Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van juli 2019

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Terugblik workshops
• Stoelmassage In The Picture: geannuleerd
• Uitnodiging Jubileumweekend
• Ledenlijst ≠ verzendlijst nieuwsbrief
• Inspiratie voor de zomer


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten waar zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
01/09/2019
14:00 – 15:00
Stoelmassage in the picture – 1 september 2019 – Geannuleerd
stond gepland voor diverse plaatsen in Nederland
20-23/09/2019
16:00 – 10:00
Jubileumweekend 20 tot en met 23 september 2019
Vakantieoord het Caitwickerzand, Uddel
06/10/2019
10:00 – 17:00
Blokkades bij zakendoen 6 oktober
Esoterra, Bilthoven
20/10/2019
10:00 – 16:00
Interactieve Lezing Atlas massage / uitwisseling 20 oktober
stichting Atlasmassagegroep, Putten
01-03/11/2019
18:30 – 16:30
Weekend retreat Geven en Ontvangen
Het Zonnehuis, Exmorra

Let op: aanmelding opent normaal gesproken 2 maanden voor de bijeenkomst. Is een workshop al vol? Schrijf je dan in voor de reservelijst! Aanmeldingen van de reservelijst krijgen de volgende keer dat deze workshop georganiseerd wordt als eerste de gelegenheid om een ticket te kopen. Daarna vervalt de reservelijst en gaat de aanmelding open voor iedereen.


Aankomende workshops

Blokkades bij het zakendoen – 6 oktober

“Hoe bied ik stoelmassages aan het bedrijfsleven aan? Hoe geef ik mijn praktijk een nieuwe impuls zodat ik weer cliënten aantrek? Hoe zorg ik dat mijn bedrijf levensvatbaar wordt en blijft? En waarom lukt mij dat nog niet zo goed?”

Stuk voor stuk vragen waar jij als stoelmasseur mee rond kunt lopen. Vooral die laatste vraag, de waarom-vraag, komt aan bod in deze workshop. Waar komen blokkades in het zaken doen vandaan en wat kun je doen om ze te doorbreken?

In deze workshop ga je op onderzoek uit in jouw eigen rugzak aan kennis, kunde, vaardigheden, ervaringen en contacten. Hierin vind je jouw unieke verbindende factor, waarmee jij je onderscheidt ten opzichte van je collega (stoel)masseurs. Wat houdt jou nog tegen om jezelf volledig te laten zien? Naast de inhoud van je rugzak maak je kennis met een simpele en effectieve werkmethode om door je weerstanden en blokkades heen te breken, zodat je meer vrij en blij zelfstandig kunt ondernemen. meer informatie en aanmelding


Interactieve Lezing Atlas massage / uitwisseling 20 oktober

Wie heeft het tegenwoordig niet: een pijnlijke nek, schouder of arm als gevolg van overbelasting. Ook migraine, cluster- en chronische hoofdpijnen komen veelvuldig voor. Vaak worden knopen hardhandig weggemasseerd, wat met veel pijn en napijn of een beurs gevoel gepaard gaat en dat is meestal geen pretje.

De Atlas- en de Atlas-Lumbaalmassage is een gehele nieuwe en unieke nek- en schoudermassagetechniek. Het is een interactieve techniek waarbij de cliënt zelf bepaalde bewegingen maakt. Hierdoor worden knelpunten op een natuurlijke manier opgeheven. Daarna wordt door een korte massage de doorbloeding weer goed op gang gebracht. Het lichaam is daardoor zelf in staat om sneller te herstellen. In de meeste gevallen vermindert vrijwel direct de pijn als gevolg van scheefstand van nekwervels en wervels tussen de schouderbladen en de beperking in het naar links en rechts kijken. meer informatie en aanmelding.


Weekend retreat Geven en Ontvangen 1-3 november

Als masseurs gaat het geven ons gemakkelijk af. De meesten van ons vinden het fijn om anderen onder handen te nemen, te verwennen en te koesteren met een ontspannende/therapeutische behandeling. Naast het geven is het ontvangen een onmisbare factor om een goede balans in ons systeem te bewaren. En met dit thema gaan we dit weekend aan het werk.

Voor het vierde opeenvolgende jaar organiseert de BvS een weekend retreat in het Zonnehuis. Van vrijdag 1 tot zondag 3 november organiseren Kees Wagenaar van InnerCoaching, Judith Kroon van Time for You Massage en Annemarie Kok van Ziel & Zalig het weekend met als thema: geven en ontvangen. In hoeverre ben jij, naast het geven, in staat om te ontvangen? Hoe verhouden deze aspecten zich in jou tot elkaar? Gedurende deze dagen zal hier aandacht aan worden besteed. meer informatie en aanmelding


Terugblik workshops

Terugblik Workshop Indiase Hoofdmassage 23 juni 2019

De workshop Indiaanse hoofdmassage werd gegeven door Stefan van Rossum. Een ervaren docent die rustig stap voor stap alle technieken behandelt en uitlegt. De groep bestond uit ongeveer 12 mensen die met interesse de uitleg volgden. Daarna kregen we uiteraard de opdracht om technieken bij elkaar uit te voeren. Dit verliep heel goed en iedereen kreeg de kans om ervaringen en inzichten met elkaar te delen. Na een heerlijke en goed verzorgde lunch kregen we nog aanvullende technieken en daarna een complete hoofdmassage uitgevoerd bij medecursisten. Achteraf ontvingen we lesmateriaal plus aanvullende online video’s, Deze zijn zeer goed te gebruiken om je kennis bij te houden of alles nog een keer rustig na te lezen.
 
Hartelijk dank! Ik kijk uit naar de volgende cursus die in de toekomst worden gegeven.
 
Conchita Mendeszoon, BeautySpirits

Dankjewel Conchita!


Stoelmassage ‘In the Picture’ 1 september: geannuleerd

Het is helaas niet gelukt om voldoende stoelmasseurs te vinden om van Stoelmassage in the picture op 1 september een succes te maken. We hebben daarom besloten om dit evenement te annuleren. Iedereen die zich hiervoor had opgegeven heeft hier al persoonlijk bericht over gehad.

Misschien wagen we in de toekomst nog een nieuwe poging, want het houdt ons toch wel bezig waarom we dit mooie evenement niet van de grond krijgen…

Is het niet de juiste tijd? Of zijn we er met z’n allen nog niet aan toe? Hebben we de goede dingen in een verkeerde volgorde gedaan, of hebben we gewoon de verkeerde dingen gedaan

Voor onze vereniging is dit ook voor het eerst, een dergelijk landelijk evenement. Daarom horen we graag hoe ‘we’ een dergelijk evenement wel succesvol neer kunnen zetten. En ‘we’ is dan niet alleen het bestuur, of wij als commissie, maar ‘wij’ als complete vereniging met ‘jullie’ als leden.

Dus: hoe kunnen ‘we’ het beter doen? Heb jij tips of concrete ideeën? Vertel! Reacties welkom op info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl.


Uitnodiging jubileumweekend met BBQ-avond

Voor wie: leden evt. met partner en kinderen
Wanneer: in het weekend van 21 en 22 september
Waar: Camping Caitwickerzand in Uddel
Duur: maximaal van vrijdag 20 september 16.00 uur tot maandag 23 september 10.00 uur, maar kom en ga wanneer je wilt!
Overnachten: in de groepsaccommodatie, in een huisje of op de camping in eigen caravan of tent. Zie de overnachtingsmogelijkheden.
Programma: wandelen, koken, workshops, bbq, darten,
jeu de boules, vrije tijd, etc. Geef je snel op!
Opgeven: vóór 18 augustus en vol =vol!
Kosten: gratis nog 20 plaatsen in de groepsaccommodatie, verder mogelijkheden in de huisjes en op de camping en daarvoor krijg je een tegemoetkoming in de kosten van maximaal € 40,- pp.

We hebben er met zijn allen voor gezorgd dat de BvS nu al 10 jaar bestaat. We zijn een mooie groep enthousiaste mensen, dat hebben we met de grote opkomst tijdens de nieuwjaars-high tea wel gemerkt. Het is superleuk om iets te organiseren waar we allemaal energie van krijgen! Door ons gevarieerde programma hopen wij ook dit weekend op een geweldige opkomst. Ook al ken je nog (bijna) niemand, kom gerust! We zijn er voor elkaar en voel je welkom!


Ledenlijst en verzendlijst nieuwsbrief

Bij het versturen van de uitnodiging voor het jubileumweekend kwamen we er achter dat een aantal leden nog niet de nieuwsbrief ontvingen! Intussen zijn de e-mailadressen van alle leden toegevoegd aan de verzendlijst van de nieuwsbrief. We gaan uitzoeken hoe we er voor kunnen zorgen dat bij de aanmelding als lid meteen ook de aanmelding voor de nieuwsbrief automatisch wordt uitgevoerd. Op dit moment moet het lid hiervoor nog een vinkje zetten.


Elkaar inspireren deze zomer!

Hieronder een greep uit de berichten op de Facebook-pagina van de BvS. Gaaf om elkaar zo te inspireren, te helpen of concrete informatie te leveren! Dank allemaal daarvoor!

Samenwerken met hulpverleners met aanvullende diensten. Marjolein Zaal noemt dit op 5 juli met betrekking tot zithouding en kantoormeubilair. Zo kun je je eigen diensten uitbreiden door elkaar te versterken!

En: tips of samenwerking om je offertes beter te maken – Mibetta Roelofs op 6 juli. Ook hierin is de één natuurlijk handiger dan de ander. Dit levert trouwens ook weer inzichten op voor wat de Beroepsvereniging kan aanbieden.

José Josephien op 14 juli: Hoe lever je een bedrijf informatie aan over de huidige situatie, hoe meet je dat? Hoe kan dat helpen een goed product neer te zetten en het bedrijf inzicht te geven in de ontwikkelingen door jouw werk?

Bijzonder inspirerend is de link naar The Chairmen at Work door Barry Harms op 2 juli. Een bedrijf dat stoelmasseurs met een visuele beperking kansen geeft. Hoe gaaf om die bredere kijk bij bedrijven aan te bieden!

Ook erg interessant: het gedachtengoed vanuit de Shiatsu, door Jaana Siltasalmi op 1 juli. Zie haar stuk, en alle andere berichten, op de Facebook-pagina van de BvS.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.