Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van mei 2018. Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• agenda
• aankomende workshops
• terugblik bijeenkomsten
• Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
• contributiefactuur 2018


Agenda voor de komende maanden

Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende drie maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Ieder jaar organiseert de BvS diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. 

Datum/Tijd Evenement
05/06/2018
18:30 – 21:30
Stoelmassage uitwisselavond Arnhem | 5 juni
OK72, Arnhem
09/06/2018
10:00 – 13:00
Lezing Massage bij Kanker
Centrum Djoj Rotterdam, Rotterdam
09/06/2018
10:00 – 13:00
Uitwissel ochtend zaterdag 9 juni Eindhoven
De Fysiovrienden Eindhoven, Eindhoven
09/06/2018
11:00 – 17:00
Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn
KenKon, Integral Life & Training Centre, Wageningen
10/06/2018
11:00 – 17:00
Workshop Cupping 10 juni
KenKon, Integral Life & Training Centre, Wageningen
16/06/2018
10:00 – 13:00
Uitwissel ochtend Heerhugowaard in de Baai op 16 juni
De Baai, Heerhugowaard
30/06/2018
10:00 – 13:00
Uitwissel ochtend zaterdag 30 juni Groningen
De Olle, groningen

Aankomende workshops

Informatieve sessie over Massage bij kanker

Voor leden en geïnteresseerden woonachtig te Rotterdam en omgeving, organiseert de BvS op zaterdag 9 juni de lezing Massage bij kanker. De lezing wordt verzorgd door Estelle Smits.Mogelijk dat jij cliënten in jouw praktijk of in het bedrijf waar je stoelmassages geeft krijgt die kanker hebben of hebben gehad. Ook als cliënten kanker hebben gehad zijn er een aantal richtlijnen waar je rekening mee moet houden met stoelmassage om deze veilig en verantwoord te kunnen geven.

Voor jou als masseur is het wel belangrijk om te weten wat je wel en niet kunt doen. Massage bij Kanker is een aanvullende specialisatie op de bestaande massageopleiding. Estelle Smits is directeur van en docent bij het Instituut Massage bij Kanker

Wil je erbij zijn? Geef je op via deze link.


Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn

Op zaterdag 9 juni organiseert de BvS de interactieve lezing/workshop over chronische pijn. Het is een interactieve dag waarin je nieuwe kennis opdoet over chronische pijn, bewegingsangst, bijnieruitputting en sensitisatie. Zodat je deze in kunt zetten in je praktijk. We behandelen vandaag geen spieren maar werken juist aan de herkenning van (chronische) pijn en het behandelen van alle omliggende facetten. Daarnaast maken we gebruik van eenvoudig toe te passen oefeningen die invloed hebben op pijn. En kijken naar de interventies die we kunnen plegen om bewustwording te activeren. Deze training gaat niet zozeer over het manueel behandelen, als wel over de diverse bijkomende factoren die ervoor zorgen dat de klacht in stand gehouden wordt. Met deze onderhoudende factoren gaan we aan de slag. Dus de combinatie van manueel behandelen (wat je al beheerst) en een biopsychosociale kijk op de klacht, geeft de meerwaarde.

Ook deze interessante materie wordt verzorgd door Hanneke Heij.  Er is nog plek. Wil je erbij zijn? Geef je dan op via deze link.


Workshop Cupping 10 juni

Op zondag 10 juni organiseert de BvS de workshop cupping, verzorgd door Hanneke Heij.

In deze zeer praktische dag leer je myofasciaal cuppen inzetten als ondersteunende techniek voor het behandelen van klachten. Met cupping ontstaat er door het vacuümtrekken een zuigkracht op het lichaam. Bloed wordt naar een plek toegetrokken. Dit gebeurt ook als je gewond bent. Dan gaat bloed naar de wond of kneuzing om alles wat ‘kapot’ is te helpen herstellen. Bij cupping werkt dit hetzelfde. Bloed wordt naar een plek toegetrokken, waar herstel nodig is. Waar dit is, bepaal jij. Jij onderzoekt je cliënt en bepaalt waar het herstel nodig is. Door op die plekken te ‘cuppen’, komt er een grote hoeveelheid zuurstofrijk bloed bij de juiste weefsels terecht, waar het een oppepper geeft en ‘celafval’ afvoert.

Cupping is van oudsher een therapie die afvalstoffen uit het bindweefsel (fascia) haalt en de doorbloeding bevordert. Er ontstaan dan rood tot roodblauwe plekken op de huid, die overigens geen pijn doen, waardoor gelijk goed te zien is waar de problemen zich bevinden. Een diagnostisch hulpmiddel dus. Met cupping kun je de local twitch response ervaren bij oppervlakkig gelegen triggerpoints door gericht een kleine cup op het triggerpoint te plaatsen. Cuppen richt zich vooral op de oppervlakkige fasciale structuur en het onderliggende spierweefsel.

Cliënten ervaren cupping als een soort opluchting, alsof er meer ruimte ontstaat. Daarnaast is het een handebesparende techniek, wat welkom is in een volle en drukke praktijk.

Wil je erbij zijn? Geef je op via deze link


Stoelmassage uitwisselbijeenkomsten

Naast de landelijke bijeenkomsten zijn er ook regionale initiatieven. Bedoeld voor leden en niet-leden, voor uitwisseling van ervaringen en massages. De komende maanden staat er weer een aantal bijeenkomsten op het programma, zie de Agenda hierboven. De komende intervisie momenten zijn:

Wil jij zelf iets opzetten in jouw regio? Neem contact op met de BvS, we helpen je er graag bij! In overleg is er enig budget beschikbaar voor zaalhuur en/of consumpties. Ook is er promotiemateriaal beschikbaar om uit te delen aan niet-leden.


Terugblik workshops/uitwisselingen

Terugblik introductie triggerpoints voor stoelmasseurs

Op zondag 6 mei was er een introductieworkshop Triggerpoints voor Stoelmasseurs, verzorgd door Hanneke Heij. Met 20 deelnemers was deze workshop volledig volgeboekt. Chris en Jacqueline hebben er een stukje over geschreven. Je kunt het lezen en de foto’s bekijken op deze pagina.


Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Het Dossier AVG op de website is bijgewerkt met nieuwe informatie. Toegevoegd is een link naar de handige Privacyverklaringgenerator van de overheid. Door het beantwoorden van een paar tamelijk simpele vragen rolt er een goede privacyverklaring uit die je zo op je website kunt zetten. Denk er aan dat je dat doet vóór 25 mei 2018!

Ook vind je een antwoord op de vraag of je site cookies gebruikt, en of je valt onder de Wgbo en/of de Wkkgz. Kijk meteen op Dossier AVG!


Contributiefactuur 2018

Inmiddels zijn er al heel wat contributiefacturen verstuurd. Dringend verzoek om deze tijdig te betalen: als bestuur hebben we erg veel werk aan facturen die niet op tijd betaald worden.

Leden die hun contributie over 2017, ondanks herhaald verzoek, nog steeds niet betaald hebben zijn inmiddels op non-actief gezet of geroyeerd. Ben je wel lid en sta je niet meer op de ledenlijst en het kaartje? Neem dan even contact op met Martin (martin@zakenmasseurs.nl) dan zoeken we naar een oplossing.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.