Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van oktober 2019

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Terugblik workshop
• Terugblik BvS Jubileumweekend
• Bestuurswisselingen
• Kleine OndernemersRegeling
• Beurs Internationaal Therapeut


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten waar zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
20/10/2019
10:00 – 16:00
Interactieve Lezing Atlas massage / uitwisseling 20 oktober
stichting Atlasmassagegroep, Putten
01-03/11/2019
18:30 – 16:30
Weekend retreat Geven en Ontvangen
Het Zonnehuis, Exmorra
03/11/2019
14:00 – 17:00
Uitwisselmiddag 3 november 2019 Zoetermeer
Groene Wij, Zoetermeer
10/11/2019
10:00 – 16:00
Workshop office gym en uitwisseling 10 november
Esoterra, Bilthoven
16/11/2019
10:00 – 17:00
Workshop Cupping 16 nov
SAG, Utrecht

Let op: aanmelding opent normaal gesproken 2 maanden voor de bijeenkomst. Is een workshop al vol? Schrijf je dan in voor de reservelijst! Aanmeldingen van de reservelijst krijgen de volgende keer dat deze workshop georganiseerd wordt als eerste de gelegenheid om een ticket te kopen. Daarna vervalt de reservelijst en gaat de aanmelding open voor iedereen.


Aankomende workshops

Interactieve Lezing Atlas massage / uitwisseling 20 oktober

Vaak worden knopen hardhandig weggemasseerd, wat met veel pijn en napijn of een beurs gevoel gepaard gaat en dat is meestal geen pretje. De Atlas- en de Atlas-Lumbaalmassage is een gehele nieuwe en unieke nek- en schoudermassagetechniek. Het is een interactieve techniek waarbij de cliënt zelf bepaalde bewegingen maakt. In de meeste gevallen vermindert vrijwel direct de pijn als gevolg van scheefstand van nekwervels en wervels tussen de schouderbladen en de beperking in het naar links en rechts kijken.

meer informatie en aanmelding. Let op: de workshop is al volgeboekt, maar je kunt je wel aanmelden voor de reservelijst en voor de uitwisseling.


Weekend retreat Geven en Ontvangen 1-3 november

Als masseurs gaat het geven ons gemakkelijk af. De meesten van ons vinden het fijn om anderen onder handen te nemen, te verwennen en te koesteren met een ontspannende/therapeutische behandeling. Naast het geven is het ontvangen een onmisbare factor om een goede balans in ons systeem te bewaren. En met dit thema gaan we dit weekend aan het werk.

Voor het vierde opeenvolgende jaar organiseert de BvS een weekend retreat in het Zonnehuis. Van vrijdag 1 tot zondag 3 november organiseren Kees Wagenaar van InnerCoaching, Judith Kroon van Time for You Massage en Annemarie Kok van Ziel & Zalig het weekend met als thema: geven en ontvangen. In hoeverre ben jij, naast het geven, in staat om te ontvangen? Hoe verhouden deze aspecten zich in jou tot elkaar? Gedurende deze dagen zal hier aandacht aan worden besteed. meer informatie en aanmelding


Workshop office gym en uitwisseling 10 november

Leer hoe je de workshop Office Gym geeft. Deze is bedoeld om medewerkers te leren fit te blijven gedurende een drukke werkdag door strekkingen en ontspanning. Goed voor lichaam en (team)geest!

Sinds enige tijd geeft Melanie Raaijmakers van WorkMassage de workshop Office Gym bij bedrijven om medewerkers fit te houden. Deelnemers leren verschillende rek- en strekoefeningen voor spieren die regelmatig vast zitten door lang in eenzelfde houding te werken.

meer informatie en aanmelding Let op: op dit moment nog 4 plaatsen beschikbaar!


Terugblik Blokkades bij het zakendoen

Op zondag 6 oktober werd er door de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs een workshop georganiseerd: “Blokkades bij het zaken doen” door Marja van der Ende. Zij heeft na een carrière van verschillende marketing functies in het bedrijfsleven, een eigen praktijk voor therapie en coaching. Ze heeft het MultiKracht®- principe ontwikkeld. Voor meer informatie kun je haar boek lezen “Vrij en Blij zelfstandig ondernemen. Blokkades doorbreken door middel van MultiKracht.

Erg leerzaam en voor 1 dag meer een kennismaking. In november geeft ze een 2 daagse training en dat is echt een aanrader als je vastloopt in je bedrijf. Voor mij was dit de eerste keer dat ik naar de Beroepsvereniging ging. Fijn om collega’s te ontmoeten en ervaren dat we met dezelfde vraagstukken zitten.

Belangrijkste wat ik deze dag heb geleerd is, dat blokkades vaak een ervaring in het verleden is, wat je in het heden tegenhoudt. Door te luisteren naar je gevoel, emotie in je lichaam voelen, kun je de blokkade voelen en daarna ontladen. We kregen zoveel informatie en af en toe werden we ook even persoonlijk op onze blokkade gewezen. De blokkade bij mij was en is niet willen voelen en alles mentaal beredeneren. Grappig want juist mijn doel van mijn bedrijf is om mezelf te gaan ontwikkelen en te gaan voelen😊. Het was weer een bevestiging en een uitnodiging om de blokkades op te ruimen.

Tot slot ook een eyeopener is dat je meerdere doelgroepen/producten kunt aanbieden en deze per doelgroep apart, specifiek benadert via de communicatie en marketingmix. Kortom het is zeker een vervolg waard voor de Beroepsvereniging om Marja nog een keer uit te nodigen voor een 2 daagse training.

Tot ziens, groeten van Roos Antonides

Dankjewel Roos!


Terugblik jubileumweekend

We kijken met enorm veel voldoening terug op een zeer geslaagd jubileumweekend! Het weer werkte uitstekend mee, de sfeer was prima, iedereen hielp lekker mee om alles tot een succes te maken. De workshops waren goed bezocht, de demonstraties bekeken, kortom: helemaal super!

Voor de napret: op de jubileumpagina zie je nog het programma en een selectie van de vele foto’s die gemaakt zijn.

Tour d’Arôme geurquiz

Tijdens het jubileumweekend deed Tilly L’Abée-van Leeuwen van massagepraktijk FeeLIT een “geurkwis”: de Tour d’Arôme! Onder 4 mooie wijnglazen lagen papiertjes met een bepaalde geur er op: maar welke? Met dit kwisje waren leuke prijzen te winnen.

Benieuwd of je iets hebt gewonnen? Zie het verslag van de Tour d’Arôme op de website met daarin de prijswinnaars!

 

Bijdrage van 40 euro

Had je een accommodatie of campingplaats voor je gezin of met een paar collega’s geboekt bij Caitwickerzand? Zoals steeds aangegeven krijg je van de BvS achteraf maximaal € 40,= per persoon terug als bijdrage in de overnachtingskosten. Je kunt deze bijdrage nog aanvragen tot 1 november a.s. door een fotootje van je boeking bij Caitwickerzand met daarop je bankpasje te mailen naar onze penningmeester. Gebruik hiervoor het algemene e-mailadres info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl en zet in het onderwerp Restitutie jubileumweekend.


Bestuurswisselingen

Monique krijgt een bloemstuk overhandigd van Wendy

Op de ingelaste ALV, tijdens het jubileumweekend op zaterdag 21 september, is onze Monique Koopman officieel toegetreden tot het bestuur van de BvS! Zoals gebruikelijk voor aspirant-bestuursleden had ze al een tijd meegedraaid met het bestuur. Dat beviel van beide kanten heel goed! Het bestuur heeft haar dan ook van harte aan de leden voorgedragen als nieuw bestuurslid. Het accent van haar werkzaamheden lag tot nu toe bij de organisatie van de uitwisselingen, in nauwe samenwerking met Wendy voor de landelijke bijeenkomsten. Monique, van harte welkom!

Maar: boven dit stukje staat toch Bestuurswisselingen? Dat klopt, want er gaat meer gebeuren.

Tijdens de ALV op 14 maart 2020, dat is tijdens de Massage- en Complementairvakbeurs, neemt onze voorzitter Martin Velthuizen afscheid als bestuurslid. Na zes jaar in het bestuur is de tijd gekomen om ruimte te maken, zowel voor vers bloed en initiatieven binnen de BvS, als in de verdere ontwikkeling van de ondernemingen van Martin.

De komende 5 maanden buigt het bestuur zich over de toekomstige herverdeling van taken en functies. Ook zijn nieuwe (aspirant-)bestuursleden van harte welkom om zich te melden. In een volgende nieuwsbrief komt hier nadere informatie over, maar daar hoef je natuurlijk niet op te wachten! Neem gerust contact met ons op voor antwoord op al je vragen.


Kleine OndernemersRegeling

De huidige Kleine OndernemersRegeling (KOR) wijzigt per 1 januari 2020.

Als je meteen van de nieuwe KOR gebruik wilt maken moet je je daarvoor aanmelden vóór 20 november 2019!

Op de website van de BvS staat meer informatie over de gewijzigde Kleine OndernemersRegeling.


Internationaal Therapeut

Op 16 en 17 november is er weer de beurs Internationaal Therapeut, in de Expo in Houten (bij Utrecht). Op deze beurs presenteren ruim 200 bedrijven, therapeuten en organisaties hun diensten en producten voor wat ze natuurlijke gezondheid noemen. Van hun website: Natuurlijke gezondheid is een natuurlijke praktische benadering van de geneeskunde die veel verder kijkt dan strikte afgesproken wetenschappelijke regels. Natuurlijke gezondheid heeft niets te maken met magie of new age mystiek. Traditioneel natuurlijke gezondheid gaat over de natuurlijke genezing, therapieën van preventie en een gezonde levensstijl, het eten van natuurlijke whole foods, voedingssupplementen, lichaamsbeweging en o.a. stress management om maar een paar disciplines te noemen.

Net als voorgaande jaren gaat het bestuur weer een kijkje nemen. Daarna gaan we met elkaar om de tafel om de plannen voor 2020 door te nemen.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.