld wat MELT voor je kan betekenen. Hij is een stuk ouder dan hij er uitziet, is fit en soepel. Zijn manier van vertellen, uitleggen en voordoen vond ik erg prettig. Ik kan iedereen aanraden om deze workshop, als ie weer een keer voorbij komt, te volgen. Als eerste voor jezelf, maar ook om in te zetten voor je klanten.

Binnenkort ga ik mijn moeder de oefening voor de handen leren, want zij heeft artrose en klaagt over gebrek aan kracht. Daarom heb ik meteen een setje balletjes gekocht.Je krijgt er meteen de oefeningen bij.

Rob verzorgt trainingen en verkoopt de hulpmiddelen. In zijn praktijk traint hij mensen in het gebruik van MELT.
Er is een wereld voor mij open gegaan en ik heb me voorgenomen om de oefeningen regelmatig te doen, want het voelt goed.

Bedankt Lars voor jouw uitgebreide terugblik!


Rubriek op Facebook: Wat zeg jij?

Wat zeg jij mei 2021

Elke eerste woensdag van de maand plaatsen wij op Facebook een vraag. Een antwoord is niet goed of fout. Het doel is om met elkaar te sparren over de gestelde vraag. Misschien levert het ook mooie nieuwe inzichten op! 

Deze maand was de vraag:

Hoe stel jij je op tijdens een stoelmassage richting de klant?
1- ik masseer in stilte
2- ik praat alleen als de klant iets vraagt of zegt
3- ik ga het gesprek aan met de klant, wel zo gezellig
4- iets anders

De reacties stroomden al snel binnen! Een greep uit de reacties:

Reshma: ‘Ik ga met de cliënt mee. Als ze willen praten, geef ik antwoord, soms vallen ze in slaap, dan laat ik ze lekker. Net hoe de cliënt het graag heeft.’

Ilona: ‘Meest in stilte zodat de klant goed kan voelen wat de massage doet. Bij teveel praten gaan ze erg in het hoofd zitten en dat is nou net niet wat ik wil. Als ik iets opmerk of de klant zegt iets geef ik wel een antwoord, maar ik ga niet uitgebreid in gesprek…’

Stella: ‘Het verschilt, meestal is er een verhaal of niet… Maar uiteindelijk komt er rust. Of ik zeg uiteindelijk wel dat we nu wel even in rust/stilte gaan. Want het uiteindelijke doel is toch wel dat er ontspanning komt.’

Heb je zelf nog een leuke vraag? Stuur dan een mail naar info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl of stuur een persoonlijk Facebook-bericht naar Wendy.


Ledenkorting: Insify

Logo Insify

Hoe heb jij jouw zaken op het gebied van arbeidsongeschiktheid geregeld? In de nieuwsbrief van december 2020 maakten wij al een handzame vergelijking tussen SamSamKring, SharePeople en het Broodfonds.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) behoort natuurlijk ook altijd nog tot de mogelijkheden.

Insify is een innovatieve verzekeraar die er met een 100% digitale aanpak voor zorgt dat ondernemers zoals jij niet te veel betalen voor hun zakelijke verzekeringen. Op de website van Insify sluit je volledig zelfstandig en binnen 5 minuten al je zakelijke verzekeringen af. Ook vind je op hun website alle informatie die je nodig hebt om de verzekeringen te kiezen die passen bij jouw situatie.
BvS-leden profiteren van extra voordelen bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). 

Meer weten? Bekijk dan hier de ledenkorting die zij exclusief aan onze leden aanbieden.


Nieuwsbrief niet meer in je SPAM-box

Het bestuur vangt in de wandelgangen soms het bericht op dat de nieuwsbrief bij de ongewenste mail of bij de spam terecht komt. Dit is eenvoudig te voorkomen door het e-mailadres van de afzender van de nieuwsbrief (info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl) toe te voegen aan de lijst vertrouwde e-mailadressen. Hoe je dat kan doen staat hieronder beschreven.

Veilige afzenders in Outlook 2007/2010/2013/2016/2019
1. Klik op het tabblad Start
2. Klik op ‘ongewenste mail’ in de groep verwijderen
3. Kies ‘Opties voor ongewenste mail’
4. Kies het tabblad ‘Veilige afzenders’
5. Klik op de knop ‘Toevoegen’
6. Typ het e-mailadres van de vertrouwde afzender in en klik op OK

Veilige afzenders in Gmail
1. Onder het Google-logo staat Gmail met daarnaast een klein driehoekje
2. Klik op dit driehoekje en je ziet een drop-downmenu waar ook Contacten in staat
3. Klik op het + symbool rechts onderin de hoek
4. Vul het e-mailadres in van de toe te voegen contactpersoon
5. Klik op opslaan

Veilige afzenders in Apple Mail
Apple Mail heeft geen speciale lijst voor veilige afzenders. Je moet de gebruiker toevoegen aan het adresboek.
1. Open het adresboek
2. Klik op de knop ‘Toevoegen’ onder de contactlijst
3. Er verschijnt een pop-up scherm en vul de gegevens in
Je hebt de gebruiker nu toegevoegd aan het adresboek.

Veilige afzenders in Windows Live Mail
1. Klik op het home tabblad
2. Klik in de delete sectie op de junk knop
3. Kies in het drop-downmenu ‘Veiligheidsopties’
4. Klik op het tabblad veilige zenders en klik op toevoegen
5. Voer het veilige e-mailadres in
De afzender is toegevoegd aan de lijst met veilige afzenders.

Veilige afzenders in Mozilla Thunderbird
1. Klik op het adresboek
2. Klik op “Nieuw contact” en daarna op het tabblad “Contact’
3. Vul het e-mailadres en eventueel ook andere informatie over deze contactpersoon
4. Klik op OK en de afzender staat in de lijst veilige afzenders

Veilige afzenders in overige programma’s
De andere programma’s die hierboven niet staan beschreven, geldt meestal dat je de afzender aan je adresboek moet toevoegen. Dit e-mailadres komt dan op je ‘White list’ te staan waardoor je aangeeft dat je van deze contactpersoon mail wilt ontvangen. Dit heet ‘Whitelisten’ en dat doe je meestal zo:
1. Open het bericht en kopieer het e-mailadres van de afzender
2. Bij de e-mailinstellingen staat ook vaak contacten, veilige lijst of adresboek
3. Kies de optie ‘Nieuwe contactpersoon toevoegen’ en plak het e-mailadres hierin


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.