Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van maart 2018. Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• agenda
• aankomende workshops
• terugblik bijeenkomsten
• inloggen op de website
• in de spotlight: Wendy Pruimboom
• handhaving wet DBA
• contributiefactuur 2018
• Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


Agenda voor de komende maanden

Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende drie maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
10/03/2018
10:00 – 17:00
Hoe kan de massage speelser, losser? Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing 
De Baai, Heerhugowaard 
10/03/2018
13:00 – 16:45
Uitwissel middag Amsterdam Studio Da Vasco 10 maart 
Studio da Vasco, Amsterdam 
13/03/2018
19:00 – 21:30
Uitwissel avond Heerhugowaard in de Baai op 13 maart 
De Baai, Heerhugowaard 
15/03/2018
18:45 – 21:30
Uitwissel avond in Heeswijk-Dinther op donderdag 15 maart 
Stichting Sociaal Cultureel Willibrordcentrum, Heeswijk Dinther 
17/03/2018
11:30 – 13:30
Algemene ledenvergadering 
Euretco, Hoevelaken 
19/03/2018
19:00 – 21:00
Interactieve lezing over (borst)onderzoeken met medische thermografie 
Centrum Djoj Rotterdam, Rotterdam 
22/03/2018
19:00 – 22:00
Stoelmassage uitwisselingsavond in Assen 22 maart 
Podium Zuidhaege (ICO-gebouw), Assen 
08/04/2018
10:00 – 17:00
Cursus Handmassage 8 april 
Esoterra, Bilthoven 
14/04/2018
10:00 – 17:00
Hoe kan de massage speelser, losser? Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing 
Hotel de Leygraaf, Heeswijk-Dinther Brabant
14/04/2018
10:00 – 13:00
Uitwissel ochtend in Ede bij Balanzic op zaterdag 14 april 
Balanzic, Ede
06/05/2018
10:00 – 17:00
Introductieworkshop trigger points voor stoelmasseurs
Bewust Ede, Ede

Aankomende workshops

Hoe kan de massage speelser, losser? Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing

Kees Wagenaar

Op zaterdag 10 maart organiseert de BvS de workshop “Hoe kan het speelser, losser in het lichaamswerk”, een dag belicht vanuit de rebalancing, verzorgd door Kees Wagenaar  van Innercoaching.

Rebalancing stoelmassagedag.

Rebalancing is gericht op ontspanning, ruimte en leren luisteren naar je lichaam.  Zowel jij als masseur als je client. Want het begint bij je zelf en met hoe jij aanraakt. Je doet dit door jezelf de vraag te stellen: hoe neem ik ruimte in en hoe ga ik met ruimte om. Wat ervaar ik. Wat voel ik in mijn lichaam. Je leert zo dat het makkelijker kan, losser en lichter. Zodat het geen werken meer is maar ervaren.

Wil je erbij zijn? Geef je op via deze link.


Algemene Ledenvergadering

17 maart, 11:30- 13.30 uur, Massagevakbeurs te Hoevelaken. De algemene ledenvergadering is alleen voor leden. De stukken zijn per mail toegezonden. Aanmelden via de website.


Massage- en Complementairvakbeurs 17 en 18 maart

De Massage- ComplementairVakbeurs wordt ieder jaar groter, trekt steeds meer bezoekers en groeit uit tot de meest uitgebreide plek waar alle informatie die massage en complementair combineert in één keer te vinden is. Voor als u het nog niet wist, de Massagedagen en de Lotus bestaan niet meer. Dus voor alle gezondheidsbewuste en in gezondheid geïnteresseerde mensen, die nieuwe wegen willen inslaan m.b.t. preventie, regeneratie en prestatieverbetering kom naar de enige vakbeurs in maart.

Stands, lezingen en workshops met/over opleidingen, jouw praktijk centraal, behandelingen, producten, gezonde levensstijlen, voeding, therapieën, natuurlijke medicatie, cosmetica en artikelen, vind je op deze beurs.

Tickets kun je bestellen via deze link. Gebruik bij je bestelling de code bvs voor €5,- korting op de entree!


Interactieve lezing over (borst)onderzoeken met medische thermografie 19 maart

Op maandag 19 maart organiseert de BvS een informatieve sessie over borstonderzoek met Thermografie, verzorgd door Francine van Broekhoven van de Groene Zuster. Zeer interessante informatie voor jou als vrouwelijke stoelmasseur, en ook voor jou naar je klanten toe. Mis het niet. Info en aanmelding kan hier.  


Stoelmassage uitwisselbijeenkomsten

Naast de landelijke bijeenkomsten zijn er ook regionale initiatieven. Bedoeld voor leden en niet-leden, voor uitwisseling van ervaringen en massages. De komende maanden staat er weer een aantal bijeenkomsten op het programma, zie de Agenda hierboven. De komende intervisie momenten zijn:

Uitwissel middag Amsterdam Studio Da Vasco 10 maart
Uitwissel avond Heerhugowaard in de Baai op 13 maart
Uitwissel avond in Heeswijk-Dinther op donderdag 15 maart
Stoelmassage uitwisselingsavond in Assen 22 maart

Wil jij zelf iets opzetten in jouw regio? Neem contact op met de BvS, we helpen je er graag bij! In overleg is er enig budget beschikbaar voor zaalhuur en/of consumpties. Ook is er promotiemateriaal beschikbaar om uit te delen aan niet-leden.


Terugblik workshops/uitwisselingen

Terugblik workshop Indiase Hoofdmassage 3 februari

Op zaterdag 3 februari vond de workshop Indiase hoofdmassage plaats. De workshop is gehouden bij Esoterra, en is verzorgd door Stefan van Rossum. Voor het verslag geschreven door Jacqueline en Chris, lees verder…


Terugblik intervisie ochtend Ede 10 februari

Op 10 februari vond een stoelmassage intervisie ochtend plaats in Ede, bij Balanzic. Ans van de Laan heeft de ochtend gehost. Voor het verslag, geschreven door Anton, lees verder..


Inloggen op de website

Om je persoonlijke gegevens te wijzigen of om je (als lid) aan te melden voor een bijeenkomst moet je inloggen op de website. Regelmatig krijgen wij vragen van leden die hun gebruikersnaam of wachtwoord kwijt zijn. En die willen dan graag snel hulp, want ze willen zich graag inschrijven voor een workshop. Dat is heel begrijpelijk.

Echter: wij kunnen die vragen meestal niet onmiddellijk beantwoorden. Het zou toch jammer zijn als je je niet (op tijd) kunt aanmelden voor een workshop. Daarom het volgende verzoek:

Controleer eens of je met je gebruikersnaam en wachtwoord kunt inloggen op de website. Weet je nog wel je gebruikersnaam maar niet meer je wachtwoord? Vraag dan zelf een nieuw wachtwoord aan, de instructies staan duidelijk op de site. Weet je ook je gebruikersnaam niet meer? Stuur dan even een mailtje via het contactformulier, dan helpen we je daar mee verder.


In de spotlight: kandidaat bestuurslid Wendy Pruimboom

Hallo, mijn naam is: Wendy Pruimboom

Met mijn praktijk/bedrijf Alle tijd ben ik werkzaam in de regio Brabant maar voor een hele dag of een leuke opdracht ook daarbuiten. Auto reiden vind ik zeker geen straf.

Met mijn massagestoel kom ik o.a.: Bij particulieren in en rondom mijn dorp Heeswijk-Dinther. Grote en kleine Bedrijven, markten, stomavereniging en een mooie boomhut suite. Tot ongeveer een uur rijden vanaf mijn huis in Brabant. Lees verder..

759532_50360055

Wil jij ook je zichtbaarheid vergroten? Laat je zien in the Spotlight!

Deze rubriek is bedoeld om geïnteresseerde leden naamsbekendheid te geven en in de spotlight te zetten. Dit is een uitstekende manier om jouw praktijk bekend te maken en tegelijkertijd de naamsbekendheid van stoelmassage in Nederland te vergroten. Kijk hier voor een overzicht van wie je al voorgingen! Wil je zelf In de Spotlight? Ga naar de website op deze pagina!


Handhaving Wet DBA weer uitgesteld

De handhaving van de Wet DBA is opnieuw uitgesteld, nu tot 1 januari 2020. Deze wet moet verkapt dienstverband van zelfstandig ondernemers tegengaan en is de opvolger van de Verklaring ArbeidsRelatie (VAR). Tegen die tijd moet er een nieuwe wet zijn, waarin aan de bezwaren van bedrijven en zzp’ers is tegemoetgekomen.

De Belastingdienst handhaaft alleen als ze kunnen bewijzen dat er sprake is van een verkapt dienstverband en ‘evidente en opzettelijke’ schijnzelfstandigheid. Boetes zijn pas aan de orde als een bedrijf al een aantal keer is gewaarschuwd.


Wanneer krijg ik de contributiefactuur?

Leden die zich in 2018 hebben aangemeld krijgen in februari hun factuur voor de jaarcontributie. De andere leden ontvangen hun factuur in maart. Een vraag die nog wel eens voorbijkomt: Is het bedrag van de contributie inclusief btw? Antwoord: onze vereniging is vrijgesteld van btw. De contributie is dus een bedrag zónder btw.


Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

De Europese privacyverordening Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat over de ‘bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens’. In het Engels heet de AVG General Data Protection Regulation (GDPR). Van organisaties wordt verwacht dat zij vóór 25 mei 2018 hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming brengen.

We gaan ermee aan de slag om voor onze lezers in begrijpelijke taal duidelijk te maken wat je precies moet doen. Martin gaat tijdens de beurs in Hoevelaken naar de presentatie over die onderwerp door het NIBIG. In een volgende nieuwsbrief meer informatie.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.