Foto Lars Steendam

Mijn naam is Lars Steendam. Ik ben met stoelmassage begonnen toen ik door een reorganisatie mijn baan dreigde te verliezen en ik de behoefte voelde om iets geheel anders te doen. Na de opleidingen bij Esoterra en veel oefenen, bleek ik het in de vingers te hebben.

Mijn eerste opdracht was bij ABN AMRO verzekeringen. De opdrachtgever had moeite om de opdracht in te vullen en ik kon ongezien aan de slag. De medewerkers waren enthousiast, een man die behoorlijk stevig masseert viel in de smaak. Dat is zo’n 7 jaar geleden en sindsdien heb ik vele opdrachten via meerdere bureaus en ook bij directe klanten ingevuld.

In ons werk komen we letterlijk in aanraking met gestreste mensen. En vaak had ik het gevoel dat zij met alleen een massage niet echt geholpen waren. In mijn zoektocht naar meer kwam ik uit bij NLP. Tijdens de opleiding tot NLP-coach leerde ik hoe ons brein werkt, hoe stress ontstaat en hoe dat te beïnvloeden is. Sindsdien praat ik met mijn massageklanten niet meer over stress, ik geef vooral suggesties om te ontspannen en voel wat dat met iemand doet.

Voor mij was het een logisch vervolg om een opleiding tot hypnotherapeut te volgen. Een fascinerend vak, het is bijna magisch hoe dat werkt.
Mensen worden d.m.v. hypnose in staat gesteld om in relatief korte tijd langdurige issues op te lossen of patronen te doorbreken, waardoor ze zich steeds beter voelen.
Als er belangstelling voor is, wil ik dit graag een keer, op een luchtige manier, demonstreren tijdens een BVS bijeenkomst.