BeterZitten

Onderstaande tekst is aangeleverd door BeterZitten.

In Nederland zijn 1,2 miljoen mensen met nek-, rug- en schouderklachten. Dat kost ons als samenleving miljarden per jaar. Veel klachten worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding, een niet goed ingestelde werkplek en een niet goed passende bureaustoel.

BeterZitten is specialist in kantoorergonomie en zitoplossingen. Zij helpt mensen bewust te worden van de werkhouding en zorgt voor het verbeteren daarvan. Dit doen we door het uitvoeren van een (gratis) werkplekcheck, ergonomische advies, workshops en de verkoop van een klein assortiment passende -private label- bureaustoelen en zit-sta bureaus. In de meeste gevallen worden wij uitgenodigd door bedrijven omdat er werk- zit gerelateerde klachten zijn bij een medewerker waarvoor een oplossing moet komen.

In de praktijk is gebleken dat het daarbij voornamelijk gaat om vrouwen tussen de 35 en 55 jaar.
Dit komt omdat ze gemiddeld 15 jaar achter het beeldscherm zitten met een verkeerde werkhouding en op een niet passende bureaustoel.

Bureaustoel voor vrouwen

Omdat het lichaam van een vrouw om een andere ondersteuning vraagt bij het zitten dan bij een man, hebben wij speciaal en alleen voor vrouwen de bureaustoel Nuance ontwikkeld. Een gratis advies en proefplaatsing van een Nuance resulteert in ruim 95% tot een aankoop. Hiermee bewijst de Nuance zich zelf als probleemoplosser. De Nuance fabriceren wij zelf in onze werkplaats in Herpen (Br). Natuurlijk willen wij de Nuance graag meer preventief gaan inzetten. Om meer beweging op de werkplek te stimuleren fabriceren wij ook een unieke balanskruk, de HIPPIE.

Workshop Beter Zitten

In een uur durende workshop worden medewerkers bewust gemaakt van de risico’s van beeldschermwerk en een verkeerde werkhouding. Met duidelijke voorbeelden worden tips gegeven voor houdingsverbetering en tips voor het ergonomisch instellen van de werkplek. Omdat de deelnemers de eigen bureaustoel meenemen, volgt aan het einde een uitleg van de knoppen van de stoel zodat deze goed kan worden ingesteld. Gemiddeld 85% van de medewerkers weet niet waar de knoppen van de eigen bureaustoel voor dienen.

Samenwerking met de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs

Stoelmassage heeft binnen het preventiebeleid, als het gaat om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers, een belangrijke plaats verworven. Stoelmasseurs horen en voelen als eerste of er lichamelijke klachten zijn. Wanneer deze klachten met de werkplek te maken hebben wil BeterZitten graag als de partner van de stoelmasseur optreden en haar expertise inbrengen. De stoelmasseur is dan de ambassadeur voor BeterZitten en beveelt deze aan bij zijn klanten.
Wanneer dit resulteert in de verkoop van één of meerdere bureaustoelen ontvangt de stoelmasseur een aantrekkelijke provisie.

BeterZitten werkt landelijk en is gevestigd in Lunteren, Herpen en Groningen.
Voor meer informatie www.beterzitten.nl en of www.bureaustoelvoorvrouwen.nl

De leden krijgen korting op de volgende producten:

De Hippie balanskruk


De rest van de informatie op deze pagina is alleen toegankelijk voor leden. Ben je al lid van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs? Log dan in. Nog geen lid? Lees dan verder op deze pagina.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.