Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van juli 2018. Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Terugblik bijeenkomsten
• In de spotlight: Niclaa Boes
• 10-jarig jubileum BvS
• Factuurnummer bij betaling
• Dossier voor iedereen op de stoel?
• Websites voor therapeuten


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
02/09/2018
10:00 – 17:00
Cursus Handmassage 2 september
Esoterra, Bilthoven
12/09/2018
19:00 – 21:30
Uitwissel avond Amersfoort 12 september
De instee, Amersfoort
14/09/2018 – 16/09/2018
18:30 – 16:30
Weekend retreat Geven en Ontvangen
Het Zonnehuis, Exmorra
22/09/2018
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage op 22 september
Esoterra, Bilthoven
30/09/2018
10:00 – 18:00
Cursus BamboeStoelmassage voor Stoelmasseurs deel I
De Yogaboerderij, Lelystad
06/10/2018
10:00 – 10:15
Ingelaste ALV 6 oktober 2018
De Baai Heerhugowaard, Heerhugowaard
06/10/2018
10:00 – 17:00
Workshop medical taping 6 oktober
De Baai Heerhugowaard, Heerhugowaard
08/10/2018
19:00 – 21:30
Uitwissel avond Heerhugowaard in de Baai op 8 oktober
De Baai, Heerhugowaard

Aankomende workshops

Cursus Handmassage 2 september

Handmassage is aan de ene kant een laagdrempelige aanpak en geeft aan de andere kant een heel direct contact met de gemasseerde. Diepe ontspanning in het hele lichaam onstaat door ‘slechts’ twee handen te masseren.

Deze cursus leert je alle ins en outs om de ontspannen handmassage te geven maar staat ook uitgebreid stil bij alle bijzaken als.. Lees verder. 

Wil je erbij zijn? Geef je op via deze link. Aanmelden kan vanaf twee maanden voor aanvang workshop.


Weekend retreat Geven en Ontvangen 14-16 september

Ook dit jaar organiseert de BvS een weekend retreat op de prachtige locatie het Zonnehuis in Exmorra. Van vrijdag 14 tot zondag 16 september organiseren Kees Wagenaar van InnerCoaching, Judith Kroon van Time for You Massage en Annemarie Kok van Ziel & Zalig het weekend met als thema: geven en ontvangen. In hoeverre ben jij, naast het geven, in staat om te ontvangen? Hoe verhouden deze aspecten zich in jou tot elkaar? Gedurende deze dagen zal hier aandacht aan worden besteed. Het is een weekend ontspannen, dansen, lichaamswerk, Zijn, jezelf ontvangen, heerlijk eten. 

Wil je jezelf een weekend me time cadeau doen? Geef je dan op via deze link. Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt. 


Cursus Indiase hoofdmassage op 22 september

Het hoofd wordt continu blootgesteld aan allerlei indrukken, stress en gedachten. Door juist dit gebied te masseren breng je snel een diepe ontspanning teweeg. Je cliënten kunnen even alle gedachten laten varen en hun hoofd leegmaken.

De cursus hoofdmassage leert jou deze unieke, bijzondere massagevorm.

In één dag leer je de meest ontspannende hoofdmassage geven. Deze oorspronkelijk Ayurvedische massage is uitgebreid met massagetechnieken uit de rest van Azië: Tui Na, Amna, Thaise massage en Shiatsu. Zo is de massage nog vollediger geworden en kun je van heel licht tot een stevige massage geven.

Wil je erbij zijn, of wil je er meer over weten? Lees dan verder op de site.


Stoelmassage uitwisselbijeenkomsten

Naast de landelijke bijeenkomsten zijn er ook regionale initiatieven. Bedoeld voor leden en niet-leden, voor uitwisseling van ervaringen en massages. De komende maanden staat er weer een aantal bijeenkomsten op het programma, zie de Agenda hierboven. De komende intervisie momenten zijn:

Wil jij zelf iets opzetten in jouw regio? Neem contact op met de BvS, we helpen je er graag bij! In overleg is er enig budget beschikbaar voor zaalhuur en/of consumpties. Ook is er promotiemateriaal beschikbaar om uit te delen aan niet-leden.


Terugblik workshops

Terugblik workshop cupping op 10 juni

Op 10 juni zijn we te gast bij KenKon voor een workshop cupping van Hanneke Heij, docent aan de opleiding Triggerpointcoach. Op deze mooie rustige locatie in Wageningen worden we ontvangen in een grote aankomsthal met een gezellig eetgedeelte. De presentielijst ligt al klaar ter ondertekening. Lees het hele artikel op onze website…


In de spotlight: Niclaa Boes

Hallo, mijn naam is: Niclaa Boes. Met mijn praktijk/bedrijf Massagepraktijk De Ontspanning en Ontspanning Wérkt – Stoelmassage ben ik werkzaam in de regio Limburg, Brabant… maar zeker ook verder weg… reizen geen punt… Amsterdam?? – gezellig!!

Meer lezen over Niclaa Boes? Lees haar hele In de spotlight op de website!


Jubileum Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs

Onze vereniging is opgericht op 1 september 2009. Dat betekent dat we volgend jaar 10 jaar bestaan! Dat willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Inmiddels hebben bestuur en denktank al drie kantjes volgeschreven met ideeën hoe we dit jubileum kunnen vieren.

De vereniging is van ons allemaal, dus we horen ook heel graag de ideeën van de leden! Heb je een bijdrage voor deze brainstorm, hoe vaag, bizar of exotisch ook? Gooi het op de mail! Welke jubilea herinner je zelf nog het best? Dat zijn de ideeën waar we naar op zoek zijn!

In een later stadium wordt een commissie samengesteld die zich gaat bezighouden met de uitwerking van de ideeën. Wil je hier een bijdrage aan leveren? Dan komen we graag met je in contact! Stuur ons even een mailtje en we houden je op de hoogte.


Factuurnummer bij betaling contributie

Fijn als je de contributiefactuur tijdig betaalt: binnen 30 dagen. Helemaal super is het als je daarbij ook het factuurnummer vermeldt! Het is voor onze penningmeester nu soms een heel gezoek om uit te vinden wie zijn of haar contributie betaald heeft. Alvast bedankt!


Moet ik een dossier aanleggen over iedereen die ik op de stoel krijg?

Moet ik nou voor iedereen die ik op de stoel krijg een dossier aanleggen? Van ons hoeft het niet, maar het kan zijn dat je dat wettelijk verplicht bent. Want: val je onder de Wgbo en/of de Wkkgz? Dit is een belangrijke vraag, want als deze wetten van toepassing zijn komen er heel wat verplichtingen op je af. Naar aanleiding van een vraag van een van onze leden heb ik hierover een vraag gesteld aan de Rijksoverheid.

Uiteindelijk hebben we antwoord ontvangen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over de vraag of een stoelmasseur valt onder de WGBO en/of WKKGZ. Leden kunnen het antwoord lezen op deze pagina.


Vervolg op in de spotlight: Websites voor therapeuten

Onderstaande bijdrage hebben we ontvangen van Websites voor therapeuten.

Ben jij gemotiveerd om aan de slag te gaan met jouw bedrijf, maar weet je dat er zaken zijn die je daarin tegenhouden? Het is ons opgevallen dat bijna alle ondernemers tegen dezelfde dingen aanlopen als het gaat om de groei van hun bedrijf. Een paar van deze thema’s zijn:

  • Niet weten welke marketingstrategie in te zetten;
  • Het moeilijk vinden om focus te houden;
  • Alles alleen moeten doen.

Zijn deze thema’s herkenbaar voor je? Schrijf je dan in voor de gratis online training op woensdag 25 juli en ontdek hoe jij deze kunt tackelen zodat je succesvol kunt ondernemen!

Ja ik wil succesvol ondernemen, zonder beperkingen

P.s. kun jij er niet live bij zijn op 25 juli, meld je dan alsnog aan, want je ontvangt achteraf een opname.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.