Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van september 2019

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• BvS Jubileumweekend
• Nieuwe aanbieders ledenkorting
• In de spotlight: Monique Koopman


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten waar zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
20-23/09/2019
16:00 – 10:00
Jubileumweekend 20 tot en met 23 september 2019
Vakantieoord het Caitwickerzand, Uddel
05/10/2019
10:00 – 12:30
Uitwisselochtend 5 oktober 2019 Ede
Ans van der Laan, ede
06/10/2019
10:00 – 17:00
Blokkades bij zakendoen 6 oktober
Esoterra, Bilthoven
20/10/2019
10:00 – 16:00
Interactieve Lezing Atlas massage / uitwisseling 20 oktober
stichting Atlasmassagegroep, Putten
01-03/11/2019
18:30 – 16:30
Weekend retreat Geven en Ontvangen
Het Zonnehuis, Exmorra
03/11/2019
14:00 – 17:00
Uitwisselmiddag 3 november 2019 Zoetermeer
Groene Wij, Zoetermeer
10/11/2019
10:00 – 16:00
Workshop office gym en uitwisseling 10 november
Esoterra, Bilthoven
16/11/2019
10:00 – 17:00
Workshop Cupping 16 nov
SAG, Utrecht

Let op: aanmelding opent normaal gesproken 2 maanden voor de bijeenkomst. Is een workshop al vol? Schrijf je dan in voor de reservelijst! Aanmeldingen van de reservelijst krijgen de volgende keer dat deze workshop georganiseerd wordt als eerste de gelegenheid om een ticket te kopen. Daarna vervalt de reservelijst en gaat de aanmelding open voor iedereen.


Aankomende workshops

Blokkades bij het zakendoen – 6 oktober

“Hoe bied ik stoelmassages aan het bedrijfsleven aan? Hoe geef ik mijn praktijk een nieuwe impuls zodat ik weer cliënten aantrek? Hoe zorg ik dat mijn bedrijf levensvatbaar wordt en blijft? En waarom lukt mij dat nog niet zo goed?”

Stuk voor stuk vragen waar jij als stoelmasseur mee rond kunt lopen. Vooral die laatste vraag, de waarom-vraag, komt aan bod in deze workshop. Waar komen blokkades in het zaken doen vandaan en wat kun je doen om ze te doorbreken?

In deze workshop ga je op onderzoek uit in jouw eigen rugzak aan kennis, kunde, vaardigheden, ervaringen en contacten. Hierin vind je jouw unieke verbindende factor, waarmee jij je onderscheidt ten opzichte van je collega (stoel)masseurs. Wat houdt jou nog tegen om jezelf volledig te laten zien? Naast de inhoud van je rugzak maak je kennis met een simpele en effectieve werkmethode om door je weerstanden en blokkades heen te breken, zodat je meer vrij en blij zelfstandig kunt ondernemen. meer informatie en aanmelding


Interactieve Lezing Atlas massage / uitwisseling 20 oktober

Wie heeft het tegenwoordig niet: een pijnlijke nek, schouder of arm als gevolg van overbelasting. Ook migraine, cluster- en chronische hoofdpijnen komen veelvuldig voor. Vaak worden knopen hardhandig weggemasseerd, wat met veel pijn en napijn of een beurs gevoel gepaard gaat en dat is meestal geen pretje.

De Atlas- en de Atlas-Lumbaalmassage is een gehele nieuwe en unieke nek- en schoudermassagetechniek. Het is een interactieve techniek waarbij de cliënt zelf bepaalde bewegingen maakt. Hierdoor worden knelpunten op een natuurlijke manier opgeheven. Daarna wordt door een korte massage de doorbloeding weer goed op gang gebracht. Het lichaam is daardoor zelf in staat om sneller te herstellen. In de meeste gevallen vermindert vrijwel direct de pijn als gevolg van scheefstand van nekwervels en wervels tussen de schouderbladen en de beperking in het naar links en rechts kijken. meer informatie en aanmelding. Let op: op dit moment nog slechts 1 plek beschikbaar!


Weekend retreat Geven en Ontvangen 1-3 november

Als masseurs gaat het geven ons gemakkelijk af. De meesten van ons vinden het fijn om anderen onder handen te nemen, te verwennen en te koesteren met een ontspannende/therapeutische behandeling. Naast het geven is het ontvangen een onmisbare factor om een goede balans in ons systeem te bewaren. En met dit thema gaan we dit weekend aan het werk.

Voor het vierde opeenvolgende jaar organiseert de BvS een weekend retreat in het Zonnehuis. Van vrijdag 1 tot zondag 3 november organiseren Kees Wagenaar van InnerCoaching, Judith Kroon van Time for You Massage en Annemarie Kok van Ziel & Zalig het weekend met als thema: geven en ontvangen. In hoeverre ben jij, naast het geven, in staat om te ontvangen? Hoe verhouden deze aspecten zich in jou tot elkaar? Gedurende deze dagen zal hier aandacht aan worden besteed. meer informatie en aanmelding


Workshop office gym en uitwisseling 10 november

Leer hoe je de workshop Office Gym geeft. Deze is bedoeld om medewerkers te leren fit te blijven gedurende een drukke werkdag door strekkingen en ontspanning. Goed voor lichaam en (team)geest!

Sinds enige tijd geeft Melanie Raaijmakers van WorkMassage de workshop Office Gym bij bedrijven om medewerkers fit te houden. Deelnemers leren verschillende rek- en strekoefeningen voor spieren die regelmatig vast zitten door lang in eenzelfde houding te werken.

meer informatie en aanmelding


BvS Jubileumweekend

Nog maar 7 nachtjes slapen en dan gaan we naar het jubileumweekend! Iedereen heeft er enorm veel zin in.

Op het moment zijn er nog enkele plekken vrij bij de workshops. Je bent nog van harte welkom, maar vol=vol! Zie deze speciale pagina van het jubileumweekend voor het verder aangevulde programma en de laatste vrije plaatsen.

De kookworkshop van Annemarie is volgeboekt. Voor de beschikbare campingplaatsen, huisjes en tourplaatsen: informeer hiervoor bij Caitwickerzand.

Alle deelnemers hebben op 1 september de mail ontvangen met de laatste informatie. Kijk dit nog even goed na!

Verkooptafels

Tijdens het jubileumweekend worden ook producten te koop aangeboden (zaterdag en zondag, 16:30-18:00 uur). Hieronder een overzicht, zodat je er vast over na kunt denken. Denk aan (gepast) geld: pinnen is niet voor alles mogelijk, of bestel en betaal je spullen van te voren.

  • BvS: ledenfolders, BvS-folders, muurschildjes en de resterende polo’s. Zie de ledenartikelen in de webshop. Bij voorkeur vooraf bestellen en betalen en kiezen voor de optie zonder verzendkosten.
  • Massagedoekje.nl: massagedoekjes en hoofdsteundoekjes. Betaling ter plekke gepast contant of met pin, of bestellen in de webshop en kiezen voor ‘afhalen in Assen’. Dan betaal je geen verzendkosten en krijg je een btw-factuur in de mail.
  • Martine Lijftogt-Mackay: druivenpitolie en borstels voor ‘droogborstelen’, contant of met telebankieren via je telefoon.
  • Niclaa Boes: spijkermatten, € 30 euro contant of achteraf overmaken.
  • Rob Beenker: een selectie van de producten van het Melt-programma op zijn webshop, betaling kan ook achteraf.
  • Kyra Gunneweg: bamboe massagestokken, contant of pin.

Ingelaste Algemene LedenVergadering (ALV)

Tijdens het jubileumweekend, vlak voor de barbecue op zaterdagavond, houden we nog een korte ALV. Naast de opening en sluiting is er maar 1 agendapunt, namelijk een stemming over de benoeming van Monique Koopman als bestuurslid van onze vereniging. Je hoeft je niet aan te melden voor deze ALV: ter plekke is een presentielijst waar je je naam op kunt invullen. Alle leden hebben voor deze ALV al een uitnodiging ontvangen.

Alsnog zin gekregen om mee te gaan? Op onze website staat het programma en het formulier voor je last-minute aanmelding.


Nieuwe aanbieders ledenkorting

In de afgelopen periode zijn er weer wat leveranciers bijgekomen die hun producten of diensten met korting aanbieden aan leden van BvS:

Zie de pagina Ledenkorting op onze websites voor alle aanbieders.

Koen van der List van DeMassageWinkel heeft een beschrijving gestuurd van 2 massagestoelen uit zijn assortiment. Die zijn inmiddels ook toegevoegd aan het rijtje massagestoelen op onze website. Het zijn de RESTPRO Relax Massagestoel en de Affinity Puma Massagestoel. Leden van de BvS krijgen 10% korting op alle massagestoelen van DeMassageWinkel.


In de Spotlight: Monique Koopman

In deze In de Spotlight stelt Monique nog even voor.

Wil jij ook je zichtbaarheid vergroten? Laat je zien in the Spotlight!

Deze rubriek is bedoeld om geïnteresseerde leden naamsbekendheid te geven en in de spotlight te zetten. Dit is een uitstekende manier om jouw praktijk bekend te maken en tegelijkertijd de naamsbekendheid van stoelmassage in Nederland te vergroten. Kijk hier voor een overzicht van wie je al voorgingen! Wil je zelf In de Spotlight? Op die pagina vind je ook het formulier voor jouw In de Spotlight!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.