Zaterdagochtend 6 oktober. De telefoon gaat over. “Hallo met Wendy”. “Dag Wendy met Jacky Teters, collega stoelmasseur. Is het oké als ik vandaag alsnog aansluit bij de vergadering en de workshop?” “Ja zeker, geen probleem. Je bent van harte welkom.”

Ik zet mijn telefoon aan en start Google maps op. Van mijn locatie ‘Enschede’ naar ‘De Baai’ in Heerhugowaard is een reis van 2 uur en 20 minuten. Onderweg kom ik een aantal speciale plekken tegen. De brug over de IJssel bij Deventer. Als ik die brug over ben, voelt het altijd alsof ik pas echt van huis ben. Verderop Euretco in Hoevelaken, waar de jaarlijkse massagevakbeurs wordt gehouden en onze Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs altijd aanwezig is. Bij de gedachte hieraan besef ik mij hoe gelukkig en trots ik ben dat ik gekozen heb om stoemasseur en massagetherapeut te worden. Mijn laatste herkenninspunt is knooppunt Watergraafsmeer. Dit was de afslag voor logeerpartijtjes bij mijn Indische oma en waar ik aan de Hogeschool van Amsterdam van 2005 tot 2010 studeerde. Mijn Indische oma kookte altijd heerlijk en ik heb zelfs een poosje bij haar gewoond. Er was altijd eten en muziek in huis. Zij leerde mij haar motto: “Tel je zegeningen.”

Drie kwartier later kom ik aan op locatie. Er hangt een ontspannen sfeer. Ieder van ons wordt warm ontvangen met koffie en appeltaart. Er valt immers iets te vieren: Wendy en Niclaa treden toe tot het bestuur. Alle aanwezigen stemmen unaniem voor. Proficiat Wendy en Niclaa! Martin vertelt tijdens de vergadering ook dat Martine’s laatste periode als secretaris afloopt. Wij zijn haar dankbaar voor haar goede werk. Voor collega’s met ambitie komt er vanaf volgend jaar dus ruimte binnen het bestuur.

Ook heeft het bestuur een aantal flyers laten drukken die we vandaag meekrijgen om stoelmassage bij bedrijven en lidmaatschap van de BvS meer te promoten. Een stap in de goede richting naar meer naamsbekendheid en zichtbaarheid. De flyers zijn te bestellen dus mail voor meer informatie naar info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl.

Na een gezellige en productieve vergadering wordt het tijd om met de workshop starten. We leren van Hanneke Heij de theorie achter triggerpoints en de fascia. Ook leren we over de verschillende soorten tape en hoe je kunt testen in welke richting de ondersteuning gewenst is. Al gauw wordt duidelijk dat de technieken van vandaag uit het uigebreide opleidingsprogramma van Triggerpointcoach komen. Voor meer informatie zie: www.triggerpointcoach.nl.

Workshops van Hanneke zijn altijd een feestje. Dat geldt ook voor deze workshop. Ze laat ons meer dan 10 verschillende soorten patronen zien waarmee we de knie, rug en schouder kunnen tapen. Aan het einde van haar workshop word ook nog ingegaan op ingebrachte casuistiek: Een verstuikte enkel en een overbelaste duim. Ook hiervoor laat zij zien welke technieken van pas komen en wordt tape geplaatst.

We sluiten af met een groepsfoto. Als je die foto goed bekijkt zie je dat iedereen een geweldige dag heeft gehad. Voor vele van ons was het een aardig stukje reizen, maar voor ieder van ons was dat meer dan de moeite waard.

Wederom bedank ik de BvS voor de moeite die zij doet om dergelijke bijeenkomsten mogelijk te maken.

Jacky Teters
Massagetherapeut
Zevenster Massage

Dankjewel Jacky voor je enthousiaste verslag!

One Response to Verslag ALV en workshop medical taping 6 oktober 2018
  1. Hey Jacky, wat een leuk verslag! Thnx!!
    Hoe is het trouwens gegaan met je duim tijdens de repetitiedag met het orkest? En met de duimen van je collega-klarinettisten? Heb je de tape ook bij (een aantal van) hen aangelegd?

Groetjes,
    Niclaa