Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van maart 2019

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Terugblik workshops
• Algemene LedenVergadering (ALV)
• Stoelmassage In The Picture


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
24/03/2019
10:00 – 17:00
Cursus BamboeStoelmassage voor Stoelmasseurs 24 maart
De Yogaboerderij, Lelystad
30/03/2019
10:00 – 12:30
Uitwisselochtend in Ede 30 maart
Ans van Laan, ede
30/03/2019
13:30 – 16:30
Uitwisselmiddag in Amsterdam 30 maart
Studio da Vasco, Amsterdam
07/04/2019
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage op 7 april
Esoterra, Bilthoven
07/04/2019
10:00 – 17:00
Workshop medical taping zondag 7 april
Esoterra, Bilthoven
14/04/2019
09:30 – 17:00
Thai massage voor stoelmasseurs, werken in verbinding vanuit TaiJi principes 14 april
Esoterra, Bilthoven
16/04/2019
19:00 – 22:00
Uitwisselavond in Amersfoort 16 april 2019
De instee, Amersfoort
19/05/2019
10:00 – 17:00
Cursus Handmassage 19 mei
Esoterra, Bilthoven
19/05/2019
10:00 – 17:00
Taking care of number one (Melt methode/ triggerpoint) 19 mei
Esoterra, Bilthoven
23/06/2019
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage op 23 juni
Esoterra, Bilthoven
23/06/2019
10:00 – 17:00
Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn 23 juni
Esoterra, Bilthoven

Let op: aanmelding opent normaal gesproken 2 maanden vóór de bijeenkomst. Is een workshop al vol? Schrijf je dan in voor de reservelijst! Aanmeldingen van de reservelijst krijgen de volgende keer dat deze workshop georganiseerd word als eerste de gelegenheid om een ticket te kopen. Daarna vervalt de reservelijst en gaat de aanmelding open voor iedereen.


Aankomende workshops

Workshop medical taping zondag 7 april

(Medical) Taping is aan een flinke opmars bezig als effectief middel om spierklachten en blessures te behandelen en heeft zijn nut ruimschoots bewezen. Wil jij je dienstverlening uitbreiden met medical taping? Geef je dan op voor de dagtraining! Je leert:

  • De werking van medical taping
  • Wanneer deze te gebruiken
  • Hoe deze aan te brengen en welke soorten er zijn
  • De klant hierin te begeleiden

Docente Hanneke Heij is al meer dan 10 jaar actief als docent en is eigenaar van de Opleiding Triggerpointcoach en de From Pain to Power Academy. Ze gebruikt Taping al jaren succesvol in haar praktijk. Meer informatie en aanmelding op de website.


Thai massage voor stoelmasseurs

Op zondag 14 april organiseert de BvS weer de workshop Stoelmassage vanuit Taiji principes.

Deze workshop helpt je om meer inzicht te krijgen in jouw werkhouding tijdens een stoelmassage. Door middel van (partner-) oefeningen uit Taiji principes leer je voelen hoe je lichter en toch krachtig en zacht kunt werken.

meer informatie en aanmelding


Cursus Handmassage 19 mei

Handmassage is aan de ene kant een laagdrempelige aanpak en geeft aan de andere kant een heel direct contact met de gemasseerde.
Diepe ontspanning in het hele lichaam onstaat door ‘slechts’ twee handen te masseren.

Deze cursus leert je alle ins en outs om de ontspannen handmassage te geven maar staat ook uitgebreid stil bij alle bijzaken als:

  • Hoe ga je om met emoties
  • Contra-indicaties of rode en gele vlaggen
  • Schouders

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met het Spaarne Gasthuis.

meer informatie en aanmelding


Taking care of number one

Op zondag 19 mei organiseert de BvS de interactieve workshop ‘taking care of number one’, verzorgd door Rob Beenker.

Een blije stoelmasseur zijn en blijven, hoe doe je dat? Taking care of number one, zeggen de Amerikanen dan, ofwel: zorg goed voor jezelf.

In deze workshop die ik voor stoelmasseurs ga geven, neem ik je mee in de wereld van fascia en spieren. Preciezer: in de klachten die je als masseur kunt oplopen en hoe je daar met triggerpoint-zelfbehandeling en fascia zelfbehandeling van af kunt komen als je eraan ten prooi bent gevallen, en ervan vrij blijft als je er geen last (meer) van hebt.

meer informatie en aanmelding


Terugblik workshops

Terugblik workshop Rebalancing in Amersfoort, 3 maart 2019

Op zondag 3 maart 2019 organiseerde de Beroepsvereniging van Stoelmasseurs een interessante workshop Rebalancing in jongerencentrum De Reset in Amersfoort. Het thema van deze workshop was: hoe kan de massage speelser en losser? Hoe zorg je er voor dat je met aandacht en rust een ontspannen stoelmassage geeft?

Chris Hellendoorn was op deze dag onze gastheer. Kees Wagenaar verzorgde de workshop.

Nadat Chris een aantal korte mededelingen namens het bestuur had gedaan, begonnen wij met een korte voorstelronde.

Vervolgens lichtte Kees toe dat rebalancing is gericht op ontspanning, aandachtig leren luisteren naar je lichaam, naar het lichaam van jouw cliënt. Hoe voelt dat? Hoe is je ademhaling? Hoe raak je aan? Hoe neem je ruimte en hoe ga je met die ruimte om? Om dat zelf te ervaren, begonnen wij met een korte mindfulness-oefening om je eigen lichaam te verkennen en bewust(er) te leren ervaren.

Daarna werd het tijd om de massagestoelen tevoorschijn te halen. Elke ronde werd voorafgegaan door een duidelijke demonstratie en uitleg van Kees van een aantal stoelmassagetechnieken, bezien vanuit de visie van rebalancing. Ook was er genoeg ruimte voor het stellen van vragen, het vragen om en het geven (aan elkaar) van adviezen.
Het was erg leuk om te zien hoe de medecursisten vervolgens zelf met de opgedane kennis aan de slag gingen. Samen oefenen, samen leren ervaren hoe vanuit rust, aandacht en het gebruik van ons lichaamsgewicht de massage losser, speelser, meer afwisselend en toch krachtiger kan worden. Een echte uitdaging! Kees gaf ons tijdens de oefenmomenten steeds individueel gerichte tips om nóg meer te ontspannen en te spelen met de massage. Erg fijn!

De dag werd afgesloten met een het delen van ervaringen. Duidelijk was dat iedereen het een hele leuke, gezellige, soms wat koude (de verwarming deed het niet) en vooral leerzame dag vond! Kees, bedankt voor de manier waarop jij ons – met jouw rust, aandacht, ruime kennis en ervaring –  hebt leren ervaren! Chris, ook jij erg bedankt voor de organisatie en de goede verzorging van de innerlijke mens!

Vitale groet,

Barry Harms, LessPressure | Stoelmassage, Amersfoort

Zie ook de foto’s van deze bijeenkomst op onze Facebook-pagina!


Uitwisselbijeenkomst Groningen 9-3

Heel gezellig en erg zinvol met z’n zessen. Leren van elkaar, van ieders eigen manier, mooi om te zien. Fijn dat er iemand was, die op verzoek kwam en zo het aantal even maakt. En heerlijk om ook zelf weer eens een behandeling te krijgen! Een succesvolle bijeenkomst.


15 en 16 maart 2019: Massage- en Complementair Vakbeurs in Hoevelaken

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde beurs in Hoevelaken.

Veel collega’s gesproken. Een mooie opkomst bij de ALV, sommige leden konden jammer genoeg niet aanwezig zijn omdat ze een workshop gingen volgen. Maar iedereen heeft zijn neus laten zien in onze stand. Bedankt! We staan daar tenslotte voor ons allemaal.

Ook hebben we ideeën opgedaan voor nieuwe workshops, wellicht al voor de 2e helft van het jaar.👌

😢 Martine Lijftogt-Mackay nam vandaag toch echt afscheid. We zullen haar missen! Gelukkig gaat ze volgend jaar de kas controleren samen met Jacqueline Huigsloot. Monique Koopmans gaat een paar maanden met ons meedraaien om te kijken of ze in het bestuur wil komen. 🙂 Verder zijn we ook nog wezen eten om deze 2 dagen goed af te sluiten. En heeeeel veeeeel met elkaar te kletsen. 😁 of te luisteren. 😉.

Zie ook de Facebook-pagina van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs voor foto’s, reacties, etc.


Algemene LedenVergadering (ALV)

Een super opkomst bij de ALV, waarin we in grote dankbaarheid afscheid namen van onze secretaris Martine Lijftogt-Mackay. Natuurlijk legt ze alleen haar bestuurstaken neer, en blijft ze lid van de vereniging en ze kan het ook niet laten. ze zal volgend jaar lid zijn van de kascommissie!

Fijn om ook te kunnen melden dat Monique Koopman als aspirant bestuurslid meeloopt en zich oriënteert op de mogelijkheden aan taken binnen het bestuurswerk.

Uiteraard de terugblik op een mooi jaar voor onze vereniging met het jaarverslag en natuurlijk vele plannen voor het komende jubileumjaar – volop doorgaan met een goed gevuld programma, en leuke evenementen speciaal vanwege het jubileum. Goed om de betrokkenheid en het constructieve meedenken van de leden bij de vergadering te merken – samen zijn we een geweldige vereniging! Allemaal bedankt voor jullie aanwezigheid en bijdragen!


Stoelmassage In The Picture

  • Wanneer? Zondag 1 september 2019 van 13.00-14.00
  • Waar? Al in Rotterdam, Amsterdam, Breda… en….. graag ook BIJ JOU!

De eerste coördinatoren in deze steden hebben zich aangemeld, en ook een aantal masseurs.. Fijn!

HEB JIJ HET AL IN JE AGENDA STAAN? LAAT HET ONS WETEN!

Er wordt hard gewerkt de kaders volledig duidelijk te krijgen, zodat we volle kracht vooruit kunnen. Al veel goede stappen gezet. En het gaat sowieso door, dus we hebben iedereen nodig, ook collega’s die nog geen lid zijn van de BvS.

Dus: reserveer meteen die datum en stuur ons een mail. Als Nederland ziet en snapt hoe waardevol ons werk is krijgen we er allemaal werk bij! Daar wil jij toch ook aan meewerken?

We horen graag van je!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.