Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van juni 2018. Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Terugblik bijeenkomsten
• Privacyverklaring
• In de spotlight: Xian Wei Lu
• In de spotlight: leveranciers


Agenda voor de komende maanden

Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende drie maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Ieder jaar organiseert de BvS diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. 

Datum/Tijd Evenement
30/06/2018
10:00 – 13:00
Uitwissel ochtend zaterdag 30 juni Groningen
Verenigingsgebouw De Olle Kerk, groningen
06/07/2018
19:00 – 21:30
Stoelmassage intervisie avond Leeuwarden | 6 juli
Buurthuis Ien en Mien, Goutum Friesland
02/09/2018
10:00 – 17:00
Cursus Handmassage 2 september
Esoterra, Bilthoven
12/09/2018
19:00 – 21:30
Uitwissel avond Amersfoort 12 september
De instee, Amersfoort
14/09/2018 18:30 – 16/09/2018 16:30 Weekend retreat Geven en Ontvangen
Het Zonnehuis, Exmorra
22/09/2018
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage op 22 september
Esoterra, Bilthoven
30/09/2018
10:00 – 18:00
Cursus BamboeStoelmassage voor Stoelmasseurs deel I
De Yogaboerderij, Lelystad

Aankomende workshops

Cursus Handmassage 2 september

Handmassage is aan de ene kant een laagdrempelige aanpak en geeft aan de andere kant een heel direct contact met de gemasseerde. Diepe ontspanning in het hele lichaam onstaat door ‘slechts’ twee handen te masseren.

Deze cursus leert je alle ins en outs om de ontspannen handmassage te geven maar staat ook uitgebreid stil bij alle bijzaken als.. Lees verder. 

Wil je erbij zijn? Geef je op via deze link. Aanmelden kan vanaf twee maanden voor aanvang workshop.


Weekend retreat Geven en Ontvangen 14-16 september

Ook dit jaar organiseert de BvS een weekend retreat op de prachtige locatie het Zonnehuis in Exmorra. Van vrijdag 14 tot zondag 16 september organiseren Kees Wagenaar van InnerCoaching, Judith Kroon van Time for You Massage en Annemarie Kok van Ziel & Zalig het weekend met als thema: geven en ontvangen. In hoeverre ben jij, naast het geven, in staat om te ontvangen? Hoe verhouden deze aspecten zich in jou tot elkaar? Gedurende deze dagen zal hier aandacht aan worden besteed. Het is een weekend ontspannen, dansen, lichaamswerk, Zijn, jezelf ontvangen, heerlijk eten. 

Wil je jezelf een weekend me time cadeau doen? Geef je dan op via deze link. Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt. 


Cursus Indiase hoofdmassage op 22 september

Het hoofd wordt continu blootgesteld aan allerlei indrukken, stress en gedachten. Door juist dit gebied te masseren breng je snel een diepe ontspanning teweeg. Je cliënten kunnen even alle gedachten laten varen en hun hoofd leegmaken.

De cursus hoofdmassage leert jou deze unieke, bijzondere massagevorm.

In één dag leer je de meest ontspannende hoofdmassage geven. Deze oorspronkelijk Ayurvedische massage is uitgebreid met massagetechnieken uit de rest van Azië: Tui Na, Amna, Thaise massage en Shiatsu. Zo is de massage nog vollediger geworden en kun je van heel licht tot een stevige massage geven.

Wil je erbij zijn, of wil je er meer over weten? Lees dan verder op de site.


Stoelmassage uitwisselbijeenkomsten

Naast de landelijke bijeenkomsten zijn er ook regionale initiatieven. Bedoeld voor leden en niet-leden, voor uitwisseling van ervaringen en massages. De komende maanden staat er weer een aantal bijeenkomsten op het programma, zie de Agenda hierboven. De komende intervisie momenten zijn:

Wil jij zelf iets opzetten in jouw regio? Neem contact op met de BvS, we helpen je er graag bij! In overleg is er enig budget beschikbaar voor zaalhuur en/of consumpties. Ook is er promotiemateriaal beschikbaar om uit te delen aan niet-leden.


Terugblik workshops

Terugblik intervisie avond Den Haag 7 mei

Op 7 mei hebben hebben 4 stoelmasseurs deelgenomen aan de eerste uitwisselavond in Den Haag. Maureen Kessing schrijft hierover, zie verslag


Terugblik Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn 9 juni

Afgelopen zaterdag 9 juni vond de interactieve lezing plaats over chronische pijn. Deze lezing werd verzorgd door Hanneke Heij van Triggerpoint Coach opleiding. De lezing vond plaats bij Kenkon, in Wageningen. De terugblik over deze bijzonder interessante dag tref je in het verslag.


Privacyverklaring

Binnen het bestuur hebben we nog eens heel goed gekeken naar welke informatie we van onze leden verzamelen, en daar eens goed de bezem doorheen gehaald. Informatie waar we niks mee doen (zoals geslacht en geboortedatum) hebben we geschrapt van het inschrijfformulier, en de andere vragen hebben we iets aangepast. Ook is de privacyverklaring opgesteld, en de link daarvoor staat onder op iedere pagina van de website.


In the spotlight

In the spotlightDeze maand staat in de spotlight: Xian Wei Lu

Mijn naam is Xian Wei Lu. Sinds 31 juli 2012 heb ik een “praktijk aan huis”. Ik coach “cliënten” om inzicht en helderheid te krijgen over hun huidige situatie waar ze zelf even niet uitkomen. Een luisterend oor en een aangename begripvolle gesprekspartner. De coaching kan zowel in persoon als telefonisch wanneer de afstand te groot is. Meer informatie tref je hier 


In the spotlight: leveranciers

Niet alleen leden hebben een In the spotlight: ook leveranciers die hun diensten of producten met korting aanbieden krijgen de gelegenheid hun aanbod onder de aandacht te brengen. Deze maand zelfs 2!

Massagewebshop

Onlangs hebben we de Webshop en goederen van massagewinkel Soraya uit Belgie overgenomen omdat de eigenaar er mee stopte. Deze massagetafels, stoelen, krukken, rollen, hoezen en hotstone artikelen bieden we aan via deze speciale pagina op onze website tegen aantrekkelijke prijzen. Op = Op!
 
Zolang de voorraad strekt kun je vanaf nu online zeer voordelig shoppen op deze pagina. Bekijk hem regelmatig want er komen steeds nieuwe artikelen bij. Langskomen kan ook in onze winkel van maandag t/m vrijdag tussen 10-16 uur.

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni houden wij een exra opruimingsactie/ sale in en voor de winkel van alle artikelen die je op de OP=OPRUIMINGSPAGINA van onze website kunt vinden.
Tevens enkele demo-massagetafels van goede kwaliteit. Kom gezellig langs en neem collega’s mee. Je bent welkom van 10.00 – 16.00 uur, de koffie staat klaar. Bij ons krijg je altijd deskundig advies.

Websites voor therapeuten

Uitdaging: trek voor de zomer minimaal nog 1 cliënt aan

Tijdens de Massagevakbeurs zijn we in contact gekomen met de jongens van Websites voor Therapeuten. In de afgelopen 5 jaar hebben zij al meer dan 10.000 therapeuten en coaches begeleid bij het aantrekken van cliënten via het internet. Zij bieden hun diensten aan met korting voor leden van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.

Van 25 juni tot 1 juli organiseren zij een leuke challenge, waarin ze je uitdagen om samen met honderden andere therapeuten en coaches actief bezig te zijn met het werven van nieuwe cliënten. In deze ‘Meer Cliënten in 1 Week’ challenge:

  • Helpen ze je jouw diensten te verkopen (op een liefdevolle manier)
  • Krijg je elke dag een facebook live uitzending met een waardevolle strategie
  • Ontvang je daarbij uitdagende opdrachten die je direct kunt uitvoeren
  • Wordt je gemotiveerd om samen met collega ondernemers de strijd aan te gaan
  • Krijg je een super waardevol webinar op de 7e dag
  • Dit alles om jou te helpen om voor de zomervakantie nog minimaal 1 nieuwe cliënt aan te trekken!

Schrijf je hier in om de uitdaging aan te gaan. We horen graag van de resultaten!


In de volgende nieuwsbrief…

… komt nadere informatie over de vraag: Val ik onder de Wkkgz en/of de Wgbo, en moet ik een dossier aanleggen over iedereen die ik op de stoel krijg? Het blijkt dat hier soms onduidelijkheid over is. De BvS heeft onderzoek gedaan en zet de conclusies op de website.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.