Hallo, mijn naam is: Monique Koopman

Met mijn praktijk/bedrijf Handz-on Massage ben ik werkzaam in de regio Noord- en Zuid-Holland, maar een leuke opdracht verderop sla ik ook zeker niet af. Autorijden vind ik geen punt.

Met mijn massagestoel kom ik zowel bij grote als kleine bedrijven in en rond Amsterdam en Den Haag. In mijn eigen dorp Wijk aan Zee kom ik met de stoel ook wel bij particulieren. Ooit ben ik begonnen met een eigen massagepraktijk in Haarlem, maar sinds een aantal jaar behandel ik veel liever bij de mensen thuis.

Ik werk grotendeels alleen. Maar het lijkt me juist ook heel leuk om samen met anderen te werken.

Wat ik fijn/leuk vind aan mijn werk als stoelmasseur: De diversiteit van het vak. Soms ben je stil en in complete ontspanning aan het werk, soms praat iemand honderduit, en is dat op dat moment voor die persoon ook heilzaam. Af en toe voel ik me net Sinterklaas… altijd blije gezichten als ik een bedrijf binnenkom 😉

Manier van werken: naast massagetherapeut, ben ik ook Bowentherapeut en docent/trainer. Mijn insteek is voornamelijk klachtgericht, met de toevoeging dat dit ook zeker op een fijne ontspannende manier kan. Werken op/met de fascia is daarbij mijn stokpaardje! Naast de stoel neem ik ook altijd de tafel mee zodat mensen kunnen kiezen.

Naast de massage heb ik een aantal jaar les gegeven in de massagetherapie en verzorg ik op regelmatige basis praktische workshops bij bedrijven gericht op soepel maken van de fascia, waardoor mensen ‘lekkerder in hun vel’ komen te zitten.

Mijn kwaliteiten binnen dit vakgebied: ik masseer met wat zich aandient op het moment. Dus geen standaard behandeling bij iedereen hetzelfde en in dezelfde volgorde. Ik masseer voornamelijk op gevoel, en ben dus minder bezig met technieken. Dat werkt voor mij gewoon het prettigst. Ook gooi ik massage- en Bowen technieken naar hartelust door elkaar… Dat is me wel eens afgeraden, maar ik denk dat het elkaar juist kan versterken.

Omdat wij zo’n mooi vak hebben en ik het natuurlijk leuk vind dit nog veel meer op de kaart te zetten, heb ik mij onlangs opgegeven voor een bestuursfunctie binnen de BvS.