Nieuwsbrief BvS juli 2022

Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van juli 2022.

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Van het bestuur
• Agenda
• Rubrieken op Facebook
• Terugblik workshops 26 juni 2022
• Fotowedstrijd
• BvS ledendag
• Boekhoudtip van de maand


Van het bestuur

Tijdens mijn pauze bij een bedrijf kijk ik uit het raam. Ik zie een moeder met een telefoon aan haar oren en een kindje dat er achteraan danst met een potje op zijn hoofd.

Hij vermaakt zich zo te zien prima. Moeder spoort hem aan om door te lopen en in de auto te gaan zitten. Het kind zit lekker in zijn eigen wereld en danst met zijn potje door. Ik lach in mijzelf en denk: zo het potje is gekocht, nu moet die kleine grapjas nog zindelijk worden gemaakt.

Moeder zag de lol er blijkbaar niet van in en met een zwaai zit het jochie op de achterbank (nog steeds zingend). De deur gaat dicht en moeder loopt haastig naar de bestuurderskant en weg zijn ze. Ik denk nog: jammer dat moeder het blije ventje niet waarneemt, maar misschien deed ik dat vroeger ook niet.

Ik weet wel dat ik geen telefoon aan mijn oren had, maar dat mijn oren soms wel toeterden van mijn eigen kleine jochie dat continu verhalen vertelde. Andere oudere mensen keken ons dan aan en zeiden ‘wat gezellig zo’n kletskous om je heen.’ Nu bedenk ik mij steeds vaker dat de tijd snel gaat, heel snel … en dan kom ik eigenlijk pas kijken 😉

Het is gewoon super belangrijk om te genieten van het leven, ook van de hele kleine dingen. Wij hopen dan ook dat jullie op 11 september naar de leden-dag komen om samen met andere collega’s te genieten van elkaars verhalen, de workshop, lezing(en) en andere activiteiten. Hopelijk buiten in het gras met een lekker bordje eten!

Fijn vakantie, geniet van je werk en van de mensen om je heen.

Wendy
Bestuurslid BvS


Agenda

 • 11 sept 2022 BvS Ledendag

  Fotoimpressie BvS-ledendag 2021De BvS ledendag van vorig jaar werd erg goed ontvangen bij de deelnemers. Daarom hebben we besloten om dit jaar weer een ledendag te organiseren, maar dan in een iets ander jasje. Op dit moment hebben we al een fotograaf die van iedereen die dat wil een portretfoto maakt voor op je LinkedIn, Facebook etc.

  Sari Spaan komt ook weer! Op haar programma staat o.a. voetmassage, oefeningen om zelf goed te aarden/gronden en te ontspannen voordat je gaat masseren.
  We doen deze dag een eenmalige verkoop van zwarte BvS polo’s.  En we hebben de leveranciers die op onze website staan benaderd of ze die dag aanwezig kunnen zijn. Martin Velthuizen komt in ieder geval met zijn massage- en hoofdsteundoekjes. We wachten nog op antwoord van een paar andere interessante workshops.

  Hou de agenda in de gaten voor het volledige programma. Je kunt je al aanmelden! Jij komt toch ook?
  11 september 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 9 okt 2022 workshop de digitale wereld

  Niet alleen masseren is belangrijk, maar zeker ook hoe word en blijf je zichtbaar in deze digitale wereld. Op 9 oktober gaan we hier verder op in en behandelen we LinkedIn en de Website met Lot Mollema en Martin Velthuizen.

  9 oktober 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 9 okt 2022 workshop guasha voor op de stoel

  workshop guasha voor op de stoel

  9 oktober 10:0016:00 at NGS Bilthoven

Op de volgende dagen staan er ook nog workshops ingepland: 13 november en 14 december 2022. Eén van de workshops op 13 november staat in het teken van BHV, en op zondag 11 december staat één van de workshops in het teken van stoelmassage bij kanker. De invulling van de andere workshops op beide dagen volgt. 


Rubrieken op Facebook

Elke eerste woensdag van de maand plaatsen wij op Facebook een vraag. Een antwoord is niet goed of fout. Het doel is om met elkaar te sparren over de gestelde vraag. Misschien levert het ook mooie nieuwe inzichten op!

Deze keer hadden wij onverwacht een nieuwe redacteur! Namelijk Irene Haket van Onder de Lijsterbes massagepraktijk. De vraag van Irene was: “Heeft er iemand ervaring met het flauwvallen van een cliënt?” 

Hier kwamen veel nuttige tips op:
John: ‘Ik heb het inderdaad ook eens ervaren. Later bleek dat de dame die de massage om 13.00 uur kreeg nog niets had gegeten en gedronken die dag. Tja….. Niet slim. Met water en druivensuiker kwam het goed. Maar was zeker ff schrikken.’
Adinda: ‘Ik heb dat ook meegemaakt en dat kwam, omdat de dame een extreem lage bloeddruk had. Tijdens het intakegesprek vraag ik bij nieuwe mensen extra naar bloeddruk en bij lage bloeddruk ben ik extra op m’n hoede. Ook laat ik bij een lage bloeddruk mensen heel voorzichtig en rustig recht zitten in de stoel.’

Irene was hierdoor zo enthousiast dat ze nog een vraag stelde. “Op welk schoeisel masseer jij het liefst?” Hierop volgde een leuke discussie. 
Denise: ‘Altijd Barefoot schoenen van Vibram of Merrell, draag bijna niks anders meer.’
Lars: ‘H
eerlijke schoenen. Maar tijdens een opdracht vind ik ze niet altijd gepast. Dan draag ik Altra schoenen.’
Irene: ‘Lars ik vind het juist wel toepasselijk. Stoelmassage goed voor de gezondheid, deze schoenen zeker ook.’
Lars: ‘Irene mooi hè hoe dat voor iedereen anders kan zijn.’

Ook Samantha Blotenburg maakte gebruik van de facebook groep. Zij vroeg wie er ervaring heeft met het masseren bij de Nijmeegse vierdaagse en wie er tips voor haar heeft:  
Raymond: ‘Bedenk dat als je vooraf aan de start lopers wil gaan masseren je er al heel vroeg moet zijn. Zie startschema. Maar ik zou zeggen ga langs de route staan met je stoel en richt je vooral op het publiek. Ik denk dat je veel aandacht gaat trekken. Ik verzorg sportmassages en blaren service. En doe dat al 8 jaar.’

En Andrea Dourelijn-Bos vroeg tips over inschrijflijsten die nog niet goed gevuld zijn en hoe nu verder met de afspraak met de opdrachtgever.
Jacqueline: ‘De lijst loopt echt vol. Als er 1 schaap over de Dam is, volgt de rest vanzelf. Daar mag je best vertrouwen in hebben.’

Ook komen er regelmatig vragen voorbij of er nog iemand tijd heeft om te masseren bij een opdracht.

Wij zijn heel blij dat er op deze interactieve manier gebruikt gemaakt wordt van de BvS facebookgroep.
Onze tip aan jullie is dan ook om regelmatig even te kijken op onze BvS facebook pagina. Omdat er al veel ‘gezellige roering’ was op de BvS facebook pagina, hebben wij deze maand zelf geen vraag gesteld. Wel kun je nog tot 1 september a.s. meedoen met onze foto wedstrijd (zie verderop in deze nieuwsbrief)! 

Bestuur BvS

Heb je zelf nog een leuke vraag? Stuur dan een mail naar info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl, of stuur een persoonlijk Facebook bericht naar Wendy, of zet hem zelf op facebook.


Terugblik workshops 26 juni 2022

Ik heb deelgenomen aan de workshop Rebalancing door Kees Wagenaar.

Het was een heel inspirerende dag. Kees is een rustige, geduldige docent, die goed kan laten zien en voelen hoe hij masseert. Hij heeft ons niet verteld wat Rebalancing inhoudt, maar we zijn meteen begonnen met oefenen. 
We hebben kennis gemaakt met technieken waarmee je  een diepe massage kan geven met zo min mogelijk inspanning.
 
Door gebruik te maken van je gewicht en rustige schudbewegingen, hoef je bijna geen kracht te gebruiken en wordt masseren voor jou als masseur ook heel ontspannend. Het is in feite een andere mindset: je hoeft niet hard te werken om resultaat te krijgen, maar je je mag het veel meer laten gebeuren onder je handen.
 
Ook een belangrijk uitgangspunt is dat je steeds goed blijft voelen of een greep wel fijn is voor jou om te doen en dat je zoekt naar de prettigste manier voor jezelf om de verschillende lichaamsdelen te behandelen. Uiteindelijk is dit voor de klant ook fijner, zoals we zelf konden ervaren.
 
Na de pauze met lekkere lunch, hebben we de workshop buiten voortgezet.
Tijdens het afsluitende rondje gaven de deelnemers aan dat ze er veel aan gehad hebben. “Less is more!” was de algemene conclusie. Ik zelf heb een paar mooie zachte grepen geleerd die heel prettig zijn om te geven en te ontvangen. Ik ga deze zeker toepassen in mijn stoelmassages.
Bedankt voor deze fijne, leerzame dag!
Marijke de Raadt
 

 Workshop van Cleo Ian Songono Tjitrodipo

Op deze laatste workshopdag voor de vakantie waren er een stuk minder deelnemers dan normaal. Maar daar hebben de deelnemers die er waren zeker van geprofiteerd. Monique Koopman en ik hebben deze keer ook mee gedaan en het was zeker de moeite waard!
Cleo is erg gedreven in zijn vak en wilde heel veel kennis overdragen. We hebben zelfs geleerd hoe we de benen en voeten kunnen masseren. In het voorstel rondje hebben wij verteld hoe we ons klaar maken voor een dagje stoelmassages geven. De voorbereidingen liepen sterk uiteen 😉
 
Cid heeft veel gefilmd en heeft dit later met ons gedeeld. Hier kun je alvast één filmpje bekijken, en voor de andere grepen kun je je dan volgend jaar inschrijven als Cleo weer van de partij is.
 
In de pauze hebben we lekker buiten gezeten en genoten van de heerlijke lunch. In de middag hebben we tijd besteed aan rekken en strekken van de klant. Het was een heerlijke dag sjorren en porren zoals Cleo het noemt.

Groetjes Wendy


Fotowedstrijd

Iedereen viert de zomervakantie op zijn of haar eigen manier. De één gaat weg in eigen land, de ander trekt er op uit naar het buitenland. Een derde boekt een enkeltje naar ‘Tuinesië’ en weer een ander werkt lekker door. Zo veel leden, zo veel smaken!

Het lijkt ons leuk en inspirerend om te zien hoe jullie de zomervakantie hebben beleefd.
Deel je mooiste vakantiefoto voor 1 september a.s. op onze Facebookpagina onder de daarvoor bestemde rubriek (even terugscrollen op de facebookpagina, en dan zie je vanzelf de foto hiernaast). Laat daarbij ook weten waarom dit jouw mooiste vakantiefoto is. Je mag jouw foto natuurlijk ook mailen naar info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl .
 
Het bestuur beloont de mooiste inzending met een ………, al is meedoen natuurlijk belangrijker dan een prijs.

Boekhoudtip van de maand: Is jouw administratie up-to-date?

Mijn naam is Edwin Ietswaard en in mijn dagelijkse leven ben ik nauw betrokken bij de massagebranche. Dagelijks ben ik te vinden in onze massagepraktijk MyoMind Massage in Alphen aan den Rijn én daarnaast help ik met Ietswaard Support therapeuten en andere professionals in zorg/welzijn contactberoepen met hun administratie.

Als het goed is, regel jij de administratie volledig digitaal. Dat is overzichtelijk en praktisch. Bij velen zit de belangrijkste tool dagelijks in je kontzak. Kijk dan elke dag even in Moneybird (app of via de website) om de binnengekomen inkoopfacturen en bonnetjes te boeken. Je kan vaak ze direct koppelen aan je automatisch ingelezen bankafschriften.
 
Tip: bouw een ritme op en doe dagelijks in een paar minuten je boekhouding. Zelf adviseer ik mijn klanten het volgende te doen:
 
Dagelijks:
 • ontvangen inkomende en verstuurde facturen direct doorsturen naar je Moneybird-e-mailadres. 
 • per post ontvangen documenten en facturen direct via de app doorsturen (hint: misschien kan je ze voortaan digitaal ontvangen). 
 • in de winkel direct na het afrekenen de kassabon fotograferen via de Moneybird app. 
Wekelijks:
 • de bankafschriften in Moneybird controleren op automatische koppelingen en het restant zelf koppelen aan de facturen.
Maandelijks:
 • banksaldo in je online bank omgeving controleren met het saldo in je administratie.
En? Heb jij al een routine?
 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.