Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van januari 2019. Een stuk later dan gepland, het is helaas niet anders. Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Terugblik nieuwjaarsbijeenkomst
• Massage- en Complementairvakbeurs
• Jubileum
• Ledenfolders


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
09/02/2019
10:30 – 17:00
Thai massage voor stoelmasseurs, werken in verbinding vanuit TaiJi principes 9 febr VOL
Tempel van alle dag, IJburg
24/02/2019
10:00 – 17:00
Cursus Handmassage 24 februari VOL GEBOEKT
Esoterra, Bilthoven
24/02/2019
10:00 – 17:00
Introductieworkshop trigger points voor stoelmasseur 24 februari
Esoterra, Bilthoven
03/03/2019
10:00 – 17:00
Hoe kan de massage speelser, losser? Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing datum 3 maart
Jongerencentrum de Reset, Amersfoort
08/03/2019 – 10/03/2019
18:30 – 16:30
Weekend retreat Geven en Ontvangen 8 -10 maart
Het Zonnehuis, Exmorra
09/03/2019
10:00 – 13:00
Uitwisselochtend in Groningen 9 maart
Verenigingsgebouw De Olle Kerk, groningen
15/03/2019 – 16/03/2019
10:00 – 17:00
Massage- ComplementairVakbeurs 15 en16 maart
Euretco, Hoevelaken
16/03/2019
11:30 – 13:30
Algemene ledenvergadering 16 maart
Euretco, Hoevelaken
24/03/2019
10:00 – 17:00
Cursus BamboeStoelmassage voor Stoelmasseurs 24 maart
De Yogaboerderij, Lelystad
07/04/2019
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage op 7 april
Esoterra, Bilthoven
07/04/2019
10:00 – 17:00
Workshop medical taping zondag 7 april
Esoterra, Bilthoven
14/04/2019
09:30 – 17:00
Thai massage voor stoelmasseurs, werken in verbinding vanuit TaiJi principes 14 april

Let op: aanmelding opent normaal gesproken 2 maanden vóór de bijeenkomst. Is een workshop al vol? Schrijf je dan in voor de reservelijst! Aanmeldingen van de reservelijst krijgen de volgende keer dat deze workshop georganiseerd word als eerste de gelegenheid om een ticket te kopen. Daarna vervalt de reservelijst en gaat de aanmelding open voor iedereen.


Aankomende workshops

Triggerpoints voor stoelmasseurs

Op zondag 24 februari organiseert de BvS de workshop Triggerpoints voor stoelmasseurs, verzorgd door Hanneke Heij. Deze kennismaking met triggerpoint-therapie geeft je inzicht in:

  • Wat triggerpoints zijn en wat ze kunnen veroorzaken
  • Welk effect triggerpoints hebben op spieren en functioneren
  • Welk effect triggerpoints op jouw lichaam hebben
  • Hoe je ze kunt behandelen bij je cliënt en bij jezelf
  • Hoe je simpele maar waardevolle adviezen aan je cliënt geeft na een stoel/triggerpointmassage
  • Inclusief een klein cadeautje

meer informatie en aanmelding


Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing

Op zondag 3 maart (eerst stond deze workshop gepland voor 17 februari) organiseert de BvS de workshop “Hoe kan het speelser, losser in het lichaamswerk”. Een dag belicht vanuit de rebalancing, verzorgd door Kees Wagenaar.

Rebalancing is gericht op ontspanning, ruimte en leren luisteren naar je lichaam. Zowel jij als masseur als je cliënt. Want het begint bij je zelf en met hoe jij aanraakt. Je doet dit door jezelf de vraag te stellen: hoe neem ik ruimte in en hoe ga ik met ruimte om. Wat ervaar ik. Wat voel ik in mijn lichaam. Je leert zo dat het makkelijker kan, losser en lichter. Zodat het geen werken meer is maar ervaren.

meer informatie en aanmelding


Weekend retreat Geven en Ontvangen 8 -10 maart

Ook dit jaar organiseert de BvS een weekend retreat in het Zonnehuis. Van vrijdag 8 tot zondag 10 maart organiseren Kees Wagenaar van InnerCoaching en Judith Kroon  van Time for You Massage en Annemarie Kok van Ziel & Zalig het weekend met als thema geven en ontvangen. In hoeverre ben jij, naast het geven, in staat om te ontvangen? Hoe verhouden deze aspecten zich in jou tot elkaar? Gedurende deze dagen zal hier aandacht aan worden besteed. 

meer informatie en aanmelding


image2Cursus BamboeStoelmassage voor Stoelmasseurs 24 maart

Op zondag 24 maart 2019 organiseert de BvS de workshop BamboeMassage op de massagestoel, gegeven door Christina Soemarnie Blei-Amatdoelrasit van SoeReiMas.

Beginnende of ervaren manuele behandelaars/therapeuten willen graag hun beroep pijnloos en met gemak blijven uitoefenen. De behandelaar/therapeut zelf heeft soms te maken met lichamelijke klachten, lichamelijke beperkingen, etc. Na lange werkdagen of door al jaren bezig te zijn in een verkeerde houding, kan slijtage van gewrichten of overbelasting van spieren en pezen ontstaan.

Een stoelmassage geven met een bamboestok is een goede, praktische en natuurlijke manier om je massage technieken uit te breiden. De BamboeStok fungeert daarbij als verlengstuk van de behandelaar/therapeut, zodat deze de armen, ellebogen, handen en vingers zoveel mogelijk ontlast tijdens het geven van een Stoelmassage behandeling. De behandelaar/therapeut heeft er baat bij, want werkt extra ontspannen en zonder eigen beperkingen. En dat komt de behandeling ook weer ten goede richting klant.

Meer informatie en aanmelding…


Terugblik Nieuwjaarsbijeenkomst

Op zondag 27 januari hield de BvS de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst. Dit keer in De Reset in Amersfoort. Niet minder dan 54 personen hadden zich aangemeld voor de bijeenkomst! Het was dan ook een gezellige drukte van belang. Veel oude bekenden, maar ook veel nieuwe leden / leden die nog niet eerder bij een bijeenkomst waren geweest.

Na de inloop met koffie en thee was het tijd voor de workshop Office gym door Melanie Raaijmakers van Workmassage. Zelf even lekker loskomen, en inspiratie opdoen voor oefeningen die je aan je klanten kunt meegeven. De workshop werd afgesloten met een hilarische skippybal-race, waarbij we sommigen leden letterlijk zagen loskomen van de aarde.

Toen het stof weer was neergedaald en de wangen weer hun normale kleur hadden gekregen was het tijd voor het “praatje van het bestuur”. Martin blikte terug op het vorige jaar, waarin weer veel was gebeurd. Ook een korte blik vooruit, want 2019 is het jaar waarin onze vereniging 10 jaar bestaat! Niclaa heeft een en ander verteld over de geplande recordpoging (met zoveel mogelijk masseurs tegelijk, op 1 september 2019, stoelmassages geven door het hele land), en Wendy over het jubileumweekend. Elders in deze nieuwsbrief en natuurlijk op de website vind je daarover meer informatie.

Vervolgens werden de gasten gefêteerd op een High Tea, professioneel verzorgd met Engels serviesgoed en heerlijke zoete en hartige hapjes. De middag werd afgesloten aan de bar, en na uitgebreide afscheidsrituelen ging een ieder weer voldaan huiswaarts.

Op de website komt nog een uitgebreider verslag met foto’s. Zie alvast onze Facebook-pagina voor meer foto’s!


Massage- ComplementairVakbeurs 15 en16 maart

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart staat de BvS weer op de Massage- en ComplementairVakbeurs in Hoevelaken. Tevens hebben we daar op zaterdag onze Algemene Ledenvergadering van 11.30-13.30 uur.

De Massage- ComplementairVakbeurs wordt ieder jaar groter, trekt steeds meer bezoekers en groeit uit tot de meest uitgebreide plek waar alle informatie die voor ons interessant is één keer te vinden is. Inspiratie, demonstraties, concrete ideeën, nieuwe ontmoetingen, stands, lezingen en workshops met/over opleidingen. Jouw praktijk centraal, behandelingen, producten, gezonde levensstijlen, voeding, therapieën, behandelingen, natuurlijke medicatie, cosmetica en artikelen, teveel om op te noemen! Bestel je toegangskaarten met 5 euro korting door gebruik te maken van de kortingscode bvs !

Tijdens de Algemene Ledenvergadering nemen we afscheid van Martine Lijftogt-Mackay als secretaris. Tevens wordt er gestemd over een statutenwijziging, waarmee het lidmaatschap wordt losgekoppeld van het kalenderjaar. Alle leden ontvangen in februari de uitnodiging en de stukken voor de vergadering. Laat vast weten dat je komt door je hier aan te melden!


Jubileum

Voorstel recordpoging 1 september

We willen op zondag 1 september op een afgesproken tijd, in de grote steden in groepen van minimaal 10 personen stoelmassages geven. Locatie bijvoorbeeld buiten op een plein, of in een overdekt winkelcentrum. Hiermee kunnen we veel publiek en hopelijk ook de media bereiken, om ons vak eens goed op de kaart te zetten. Je begrijpt: hier hebben we al jullie hulp voor nodig! Zie de jubileumpagina op de website hoe je kunt helpen!

Feestweekend 20-23 september

De aanmeldingen komen binnen en het programma krijgt ook steeds meer vorm. Op deze pagina op de site van de BvS kun je je aanmelden voor de groepsaccommodatie.

Wil je zelf een trekkershut of campingplaats boeken bij Caitwikerzand? Wacht hier dan niet langer mee! De eigenaar van de camping gaf aan dat er meestal vanaf half januari geboekt wordt door hun gasten. en vol is vol!

Zie verder ook vooral de jubileum-pagina, deze wordt zeer regelmatig bijgewerkt met de nieuwste informatie over de mogelijkheden wat betreft de accommodatie, het voorlopige programma en nog veel meer.. Wil je een bijdrage leveren aan het jubileum-weekend, groot of klein? We horen graag van je!


Ledenfolders

De BvS heeft prachtige folders laten maken, die de leden kunnen gebruiken om hun dienstverlening onder de aandacht te brengen van mogelijke opdrachtgevers. Achterop de folder is ruimte voor je eigen gegevens, bijvoorbeeld een stempel, een sticker of een visitekaartje. De folders zijn gemaakt in 2 formaten: A4 en A5.

Ze zijn niet bedoeld als ‘strooigoed’, maar alleen om uit te reiken aan serieus geïnteresseerde bedrijven.

Ieder lid kan, ter kennismaking, 1x gratis een pakketje bestellen met daarin 10 folders op A4-formaat en 10 folders op A5-formaat. Daarna worden de folders aangeboden tegen kostprijs. Je kunt helpen kosten te besparen door je bestelling in ontvangst te nemen tijdens een bijeenkomst!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.