Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van september 2018. Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Verslagen afgelopen workshops
• Cursusaanbieders op de kaart
• Een dagje met Balens
• Informatie over massagestoelen


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
22/09/2018
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage op 22 september (vol)
Esoterra, Bilthoven
30/09/2018
10:00 – 18:00
Cursus BamboeStoelmassage voor Stoelmasseurs deel I 30 sept (vol)
De Yogaboerderij, Lelystad
02/10/2018
19:00 – 21:30
Stoelmassage uitwisselavond Arnhem 2 oktober
OK72, Arnhem
06/10/2018
10:00 – 10:15
Ingelaste ALV 6 oktober 2018
De Baai Heerhugowaard, Heerhugowaard
06/10/2018
10:15 – 17:00
Workshop medical taping 6 oktober
De Baai Heerhugowaard, Heerhugowaard
08/10/2018
19:00 – 21:30
Uitwisselavond Heerhugowaard in de Baai op 8 oktober
De Baai Heerhugowaard, Heerhugowaard
17/10/2018
19:30 – 21:30
Uitwisselavond Eindhoven 17 oktober
CWL Eindhoven, Eindhoven Brabant
20/10/2018
10:00 – 13:00
Uitwisselochtend in Groningen 20 oktober
Verenigingsgebouw De Olle Kerk, Groningen
20/10/2018
13:30 – 16:30
Uitwisselmiddag Amsterdam 20 oktober
Studio da Vasco, Amsterdam
11/11/2018
10:00 – 13:30
Taking care of number one
De Yogaboerderij, Lelystad
24/11/2018
10:00 – 13:00
Uitwisselochtend in Ede bij Balanzic op zaterdag 24 november
Balanzic, Ede

Aankomende workshops

Cursus Indiase hoofdmassage op 22 september (vol)

Het hoofd wordt continu blootgesteld aan allerlei indrukken, stress en gedachten. Door juist dit gebied te masseren breng je snel een diepe ontspanning teweeg. Je cliënten kunnen even alle gedachten laten varen en hun hoofd leegmaken.

Ook deze workshop is al volgeboekt. Je kunt je aanmelden voor de reservelijst, dan krijg je voorrang bij de volgende keer dat deze workshop georganiseerd wordt. Volg deze link.


Cursus BamboeStoelmassage voor Stoelmasseurs deel I 30 sept (vol)

Op zondag 30 september 2018 organiseert de BvS de workshop BamboeMassage op de massagestoel, gegeven door Christina Soemarnie Blei-Amatdoelrasit van SoeReiMas. Over Christina is dit artikel verschenen in Massage Magazine van augustus 2018.

Een stoelmassage geven met een bamboestok is een goede, praktische en natuurlijke manier om je massage technieken uit te breiden. De BamboeStok fungeert daarbij als verlengstuk van de behandelaar/therapeut, zodat deze de armen, ellebogen, handen en vingers zoveel mogelijk ontlast tijdens het geven van een Stoelmassage behandeling. De behandelaar/therapeut heeft er baat bij, want werkt extra ontspannen en zonder eigen beperkingen. En dat komt de behandeling ook weer ten goede richting klant.

Deze workshop is al volgeboekt. Je kunt je nog wel opgeven voor de reservelijst: als er een plekje vrijkomt kun je misschien nog meedoen. En: bij een volgende keer krijg je voorrang op de inschrijving! Ga naar het evenement op de website.


Ingelaste ALV 6 oktober 2018

Voorafgaand aan de bijeenkomst over Medical Taping is er een korte ingelaste Algemene LedenVergadering (ALV). Belangrijkste agendapunt: benoeming van 2 nieuwe bestuursleden: Wendy Pruimboom en Niclaa Boes. Alle leden hebben hiervoor inmiddels de uitnodiging ontvangen.


Workshop medical taping 6 oktober

(Medical) Taping is aan een flinke opmars bezig als effectief middel om spierklachten en blessures te behandelen en heeft zijn nut ruimschoots bewezen. Wil jij je dienstverlening uitbreiden met medical taping? Geef je dan op voor de dagtraining! Je leert:

  • De werking van medical taping
  • Wanneer deze te gebruiken
  • Hoe deze aan te brengen en welke soorten er zijn
  • De klant hierin te begeleiden

Docente Hanneke Heij is al meer dan 10 jaar actief als docent en is eigenaar van de Opleiding Triggerpointcoach en de From Pain to Power Academy. Ze gebruikt Taping al jaren succesvol in haar praktijk. Meer informatie en aanmelding op de website.


Taking care of number one

Op zondag 11 november organiseert de BvS de interactieve workshop ‘taking care of number one’, verzorgd door Rob Beenker.

Een blije stoelmasseur zijn en blijven, hoe doe je dat? Taking care of number one, zeggen de Amerikanen dan, ofwel: zorg goed voor jezelf.

In deze workshop neemt Rob je mee in de wereld van de klachten die je als masseur kunt oplopen, hoe je daar met triggerpoint- en fascia zelfbehandeling vanaf kunt komen en ervan vrij blijft als je er geen last (meer) van hebt.

Rob Beenker is sinds 1995 gediplomeerd masseur, maar masseert al vanaf 1974! Zijn kennis vergaarde hij onder meer door het volgen van vele massagecursussen in binnen- en buitenland, en het vertalen van een aantal Engelse massage-handboeken. Hij richtte in 2004 de Opleiding Triggerpointcoach® op.

Meer informatie en aanmelding op de website.


Stoelmassage uitwisselbijeenkomsten

Naast de landelijke bijeenkomsten zijn er ook regionale initiatieven. Bedoeld voor leden en niet-leden, voor uitwisseling van ervaringen en stoelmassages. De komende maanden staat er weer een aantal bijeenkomsten op het programma, zie de Agenda hierboven.

Wil jij zelf iets opzetten in jouw regio? Neem contact op met de BvS, we helpen je er graag bij! In overleg is er enig budget beschikbaar voor zaalhuur en/of consumpties. Ook is er promotiemateriaal beschikbaar om uit te delen aan niet-leden.


Afgelopen workshops

Workshop Handmassage 2 september

Sacha de Korte heeft een kort stukje geschreven over deze bijeenkomst:

Ben net terug van de cursus handmassage, gegeven door Stefan. Het was echt een hele leuke leerzame cursus waar ik echt heel blij mee ben. Het was verrassend ontspannend en ik denk een hele leuke aanvulling op de stoelmassage. Heb echt genoten.
Dus dank voor deze kans en voor de heerlijke lunch!

Bedankt Sacha!


Terugblik weekend retreat Geven en Ontvangen 14-16 september

Van 14 tot 16 september 2018 hebben Kees Wagenaar en Judith Kroon de weekend retreat Geven en Ontvangen verzorgd. De retreat vond plaats in Exmorra, in het prachtige, rustig gelegen Zonnehuis. Kees en Judith hebben de deelnemers meegenomen in een weekend Me-time waarin ze zichzelf en elkaar hebben mogen ontvangen. De dames zijn meegenomen in geleide meditaties, dans, lichaamswerk, opstellingenwerk, stilte momenten, rust en meer. De innerlijke mens is verzorgd met fantastisch en heerlijke gerechten, met liefde bereid door Annemarie Kok.

Lees het hele verslag met foto’s in dit artikel op de website.


Cursusaanbieders op de kaart

Op onze website staat een uitgebreid overzicht van de aanbieders van cursussen stoelmassage. Wist je trouwens dat dit de meest bezochte pagina is van onze website? Dat was tot nu toe alleen een lange lijst, gesorteerd op naam van de aanbieder. Iedere aanbieder heeft daarnaast een ‘eigen’ pagina met informatie over de cursus. Onder aan die pagina staan reacties en beoordelingen van ex-cursisten. 

Nieuw is, dat op die pagina nu ook een kaartje is opgenomen waarop je alle cursuslocaties kunt zien. Want: wie een cursus stoelmassage zoekt wil ook weten waar een cursus wordt gegeven. En dat is vanaf nu dus gemakkelijk te zien! Achter de schermen wordt nog gewerkt om de kaart verder bij te werken met de laatste gegevens.

Ben je zelf cursusaanbieder en sta je niet, of niet correct, op ons kaartje? Neem contact met ons op! Het is in ieders belang, en we willen er ook moeite voor doen, om zo volledig mogelijke informatie te geven. Mail naar info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl.


Een dagje met Balens

Op 3 oktober is er ‘een dagje met Balens’, in Driebergen. Balens Verzekeringen praat de gasten bij over de Brexit, over de ervaringen met Wkkgz tot nu toe, over nieuwe producten en nog veel meer. Namens de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs zal Niclaa Boes deze dag bijwonen. We zijn natuurlijk zeer benieuwd naar waar ze mee terug komt! In een volgende nieuwsbrief een verslag over deze dag.

Heb je vragen over verzekeringen of over de onderwerpen die die dag aan bod komen? Laat het weten, dan neemt Niclaa die mee! Mail naar info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl.


Informatie over massagestoelen

Op de website zijn artikeltjes toegevoegd over de massagestoelen Stronglite Ergo Pro II en Ecopostural. Je leest er de kenmerken van deze stoelen, en waar je deze (met korting) kunt aanschaffen. Heb jij zelf zo’n stoel? We horen graag je ervaringen! Zo kunnen anderen weer profiteren van jouw ervaringen.

Heb je een andere massagestoel en wil je daar graag iets over kwijt? Laat het even weten en dan nemen we die ook op in het overzicht met alle massagestoelen!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.