Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van mei 2019

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Terugblik workshops
• BvS-polo’s
• Stoelmassage In The Picture
• Programma Jubileumweekend


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
19/05/2019
10:00 – 17:00
Cursus Handmassage 19 mei
Esoterra, Bilthoven
19/05/2019
10:00 – 17:00
Taking care of number one (Melt methode/ triggerpoint) 19 mei
Esoterra, Bilthoven
23/06/2019
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage op 23 juni
Esoterra, Bilthoven
23/06/2019
10:00 – 17:00
Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn 23 juni
Esoterra, Bilthoven
06/07/2019
10:00 – 13:00
Uitwisselochtend in Groningen (Hoogkerk) 6 juli 2019
Verenigingsgebouw De Olle Kerk, Groningen
20/09/2019 – 23/09/2019 Jubileumweekend 20 tot en met 23 september GROEPSACCOMMODATIE
01/11/2019 – 03/11/2019
18:30 – 16:30
Weekend retreat Geven en Ontvangen
Het Zonnehuis, Exmorra

Let op: aanmelding opent normaal gesproken 2 maanden vóór de bijeenkomst. Is een workshop al vol? Schrijf je dan in voor de reservelijst! Aanmeldingen van de reservelijst krijgen de volgende keer dat deze workshop georganiseerd wordt als eerste de gelegenheid om een ticket te kopen. Daarna vervalt de reservelijst en gaat de aanmelding open voor iedereen.


Aankomende workshops

Cursus Handmassage 19 mei

Handmassage is aan de ene kant een laagdrempelige aanpak en geeft aan de andere kant een heel direct contact met de gemasseerde.
Diepe ontspanning in het hele lichaam onstaat door ‘slechts’ twee handen te masseren.

Deze cursus leert je alle ins en outs om de ontspannen handmassage te geven maar staat ook uitgebreid stil bij alle bijzaken als:

 • Hoe ga je om met emoties
 • Contra-indicaties of rode en gele vlaggen
 • Schouders

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met het Spaarne Gasthuis.

meer informatie en aanmelding


Taking care of number one

Op zondag 19 mei organiseert de BvS de interactieve workshop ‘taking care of number one’, verzorgd door Rob Beenker.

Een blije stoelmasseur zijn en blijven, hoe doe je dat? Taking care of number one, zeggen de Amerikanen dan, ofwel: zorg goed voor jezelf.

In deze workshop die ik voor stoelmasseurs ga geven, neem ik je mee in de wereld van fascia en spieren. Preciezer: in de klachten die je als masseur kunt oplopen en hoe je daar met triggerpoint-zelfbehandeling en fascia zelfbehandeling van af kunt komen als je eraan ten prooi bent gevallen, en ervan vrij blijft als je er geen last (meer) van hebt.

meer informatie en aanmelding


Cursus Indiase hoofdmassage op 23 juni

Op zondag 23 juni organiseert de BvS de cursus Indiase hoofdmassage, verzorgd door Stefan van Rossum.

Het hoofd wordt continu blootgesteld aan allerlei indrukken, stress en gedachten. Door juist dit gebied te masseren breng je snel een diepe ontspanning teweeg. Je cliënten kunnen even alle gedachten laten varen en hun hoofd leegmaken. De cursus hoofdmassage leert jou deze unieke, bijzondere massagevorm.

In één dag leer je de meest ontspannende hoofdmassage geven. Deze oorspronkelijk Ayurvedische massage is uitgebreid met massagetechnieken uit de rest van Azië: Tui Na, Amna, Thaise massage en Shiatsu. Zo is de massage nog vollediger geworden en kun je van heel licht tot een stevige massage geven.

meer informatie en aanmelding


Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn 23 juni

Op zondag 23 juni organiseert de BvS de interactieve lezing/workshop over chronische pijn, verzorgd door Hanneke Heij.

Het is een interactieve dag waarin je nieuwe kennis opdoet over chronische pijn, bewegingsangst, bijnieruitputting en sensitisatie. Zodat je deze in kunt zetten in je praktijk. We behandelen vandaag geen spieren maar werken juist aan de herkenning van (chronische) pijn en het behandelen van alle omliggende facetten. Daarnaast maken we gebruik van eenvoudig toe te passen oefeningen die invloed hebben op pijn. En kijken naar de interventies die we kunnen plegen om bewustwording te activeren.

meer informatie en aanmelding


Terugblik workshops

Terugblik Myofasciaal tapen voor stoelmasseurs, 7 april 2019

Op 7 april jl. heeft de BvS een bijeenkomst georganiseerd voor de stoelmasseurs bij Esoterra in Bilthoven. Op dat moment waren er twee groepen stoelmasseurs op 1 locatie aanwezig. Een erg gezellige grote groep mensen, die allen de passie delen van masseur en nog steeds kennis willen uitbreiden.

11 stoelmasseurs hebben les gehad van de docente Hanneke Heij van Triggerpoint Coach. Middels een workshop werd les gegeven in myofasciaal tapen. In de uitnodiging stond medical taping, maar volgens Hanneke komt de behandeling dan niet helemaal tot zijn recht. Voor diverse klachten van triggerpoint, schouder, nek, onderrug, knie, enkel en houding werden voorbeelden voor tapen aangereikt en uitgelegd.

Het was een erg enthousiaste groep masseurs die druk doende was met het knippen van de juiste formaten tape in allerlei kleuren, beschikbaar gesteld door de BvS. Van roze, groen tot tijgerprint in verschillende kleuren werden de mooiste creaties gemaakt. Na de uitleg en de onderbouwing mocht de helft van de groep bij de andere masseurs de tape aanbrengen voor het probleem dat geschetst werd. Daarna mocht de andere groep de tape aanbrengen. Sommige collega’s konden na het oefenen de “waxbeurt” een keertje overslaan, omdat alle haren door het oefenen verdwenen waren haha.

Al met al een hele leerzame en gezellige dag met oefeningen die tot de verbeelding spreken en meteen in de praktijk kunnen worden gebracht. Hanneke is een zeer bevlogen docente die gepassioneerd over haar vak verteld, waardoor het heel duidelijk is wat er bedoeld wordt.

Tilly L’Abée-van Leeuwen
Massagepraktijk FeeLIT

Verslag Thai massage voor stoelmasseurs, 14 april 2019

Astrid van der Does heeft een hartstikke mooi verslag geschreven van deze inspirerende workshop. Lees het op onze website: https://www.verenigingvoorstoelmasseurs.nl/verslag-thai-massage-voor-stoelmasseurs-14-april-2019/.

Zie ook de Facebook-pagina van de BvS voor meer foto’s!


Geen nieuwe BvS-polo’s

Even een korte mededeling.

Uit inventarisatie blijkt dat jullie helemaal geen behoefte hebben aan nieuwe BvS-polo’s. We hebben daarom besloten dat die er dus ook niet gaan komen.

Voor wie er toch nog een wil – we hebben nog een aantal op voorraad. Die mogen natuurlijk op. Laten we vooral zoveel mogelijk doen wat jullie wel nodig hebben ;-).


Stoelmassage ‘In the Picture’ – zondag 1 september 2019 14.00-15.00 uur

 • Eerst even een rectificatie. In de nieuwsbrief van maart is per abuis de verkeerde tijd vermeld. Check even of jij ‘m goed hebt staan? 14.00-15.00 uur dus ;-).
 • Op onze lijst met masseurs staan al 30 aanmeldingen. Bovendien weten we dat bij het verjaardagsfeest van Workmassage van Melanie Raaijmakers ook al een groep van 50 masseurs ‘in the picture’ zal staan! Goed bezig dus, en sluit vooral aan als je dat toch al van plan was! Dit kan via info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl.
 • Er is hard gewerkt door de commissie. Die is uitgebreid en bestaat nu uit Monique Koopman (aspirant bestuurslid), Tilly l’Abée (actief lid van onze vereniging) en Niclaa Boes (bestuur). Je kunt ons bereiken via info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl of, indien snel schakelen met Tilly nodig is – via massagepraktijk.feelit@gmail.com.
 • Het is inmiddels duidelijk dat we in elk geval zullen staan in de volgende plaatsen: Amsterdam, Breda, Weert, Haarlem, Lelystad, Den Bosch/Vught, Zwolle/Kampen en Rotterdam/Delft. We kijken nog naar Eindhoven, Leeuwarden en Assen – dit melden we zodra dit zeker is. Daarmee staan we dus over het hele land verspreid, waarmee we dat doel alvast halen ;-).
 • We sluiten aan bij bestaande evenementen, zodat we zeker voldoende publiek hebben. Bovendien blijven zo de kosten en organisatie beperkt.
 • We hebben in de meeste plaatsen al leden, die aangegeven hebben te willen coördineren – top! Wil jij ook als (mede-)coördinator meedoen? Laat het ons weten – altijd welkom!
  Deze coördinatoren krijgen zsm een mail met alle informatie voor hun locatie. Natuurlijk kunnen deze coördinatoren alle hulp gebruiken die jullie kunnen bieden. Denk dan aan bijvoorbeeld fotografie, regelen van lokale publiciteit, contacten met het plaatselijke evenement, etc.  Heb je hierin kwaliteiten? Super als je die aan wilt bieden! Meld je aan! Ook dat kan via info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl
 • Qua verzekering is duidelijk dat onze vereniging organisatorische verantwoordelijkheid heeft. Hiervoor hebben we voor dit evenement dan ook een verzekering afgesloten. Dit gaat er dan over als er iets met een elektriciteitssnoer verkeerd gaat, of een banner op iemand valt, dat soort dingen.
  Omdat jullie als masseurs niet bij ons in dienst zijn, is het belangrijk dat iedereen zelf een beroepsaansprakelijkheidsverzekering regelt voor eventueel risico ten gevolge van de massage. Wanneer je werkt als masseur en je hebt dit nog niet, is dit misschien een goede aanleiding om dat te regelen ;-).
  Ben je hier echt nog niet aan toe? Een alternatief kan zijn dat je zelf 2 klanten (vrienden, bekenden) meeneemt. Zo dek je dit risico af, en kun je gewoon lekker meedoen met dit mooie evenement!

Het wordt sowieso een super dag! Enorm leuk dit met jullie als vereniging ‘In the Picture’ te mogen zetten. We horen altijd graag jullie ideeën en inbreng en houden jullie op de hoogte van alle nieuws.


Programma jubileumweekend

We hebben al heel wat vragen en opmerkingen gehad:

 • Moet je een heel weekend komen?
 • Moet ik de hele dag meedoen met het programma?
 • Ik vind het heel leuk om te komen maar wil ook graag tijd voor mezelf en ‘s avonds naar huis.
 • Ik ken eigenlijk nog bijna niemand, is dat wel oké?

Waar het ons om gaat: Samen ons 10-jarig jubileum vieren. En met ons bedoelen we: iedereen die lid is van de BvS, evt. met partner. Voel je vrij om je op te geven voor het onderdeel dat jij leuk vindt!

Even een update over het feestweekend. Het programma is helemaal gevuld en hier kan nu ook op worden ingeschreven. Voor de planning is het fijn als dit zo snel mogelijk gebeurt. We zien dan of het nodig is dat een docent een workshop een tweede keer geeft, we kunnen dan nog extra ruimte regelen. En bovendien: vol=vol!

Let op ! Ook al heb je de overnachting al geregeld, je moet dan toch nog aanmelden voor de workshops etc!

Een greep uit de vele mogelijkheden:

 • Alleen deelnemen aan de BBQ op zaterdagavond, eventueel met je partner.
 • Zaterdag of zondag mee doen met 1 of 2 workshops.
 • Van vrijdag tot en met zondag overnachten in de groepsaccommodatie.
 • Alle mogelijke combinaties van workshops en activiteiten.

Kortom, er zijn veel mogelijkheden en we verwachten dan ook dat we heel veel leden zullen zien in dit weekend. Voor het programma en het inschrijving voor de activiteiten: zie de jubileumpagina op de website


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.