Hallo, ik ben Barry Harms en 43 jaar jong.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?
Ik woon sinds 2005 in Amersfoort samen met mijn vrouw en zoon.

Ik heb een aangeboren oogafwijking, waardoor het zicht van beide ogen is beperkt tot zo’n 25 procent. Dat kun je zien als een beperking, maar ik denk graag in mogelijkheden. Voor mij geen cliché managementterm, maar een manier van leven. Mijn motto is dan ook: als je het niet

probeert, dan weet je ook niet of je het kan. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar het heeft mij wel gebracht tot waar ik nu sta. Zo had ik bijvoorbeeld nooit gedacht te kunnen duiken. Dat is nu een van mijn favoriete hobby’s, naast mijn gezin, wandelen en geocachen.

In de afgelopen ruim 20 jaar heb ik verschillende functies in de IT vervuld en sinds een paar ben ik werkzaam als informatieanalist. Sinds vorig jaar ben ik parttime gaan werken om mij meer te kunnen focussen op mijn eigen bedrijf LessPressure en het geven van stoelmassages. Hierover straks meer.

Ook doe ik vrijwilligerswerk bij Nationaal Fonds Kinderhulp als wijkcoördinator en collectant. Daarnaast probeer ik samen met het team van The Chairmen at Work het sociale platform – dat zich tot doel stelt om blinde en slechtziende (stoel)masseurs in contact te brengen met het bedrijfsleven – een boast te geven. Ik houd mij vooral bezig met het beheer van social media. Daarnaast word ik ook ingezet als stoelmasseur bij grote bedrijven en evenementen.

IT en masseren. Hoe zit dat?
In 2016 heb ik een workshop leren masseren gevolgd en dat vond ik zó leuk dat ik er meer van wilde weten. Ik heb een allround opleiding klassieke massage met anatomie en fysiologie gevolgd. Omdat ik toen nog fulltime werkte in de IT, zag ik een eigen praktijk aan huis niet zitten. Een oud-collega, die zich al eerder had toegelegd op het geven van stoelmassages, inspireerde mij om een tweetal specialisaties op het gebied van de stoelmassage te volgen.
Ik besloot mij erna volledig toe te leggen op het geven van stoelmassages bij bedrijven, juist omdat ik vanuit eigen ervaring weet welke invloed een kantooromgeving heeft op kantoorpersoneel. Juist de combinatie en afwisseling tussen het werken met mijn hoofd en het werken met mijn handen vind ik bijzonder leuk en geeft mij veel energie.
Momenteel onderzoek ik voor mijzelf welke balans het beste bij mij past.

Met mijn bedrijf LessPressure ben ik inmiddels werkzaam voor zowel kleine als grote bedrijven in de regio’s Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, maar ik kom ook regelmatig voor opdrachten in Overijssel, Gelderland en Drenthe. Ik werk voor opdrachtgevers, maar heb sinds kort ook een eigen grote opdracht. Ik reis vanwege mijn visuele beperking met het Openbaar Vervoer en hanteer een maximale reisafstand van deur-tot-deur van maximaal anderhalf uur en als de opdracht écht gaaf is overweeg ik een reistijd van twee uur.

Met mijn massagestoel kom ik zowel bij grote als kleine bedrijven, met name in het gebied tussen Amsterdam, Gouda en Amersfoort. Ook ben ik geregeld op evenementenlocaties te vinden.
Zo gaf ik vorig jaar nog stoelmassages voor zakelijke klanten van een duurzame bank in de tuin van Paleis Soestdijk. Hoe bijzonder is dat!?

Ik werk het merendeel alleen, maar ook zeer regelmatig samen met één of meer collega-stoelmasseurs.

Wat ik fijn/leuk vind aan mijn werk als stoelmasseur is de diversiteit van het vak. Ik luister naar wat de klant en het lichaam aangeeft en pas mijn massage hierop aan. Iedereen is uniek en daarmee mijn stoelmassage dus ook. In een korte tijd kun je zoveel bereiken: ontspanning geven, het opwekken van energie en klachtgericht werken.
Niet in de laatste plaats is het fijn als de klant tevreden en met een glimlach van je stoel stapt. Daar blijft het vaak niet bij. Het is mij nu al geregeld overkomen dat – en daar moest ik in het begin best aan wennen – klanten uit pure dankbaarheid of emotie vragen of zij mij een omhelzing mogen geven. En dat is dan weer een cadeautje voor mij 😊 Daar doe je het toch het voor!

Hoewel ik nog maar relatief kort werkzaam ben als stoelmasseur – en zondermeer nog heel veel kan leren (van elkaar) – vind ik dat wij een erg mooi beroep hebben dat het verdient om uitgedragen te worden. Ik ga dan ook de komende drie maanden meedraaien als aspirant bestuurslid voor de BvS om te zien hoe ik hieraan kan bijdragen.