Wow, wat was er veel te ontvangen op het weekend retreat ‘Geven en Ontvangen’ dat de BvS dit weekend organiseerde. De rust van het Friese platteland, de warme sfeer in het Zonnehuis, het heerlijke eten van Annemarie, de prachtige workshops van Judith en Kees en de openheid en vertrouwdheid die er meteen was tussen de deelnemers.

Stoelmassage en Rebalancing vullen elkaar prachtig aan, zo leerde Kees ons. Het lichaam zachtjes in beweging brengen terwijl je druk uitoefent voegt echt iets moois toe. Kees liet ons zien hoe je met het lichaam kunt ‘spelen’ en hoe je vanuit die speelse houding veel meer in beweging brengt dan door hard je best te doen om in twintig minuten een kata af te ronden.

Ja, en dan Judith! Als zij begint te dansen ga je dus vanzelf meedoen, zonder gêne of kritisch zelfbewustzijn. En ze begeleidde op een mooie en integere manier de systeemopstellingen, die best spannend waren om te doen, maar veel inzichten opleverden, en aan emoties raakten. Er was zo’n veilige sfeer in de groep dat we allemaal vrij makkelijk uit onze comfortzone kwamen. En daar waar het voor deelnemers te spannend was, werden grenzen ook heel liefdevol gerespecteerd.

En dan was daar ook nog Annemarie die ons steeds weer verraste met de meest smakelijke en met zorg bereide vegetarische maaltijden en hapjes. Ik ben zoveel dingen op mijn bord tegengekomen die me volkomen onbekend waren maar heerlijk smaakten; eetbare bloemen uit eigen tuin, pannenkoekjes van bakbananenmeel, groentemuffins, notenburgers, het was allemaal een feest voor de zintuigen.

Ik heb er een beetje spijt van dat ik zaterdagavond niet even meegegaan ben de sauna in om vervolgens onder de sterrenhemel in de koude vaart te plonzen, maar ja, dat ga ik dus volgend jaar wel doen. Want dan ben ik er zeker weer bij.

Jiska Stroes

Mind your Body stoelmassage

Was je hierbij? Graag horen we wat je vond van deze Workshop Persoonlijke Profilering! Hulpvragen daarbij zijn bijvoorbeeld:

• wat vond je ervan?
  • wat heb je geleerd?
  • hoe ga je ermee aan de slag?
  • wat zou jij anders doen?
  • heb je aanvullingen?
  • wat wil je zeggen tegen de leden die er niet bij waren?

Je kunt je reactie hieronder achterlaten. Alvast bedankt!

One Response to Terugblik weekend retreat Geven en ontvangen in Exmorra
  1. Ik sluit me volledig bij Jiska aan. Het was een superfijn weekend. Wat ik wil zeggen aan leden die er niet bij waren? Gewoon aanmelden volgend jaar en op naar Friesland. Het is echt een cadeautje voor jezelf.

Erna