Nieuwsbrief januari 2022

Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van januari 2022.

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Van het bestuur
• Agenda
• Rubriek Facebook: Wat zeg jij?
• Reacties nieuwjaarsattentie bestuur
• Boekhoudtip van de maand
• Freewheelen met Oma Camper (deel 2)
• Voordelen lidmaatschap BvS
• Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) van kracht per 1 januari 2022


Van het bestuur

Januaaaari. Wat ben je donker, mistig en wat duur je lang. Zei ik hier een tijdje geleden nog het heerlijk te vinden om te schemeren, te houden van de herfst, met alle rust en zo… 

Nou, inmiddels ben ik daar dan weer geheel klaar mee. Iedereen heeft de gezellige kerstverlichting weer weggehaald, en dan val ik alsnog in een groot troosteloos gat. Elke ochtend sleep ik me in het diepe donker moedeloos uit bed en voel me blehhhh. Baloo doet ook nog een duit in het zakje door op de bank neer te ploffen en uitgebreid verder te snurken. Hoezo moet ik wandelen nu?

Aan de dubbele espresso, starend in dat diepe donker, overdenk ik dan automatisch de laatste teleurstelling inzake mijn huizenavontuur. Dat gebeuren heeft me inmiddels al kris kras door het hele land gebracht. 

Want tja, als ZZP-er in je eentje een nieuw huis kopen (met gelukkig wel lekkere overwaarde van het huidige huis), en dat in deze tijd, is eigenlijk bijna een mission impossible. De wens om in de Randstad te blijven wonen liet ik dan ook al snel los. Lekker wonen in schone lucht, met een campertje voor de deur voor die klussen in de Randstad, werd de droom.

Gevolg was een bonte zoektocht van Friesland tot Zeeuws Vlaanderen en zelfs Limburg…. Rijtjeshuis, camperpark, Tiny house project, recreatiewoning. Het is allemaal wel zo’n beetje aan bod gekomen de laatste 2 jaar.

Inlezen, enthousiast worden, actie ondernemen, heel soms komen tot een bod. En dan pats; droom weer keihard in duigen. Huizenmarkt in heel Nederland blijkt doorgedraaid. Denkend aan het advies van een coach ooit “verzin een list”, maakt dat ik steeds bleef openstaan om nieuwe ideeën te onderzoeken.

Dus uitbrakken na een teleurstelling en doooor… Door naar de volgende kans. Tot die vermaledijde donkere mistige januari maand. Het ‘sippen’ lijkt nu maar niet op te houden. Ik kan me er gewoon niet toe zetten om in kansen te denken. Tot ik vernam dat het vandaag, op het moment dat ik dit schrijf, al Blue Monday was, relatief vroeg in de maand. En het was zowaar een zonnige dag!

Al wandelend op het strand besloot ik alsnog dat sippen me zeker niet verder gaat brengen, het past ook niet bij me. Dus donker en mistig of niet, huizenmarkt here I come, again. Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen! 

Ik wens jullie allemaal een prachtig nieuw jaar vol met mooie nieuwe uitdagingen en kansen, op welk vlak dan ook!

Monique Koopman
Bestuurslid BvS


Agenda 

In de laatste maanden van 2021 hebben we jammer genoeg vier workshops moeten annuleren. Deze workshops zijn voor 2022 weer opnieuw ingepland. Had jij voor 2021 gereserveerd en betaald, dan heb jij een mail ontvangen met de nieuwe data.  

 • 23 jan 2022 1e online nieuwjaarsbijeenkomst met de workshop “Ruesi Dat Ton”

  “Ruesi Dat Ton” of anders gezegd “zelf strekkingen volgens de Thaise traditie”.  Waarschijnlijk hebben we het de komende week allemaal lekker druk en kunnen we zondag ons laten verrassen door Cleo. Je hebt enthousiaste mensen en je hebt nog enthousiastere mensen. Tot de laatste categorie behoort Cleo. Ik heb hem vandaag gesproken en van deze man krijg je energie. Hij heeft speciaal voor ons een leuke online les van een uur in elkaar gezet. We hopen dan ook dat jullie allemaal a.s. zondag mee gaan doen.

  23 januari 10:0011:15 at NGS Bilthoven

 • 20 febr 2022 workshop “werken vanuit jouw centrum” met ALV en nieuwjaarsbijeenkomst

  Nieuwjaarsbijeenkomst, ALV met de workshop “Werken vanuit jouw centrum”

  20 februari 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 

 

 • 24 april 2022 workshop TRE en Critical Alignment Yoga

  Judy

  Wist je dat je stress en spanning net zo makkelijk kunt ontladen, als dat je het vasthoudt? Daar gaan we in deze workshop samen onderzoek naar doen. Deze dag neem ik jullie aan de hand van de Yoga methodiek van Gert van Leeuwen mee naar het bovenrug- en borstgebied. Ook zal ik een introductie workshop TRE® verzorgen. Dit staat voor Tension Release Excercises en deze zijn ontworpen door Dr. David Berceli.

  24 april 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 24 april 2022 workshop anatomie

  workshop anatomie en bewegingsleer

  24 april 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 

 

 • 22 mei 2022 Triggerpoints oplossen door Melt

  Triggerpoints oplossen door MELT. In deze workshop neem ik je mee in de wereld van fascia en spieren. Preciezer: in de en hoe klachten die je als masseur kunt oplopen je daar met fascia zelfbehandeling gevolgd door triggerpoint zelfbehandeling vanaf kunt komen als je eraan ten prooi bent gevallen. En hoe je ervan vrij blijft als je er geen last (meer) van hebt.

  22 mei 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 26 juni 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  26 juni 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 26 juni 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  26 juni 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 11 sept 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  11 september 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 11 sept 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  11 september 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 9 okt 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  9 oktober 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 9 okt 2022 workshop guasha voor op de stoel

  workshop guasha voor op de stoel

  9 oktober 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 

 • 13 nov 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  13 november 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 13 nov 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  13 november 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 11 dec 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  11 december 10:0016:00 at NGS Bilthoven

 • 11 dec 2022 workshop

  workshop invulling volgt zo snel mogelijk.

  11 december 10:0016:00 at NGS Bilthoven


Rubriek op Facebook: Wat zeg jij?

Facebook Wat zeg jij januari 2022Elke eerste woensdag van de maand plaatsen wij op Facebook een vraag. Een antwoord is niet goed of fout. Het doel is om met elkaar te sparren over de gestelde vraag. Misschien levert het ook mooie nieuwe inzichten op!

Deze maand is de vraag: gebruik jij tools tijdens het geven van stoelmassages? Of alleen jouw duimen en ellebogen?
1 theragun
2 bamboestokken
3 massage hand
4 iets anders

Er reageerden 19 leden.

Stella: ‘Ik geef energetische stoelmassages op een heerlijk relaxte manier, dus met de handen. Bij de nek en schouder gebruik ik wel olie indien dat qua kledingdracht mogelijk is.’

Adinda: ‘Heel soms, gewoon ter verrassing eindig ik met Bongers. Mijn klanten vinden dat altijd fijn.

Reshma: ‘Geen tools, alleen m’n handen, onderarm, elleboog. Zelf vind ik een behandeling met andere tools ook niet prettig.

Joost: ‘Vooral als ik mezelf masseer: massage rollen/foamrollers van 90 cm, 45 cm en 33 cm met verschillend profiel. Ook heb ik twee verschillende houten triggerpoint-klosjes. Soms laat ik na een (stoel-)massage cliënten zien hoe je de foamroller gebruikt en laat het ze daarna uitproberen.’

Heb je zelf nog een leuke vraag? Stuur dan een mail naar info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl of stuur een persoonlijk Facebook-bericht naar Wendy.


Reacties nieuwjaarsattentie bestuur

Nieuwjaarsattentie BvS 2021Inmiddels is het een jaarlijkse traditie geworden: namens het bestuur hebben alle leden rond de jaarwisseling een kleine nieuwjaarsattentie ontvangen.
Het bestuur wil aan de ene kant de leden graag een hart onder de riem steken  in deze bijzondere tijd en aan de andere kant ook een maatschappelijke bijdrage leveren door een kleine donatie aan Alzheimer Nederland.
Met het dragen van het ‘Vergeet-mij-niet-Speldje’ laat je daarnaast zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten.  En misschien is dit speldje voor jou juist voor iemand die jij niet wil vergeten.

De reacties van onze leden waren hartverwarmend. Een greep uit de reacties:

Frans: ‘Dit lag vanmorgen op mijn deurmat, wat leuk en attent!’

Sancia: ‘Dankjewel! Heel lief!’

Mirjam: ‘Heel erg bedankt!!! Heel lief en goed initiatief ook!’

Jet: ‘Wat een aardige geste. Dank BvS! Meteen het speldje op gedaan.’


Boekhoudtip van de maand: begin 2022 met een stabiele boekhouding

Mijn naam is Edwin Ietswaard en in mijn dagelijkse leven ben ik nauw betrokken bij de massagebranche.
Dagelijks ben ik te vinden in onze massagepraktijk MyoMind Massage in Alphen aan den Rijn én daarnaast help ik met Ietswaard Support therapeuten en andere professionals in zorg/welzijn contactberoepen met hun administratie 

Edwin Ietswaard - boekhoudtip januari 2022Januari is van origine de maand waarin veel ondernemers nadenken over het komende jaar. Wat ga ik doen. Meer omzet? Minder kosten? Meer uitbesteden? Opleidingen volgen?

Voor de boekhouding is het ook de maand waarin je het beste kan overstappen naar een (nieuwe) boekhouder. Je kan het jaar fris beginnen en hebt direct inzicht in je financiën.

In 2021 heb je mijn tips en adviezen kunnen lezen. Misschien ben je mij zelfs al gaan volgen op social media. Of je bent al begonnen met een digitale administratie in Moneybird.

Als dat nog niet zo is, dan wil ik je uitdagen om eens te gaan nadenken erover. Hoe doe jij je administratie nu? Op papier in een ordner, of handmatig in een (zelfgemaakt) Excel document of werk je met een (andere) boekhouder en een boekhoudprogramma waar je steevast hoofdpijn van krijgt.

Laat mij je dan helpen! Er zijn al een heel aantal collega’s overgestapt afgelopen jaar 🙂.
Met Moneybird heb je 24/7/365 inzicht in je cijfers en hoef je echt geen boekhoudkennis te hebben om goed je verkoop- en inkoopfacturen te boeken. De lastige zaken, zoals de btw (van het 4e kwartaal), de afschrijvingen en de jaarafronding regel ik uiteraard voor je.

Maandelijkse controle en 6 dagen per week een persoonlijke boekhouder?
Voor een bedrag vanaf €32,95 per maand (excl. btw) kan ik al je administratie controleren en afronden. Ideaal voor de parttime ondernemer die in de KOR zit.

Wil je liever eenmalig per jaar contact en je administratie laten checken?
Dan kan dat al vanaf € 329,- (excl. btw). Ik loop dan je gehele administratie door en kan eventueel ook de foutjes voor je herstellen. Als alles klopt rond ik ook netjes je boekjaar af.

Ben je groter, ben je btw plichtig of wil je een volledig pakket met (voorlopige) aangifte inkomstenbelasting? Ook dan heb ik je one-stop-shop voor je administratie. Ik werk hierbij o.a. samen met een groot boekhoudkantoor met fiscalist.

AANBIEDING:
Voor nieuwe klanten in 2022 heb ik een leuke aanbieding: Als je voor 14 februari a.s. een kennismakingsgesprek aangaat én klant wordt, dan ontvang je 1 maand gratis!

Maak snel een afspraak en boek jouw gratis kennismakingsgesprek op https://calendly.com/ietswaardsupport/kennismakingsgesprek 


Freewheelen met Oma Camper (deel 2)

Ina OosterleeIk ben Ina Oosterlee, shiatsu therapeut en stoelmasseur. Ik geef zwangerschapsyoga en cursussen, zoals de stoelmassage. Daarnaast ben ik moeder van twee en oma van vier kinderen. Door de corona crisis is mijn hele leven op zijn kop gezet. Hoe ga ik hiermee om? Graag deel ik met jullie mijn verhaal. Vandaag het tweede en laatste deel.

Ik moest nog wel heel wat losse eindjes afwerken voordat ik kon vertrekken.
Ik werkte nog bij die zorginstelling en juist in de zomermaanden hadden ze het wel druk, dus heb ik daar met onregelmatige regelmatigheid nog gewerkt.
Ik moest ook zorgen dat ik een adres bleef houden in Nederland, ook dat was nog een dingetje, maar ik kon mij met een briefadres inschrijven bij mijn zoon. Mijn cliënten moesten op de hoogte worden gebracht en ik had ook nog een feestje geregeld ter ere van de doop van mijn camper.

Ik roei ook en op de roeivereniging hebben we de goede gewoonte de nieuwe boten te dopen. Dan wordt ook de naam van de boot onthuld en is het een feestelijke aangelegenheid. Ik wilde dat feestje ook op de roeivereniging vieren (ik had immers geen huis meer) en mijn camper dopen. Volgens de coronaregels mochten er niet zoveel mensen in een kleine ruimte, nou bij de roeivereniging was het groot genoeg en konden we ook buiten op het terras verblijven. Er zijn de hele middag door misschien wel honderd mensen geweest (nee, geen C uitbraak daarna) en bij de doop van de camper werd de naam onthuld: “Plan B” is het geworden.

Om eerst te wennen aan de camper en het rijden ermee, heb ik eerst een poos bij een boer gekampeerd en heb wat heen en weer gereden in Nederland. Gewoon kilometers maken: van Alphen naar Zeewolde, dan door naar Lauwersoog (hoger kan niet), naar Horst in Brabant,  een weekend van de NKC in Vessem.
Ook heb ik vrienden geholpen door een mantelzorgtaak over te nemen en op de huisdieren van een ander stel gepast, zodat zij op vakantie konden. Dat zijn taken die ik kan doen, nu ik zo in de camper verblijf.

Oma Camper deel 2: op de campingMaar eerst wilde ik even vrij zijn, een sabbatical zoals ik het zelf noem. Inmiddels ben ik aan het reizen, het plan is dat er géén plan is. Ik ben 9 oktober 2021 vertrokken via Zeeland, Middelburg richting het zuiden.
Het was al oktober en ik wil met deze camper in geen geval in de sneeuw vast  komen zitten. Heel mooi misschien, maar ik voel me nog niet ervaren genoeg om in de sneeuw te rijden.
Al rijdend bedenk ik me dat ik over ‘Ecolonie’ ergens in Frankrijk had gehoord; de zoon van de eigenaar van de camping in Horst had dat daar opgezet. Daar maar eerst eens kijken als gast. Ik weet dat je daar ook als vrijwilliger tegen kost en inwoning aan de slag kunt; dat lijkt me mooi om te doen (maar nu nog even niet) en als gast kon ik mooi even zien en voelen hoe de sfeer daar is. Wellicht kom ik daar een keer terug als vrijwilliger.

Ecolonie is een biologisch/ecologisch gezinde gemeenschap in de bergen van Frankrijk (Hennezel) dat drijft op vrijwilligers en je kunt er yoga doen, mediteren, werken in de biologische tuin etc. Alles heel erg verantwoord en goed georganiseerd op een prachtige plek. Maar zoals ik al zei: de tijd begon te dringen.
Er was ook nog iemand, die ik ook wilde bezoeken in Frankrijk en die had ook een prachtige plek ook in de bergen bij Echandelys. Om daar te komen, kreeg het gevoel dat ik met die camper (2,5 meter breed, 7 meter lang, 3 meter hoog en 3500 kg) aan het bergbeklimmen was. Prachtig, maar intensief om te rijden, vooral voor zo’n Nederlandse tut, die amper in het buitenland is geweest.

Oma Camper - deel 2: ondergaande zonIn mijn hoofd had ik eigenlijk via de Franse Atlantische kust willen reizen, maar door deze “bezoekjes” was ik toch aan de andere kant van het land terecht gekomen. Dan maar via de middellandse zeeroute. Montpellier en dan richting Barcelona. Omdat ik het gevoel had haast te hebben, ben ik toch gezwicht voor de snel- en tolwegen. Het weer werd slechter in de bergen en ik zag me al schuiven met mijn camper, in een modderstroom, bij een één of ander verlaten bergdorpje.
Vreselijk die tolwegen, vooral als je alleen bent, rij ik natuurlijk in een verkeerd poortje en moet achteruit terug… Stress! Ik rijd nog liever in de bergen… Vlak voor Barcelona heb ik er genoeg van en zoek een overnachtingsplek. Pfff, even slapen!

Inmiddels heb ik contact met roeivrienden, die ook met een (gehuurde) camper op stap zijn en zij staan op een camping onder Barcelona bij Vilanova a il Geltru. Ik besluit om hen tegemoet te komen. Niet meer over de tolweg, maar verder over de snelweg is het geweldig rijden. Je rijdt dwars door de bergen heen, wat een tunnels allemaal. Geweldig! Op die camping blijf ik ook een week, terwijl na twee dagen die vrienden alweer richting Nederland gaan.

Inmiddels ben ik verder afgezakt naar het zuiden en sta vlak bij Manilva (25 km boven Gibraltar) op een prettige camping en heb besloten hier even bij te komen en uit te rusten. Het reizen is leuk, maar ook erg vermoeiend.
Nu ik hier al twee weken sta (ik ben van plan tot na de feestdagen hier te blijven) begint ook een soort van onvrede toe te slaan. Het weer is een stuk beter dan in Nederland, maar ook geen strandweer (in de middag tussen de 14 en 18 graden maar de nachten zijn lang en koud). Het is nu wel leeg, er zijn geen verplichtingen anders dan zorgen dat ik genoeg boodschappen in huis heb en mijn camper op orde hou.

Oma Camper deel 2: zeeVan de toeristische dingen zijn veel niet bereikbaar of gesloten (want buiten het seizoen) en ook de corona helpt niet mee in het leggen van contacten en als ik met mensen een klik heb, gaan ze vaak binnen een paar dagen weer weg. Ik verlang naar een hondje voor het gezelschap, veiligheid en de structuur die dat geeft.
Er is een ‘dog rescue’ in de buurt, dus ik denk dat ik daar even een keer langs ga. Even bedacht ik nog dat ik met de feestdagen met het vliegtuig terug naar Nederland kan, maar de maatregelen worden in Nederland weer zo aangescherpt dat ik bang ben niet meer terug te kunnen. Daarbij komt dat als we in Nederland alleen maar in lockdowns zitten er ook niet veel aan is. Hier in Spanje wordt je wel overal geacht een mondkapje te dragen, maar verder merk ik er niet veel van. Restaurants, sportscholen en winkels zijn gewoon open. Zaterdag ga ik met een dagreisje mee naar Malaga, waar dan een soort lichtfestijn is dat de moeite waard zou zijn. Ik ga het zien!

Misschien kan ik mijn massagestoel (die ik uiteraard mee heb) hier wel ergens plaatsten en campinggasten massages geven. Wanneer je maar twee dagen op een plek blijft, dan lukt dat ook niet. Nu wellicht wél.

Je kunt Ina blijven volgen via de besloten Facebook-groep ‘Freewheelen met Oma Camper’. Je moet je hiervoor wel eerst aanmelden. Ook kun je haar volgen in de app ‘Polarsteps’ via “Freewheelen met Oma Camper”.


Voordelen lidmaatschap BvS

Het lidmaatschap van de BvS biedt jou als stoelmasseur een groot aantal voordelen!
In deze nieuwsbrief staan wij dit keer stil bij twee belangrijke voordelen.

Vermelding op de ledenlijst
Overzicht stoelmasseurs BvS op kaartAls lid van de BvS wordt jouw praktijk(informatie) vermeld op onze website. De ledenlijst is alfabetisch gerangschikt. Ook is er een geografische weergave. Voor de juiste geografische weergave van jouw praktijk is het wel belangrijk dat jouw factuuradres juist is ingevuld. Hoe doe je dat? Log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord op www.verenigingvoorstoelmasseurs.nl. Na het inloggen kun je via de inlogpagina (zit onder Contact) “Bewerk mijn gegevens”, of via “Gegevens wijzigen” in het bovenste menu, jouw gegevens aanpassen.

Om de zichtbaarheid van jullie – als stoelmasseur – bij bedrijven te vergroten, hebben wij deze week ook een bericht gepost op onze nieuwe LinkedIn-pagina.
Je leest het bericht hier terug.

Like en deel dit bericht gerust binnen jouw LinkedIn-netwerk om het bereik nóg meer te vergroten!
Vergeet niet onze nieuwe pagina te volgen op LinkedIn!

Gebruik logo BvS
Door het logo van de BvS te gebruiken, maak je jezelf herkenbaar als lid van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs. Er zijn diverse producten in onze webshop verkrijgbaar, zoals een naambordje of ledenfolders.
Zoveel smaken, zoveel wensen. Het logo kun je – als lid van onze vereniging – ook zelf downloaden van onze website en gebruiken om te bedrukken op bijvoorbeeld bedrijfskleding of andere promotiematerialen.
Je kunt het logo vinden op onze downloadpagina (let op: je moet wel eerst ingelogd zijn!)


Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) van kracht per 1 januari 2022

Help, weer een nieuwe wet. Wat betekent die nieuwe wet Wtza nu voor mij als stoelmasseur?

Vanaf 1 januari 2022 is de Wtza in werking getreden. Doel van deze wet is om alle zorgaanbieders beter in beeld te krijgen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Val je als (stoel)masseur onder de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz), dan moet je voldoen aan de Wtza. Dit zal dus lang niet voor al onze leden gelden, maar daarom toch belangrijk om even bij stil te staan als je wel onder die zogenaamde Wkkgz valt.

De wet Wtza bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Melden
 • Vergunning en intern toezicht
 • Jaarverantwoording
 • Financiële bedrijfsvoering

Je hoeft als zorgaanbieder niet aan alle vier de onderdelen te voldoen. Heel kort samengevat hoef je als (stoel)masseur, vallend onder de Wkkgz, alleen aan de meldplicht te voldoen.

Meer lezen? De NGS heeft het in dit document allemaal duidelijk op een rijtje gezet. Hierin kun je o.a. zien hoe je aan de meldplicht voldoet, mocht je onder de Wkkgz vallen.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.