Koos en Margriet

Op zaterdagochtend 22 april 2017 kwamen we met 6 stoelmasseurs bij elkaar in Podium Zuidhaege in Assen. Een fijne locatie voor dit soort bijeenkomsten! Alles is prima verzorgd en we hebben daar een royale, sfeervolle zaal tot onze beschikking.

De zes deelnemers lieten zich gemakkelijk indelen in twee groepen, want 2 deelnemers waren ex-cursisten van Zakenmasseurs (Martin Velthuizen). Die hadden elkaar tijdens de cursus al veel gemasseerd. Het was dan ook extra leerzaam om juist ook met anderen te oefenen. En dat ging natuurlijk heel prima. Het was fijn om weer eens goed gemasseerd te worden, en ook leuk om aan vakgenoten nieuwe grepen te laten zien.

 

Demonstraties

Willy, Truus, Nora, Martin en Koos. Foto gemaakt door Margriet.

Ik gaf een demonstratie van enkele grepen voor de schoudergewricht. Voor sommigen een nuttige herhaling, voor anderen weer nieuw. Willy gaf een demonstratie van hoe je de Dorn-methode en de Breuss-massage kunt uitvoeren op de massagestoel. Hier zijn filmpjes van gemaakt, die later zijn rondgestuurd naar de deelnemers. Super interessant, en erg motiverend om er zelf ook mee aan de slag te gaan. Willy voerde de behandeling uit op de blote rug, maar voor de Dorn zijn er misschien ook mogelijkheden om dit door de kleding heen uit te voeren. Daarmee komt toepassing in de bedrijfsmassage weer een stuk dichterbij.

 

Geleerd

Nora en Willy

Verder heb ik van Nora geleerd dat het heel prettig is om uitgebreid de oren te behandelen. Ik beperk me altijd tot een randje langs de oorschelp, maar er is nog veel meer mogelijk. Ook verrassend vond ik het effect van haar grepen in een verstilde beweging. Gewoon stevig vasthouden, zeg maar. Zeer ontspannend en koesterend. Met mijn haptonomische blik zou ik zeggen: bevestigend. Beide ervaringen zal ik zeker meenemen in mijn dagelijkse praktijk.

Wat mij betreft (en ik hoorde ook positieve geluiden van de andere deelnemers) weer een geslaagde bijeenkomst. Het maken van korte filmpjes, gewoon met de telefoon, is een hele nuttige aanvulling gebleken om de kennis vast te houden en verder te verspreiden. Gaan we beslist vaker doen!


Misschien was je erbij? Of niet, maar wil je graag iets kwijt? Je kunt je reactie hieronder achterlaten. Alvast bedankt!

One Response to Terugblik uitwisselochtend in Assen
  1. Dankjewel Martin en mededeelnemers!
    Het is fijn om zowel te genieten van het krijgen van een massage als geïnspireerd te worden en met nieuwe grepen weer naar huis te gaan.


[top]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.