Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van februari 2018. Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• agenda
• aankomende workshops
• terugblik bijeenkomsten
• in de spotlight: MijnDiAd
• ontwikkelingen in het bestuur
• in de spotlight: Serviela Roeplall


Agenda voor de komende maanden

Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende drie maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
03/02/2018
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage – volgeboekt
Esoterra, Bilthoven
10/02/2018
10:00 – 13:00
Uitwissel ochtend in Ede bij Balanzic op zaterdag 10 februari
Balanzic, Ede
03/03/2018
11:00 – 17:30
Workshop ruglezen 3 maart
De Baai, Heerhugowaard
10/03/2018
10:00 – 17:00
Hoe kan de massage speelser, losser? Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing
De Baai, Heerhugowaard
10/03/2018
13:00 – 16:45
Uitwissel middag Amsterdam Studio Da Vasco 10 maart
Studio da Vasco, Amsterdam
13/03/2018
19:00 – 21:30
Uitwissel avond Heerhugowaard in de Baai op 13 maart
De Baai, Heerhugowaard
17/03/2018
11:30 – 13:30
Algemene ledenvergadering
Euretco, Hoevelaken
19/03/2018
19:00 – 21:00
Interactieve lezing over (borst)onderzoeken met medische thermografie
We zoeken nog een locatie in Rotterdam- tips zijn van harte welkom, Rotterdam
22/03/2018
19:00 – 22:00
Stoelmassage uitwisselingsavond in Assen 22 maart
Podium Zuidhaege (ICO-gebouw), Assen
08/04/2018
10:00 – 17:00
Cursus Handmassage 8 april
Esoterra, Bilthoven
14/04/2018
10:00 – 17:00
Hoe kan de massage speelser, losser? Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing
Hotel de Leygraaf, Heeswijk-Dinther Brabant
14/04/2018
10:00 – 13:00
Uitwissel ochtend in Ede bij Balanzic op zaterdag 14 april
Balanzic, Ede
21/04/2018
10:00 – 16:00
Persoonlijke Profilering
Adres volgt, volgt

Aankomende workshops

Uitwissel ochtend in Ede bij Balanzic op zaterdag 10 februari

Masseurs geven vooral massages, maar is het niet heerlijk om af en toe eens een behandeling stoelmassage te ontvangen? Of om ideeën en massagegrepen met elkaar uit te wisselen of op te halen? Te oefenen. Dat kan.

Voor de stoelmasseurs die in Ede e.o. wonen organiseert de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs een Stoelmassage Uitwissel ochtend in Ede, bij Balanzic. Deze is voor zowel leden als niet-leden.

Datum: zaterdag 10 februari 2018
Tijd: vanaf 10.00 – 13.00 uur
Locatie: Balanzic

Er is nog plek voor aanmeldingen, ben jij er ook bij om het jaar goed te beginnen? Meer informatie en aanmelding gaat via deze pagina op de website.


Workshop ruglezen 3 maart

Op zaterdag 3 maart organiseert de BvS de workshop ruglezen voor stoelmasseurs. Deze workshop wordt verzorgd door Sandrina Kimmijzer.

Over de workshop schrijft Sandrina:

In deze boeiende workshop ga ik jullie leren om de blokkades te herkennen via de rug, dit alles met kleding aan. Blokkades kunnen zorgen voor lichamelijke en of geestelijke klachten.

Ons onderbewustzijn is 85%, hierdoor gebeurt er veel buiten ons bewustzijn. In deze middag ga ik jullie bewuster maken van jullie eigen onderbewustzijn maar ook krijg je meer kennis van de mensen om je heen. Ik ga de ruggen lezen van de cursisten en van hieruit de kennis doorgeven. Dit alles met kleding aan. Je zult verbaasd zijn wat er allemaal te lezen is op de rug. Ruglezen is ook een waardevolle aanvulling voor je eigen praktijk.

Voor deze workshop is ruimte voor 10 deelnemers. Wil je erbij zijn? Geef je dan op via deze pagina.


Hoe kan de massage speelser, losser? Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing

Kees Wagenaar

Op zaterdag 10 maart organiseert de BvS de workshop “Hoe kan het speelser, losser in het lichaamswerk”, een dag belicht vanuit de rebalancing, verzorgd door Kees Wagenaar  van Innercoaching.

Rebalancing stoelmassagedag.

Rebalancing is gericht op ontspanning, ruimte en leren luisteren naar je lichaam.  Zowel jij als masseur als je client. Want het begint bij je zelf en met hoe jij aanraakt. Je doet dit door jezelf de vraag te stellen: hoe neem ik ruimte in en hoe ga ik met ruimte om. Wat ervaar ik. Wat voel ik in mijn lichaam. Je leert zo dat het makkelijker kan, losser en lichter. Zodat het geen werken meer is maar ervaren.

Wil je erbij zijn? Geef je op via deze link.


Stoelmassage uitwisselbijeenkomsten

Naast de landelijke bijeenkomsten zijn er ook regionale initiatieven. Bedoeld voor leden en niet-leden, voor uitwisseling van ervaringen en massages. De komende maanden staat er weer een aantal bijeenkomsten op het programma, zie de Agenda hierboven.

Wil jij zelf iets opzetten in jouw regio? Neem contact op met de BvS, we helpen je er graag bij! In overleg is er enig budget beschikbaar voor zaalhuur en/of consumpties. Ook is er promotiemateriaal beschikbaar om uit te delen aan niet-leden.


Terugblik workshops/uitwisselingen

Terugblik lezing BeterZitten en Nieuwjaarsborrel BvS

Op zondag 18 januari heeft de BvS de jaarlijkse nieuwjaarsborrel gehouden. Dit jaar vond het plaats op de prachtige locatie Esoterra, in Bilthoven. Voor de borrel heeft Roelof Wobben van BeterZitten een lezing gehouden. 

Feedback van enkele deelnemers over de middag tref je hier.


Terugblik uitwisselmiddag Amsterdam 20 januari

Vanmiddag kwam ik iets voor 13.00 uur aan op de Vasco da Gamastraat mbt netwerkbijeenkomst stoelmassage. Voor mij de eerste keer… eind december heb ik de curus stoelmassage gedaan en dus nog supervers. Gisteravond hebben we met de dames van de bijeenkomst een appgroep gemaakt mbt overleg wie stoelen meeneemt. Dit ging in goede harmonie.

Voor de rest van het verslag: lees verder..


In de spotlight: MijnDiad

De praktijkadministratie, meestal niet het meest geliefde onderdeel van je vak….

MijnDiAd is praktijksoftware, speciaal ontwikkeld voor therapeuten.

De oplossing is geheel toegesneden op jouw manier van werken en maakt je praktijkadministratie weer gemakkelijk. MijnDiAd omvat de volgende 5 functies:

  1. Cliëntenadministratie / digitaal dossier
  2. Praktijkagenda met automatische afspraakherinneringen
  3. Facturatie via e-mail
  4. Uitgaven bijhouden
  5. Banktransacties naar betalingen en kosten verwerken

Daarnaast is er bijvoorbeeld de optie om cliënten via je website afspraken te laten maken binnen het rooster dat je daarvoor beschikbaar stelt. In het abonnement is goede service opgenomen en MijnDiAd brengt regelmatig updates uit.De oplossing is beschikbaar vanaf €17,50 incl BTW per maand. De abonnementskosten zijn afhankelijk van de grootte van je praktijk.

Als lid van de BvS ontvang je 5% korting op de maandelijkse abonnementskosten zolang je lid blijft.

Kijk op de website www.mijndiad.nl voor meer informatie en het starten van een gratis probeer omgeving.

Direct een vrijblijvende probeeromgeving aanvragen


In de spotlight voor bedrijven

‘Je kent natuurlijk onze rubriek In de spotlight, waarin leden zich wat uitgebreider aan je voorstellen dan alleen de informatie in de ledenlijst. Dit is meteen ook een mooie plek om een link naar je website op te nemen: goed voor je positie in de zoekresultaten van Google!

Naast de ‘spotlights’ voor leden gaan we, met ingang van dit jaar, ook In de spotlights maken voor leveranciers die hun producten of diensten met korting aanbieden aan onze leden. Voor die leveranciers een goede gelegenheid om met een mooie aanbieding nog eens extra onder de aandacht te komen, en voor de leden weer een extra voordeel van hun lidmaatschap!

We gaan met de leveranciers in gesprek over nadere invulling hiervan. Je kunt je voorstellen dat bepaalde aanbiedingen seizoensgebonden zijn. Wordt dus vervolgd en leveranciers: neem vooral ook zelf initiatief als je onder de aandacht wilt komen van bijna 700 abonnees!


Ontwikkelingen in het bestuur

In de vorige twee nieuwsbrieven stond al vermeld dat we op zoek zijn naar nieuwe bestuursleden. De voorzitter treedt af en is niet herkiesbaar. Daarnaast willen we het bestuur graag uitbreiden om méér te kunnen doen voor de leden. We zijn blij met de reacties tot nu toe: een aantal leden wil zich graag inzetten.

Bestuur

Voor het bestuur hebben zich drie kandidaten gemeld: Serviela Roeplall, Savita Mangroelal en Wendy Pruimboom. Volgens de normale gang van zaken lopen ze vanaf nu een maand of drie mee met het bestuur. In die tijd wordt duidelijk of we bij elkaar passen. In de rubriek In de spotlight stellen zij zich de komende maanden aan ons voor.

Tijdens de eerstvolgende ALV (op zaterdag 17 maart, tijdens de Massage- en Complementairvakbeurs in Hoevelaken) nemen we afscheid van Judith Kroon als voorzitter van de BvS. De functie van secretaris is vacant, Martine Lijftogt-Mackay is in die functie herkiesbaar en de enige kandidaat. Wim von Rotz blijft penningmeester en Martin Velthuizen neemt voorlopig de taken van de voorzitter op zich. Wegens ziekte van de penningmeester neemt Martin tijdelijk ook een deel van zijn taken waar.

Op een volgende ALV, in te lassen later dit jaar, worden nieuwe bestuursleden voorgedragen. De leden hebben dan het laatste woord over hun benoeming. Het bestuur verdeelt onderling de taken.

Denktank

Een aantal leden heeft te kennen gegeven wel graag een bijdrage te willen leveren aan de vereniging, niet als bestuurslid maar als ‘denktank’ ter ondersteuning van het bestuur. Namen: Melanie Raaijmakers, Rob Beenker en Martijn Poort. Judith zal ook aanschuiven, en er is nog iemand in beeld die hiervoor benaderd zal worden.

Hosts

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, staat er dit jaar een flink aantal bijeenkomsten op het programma. Een stuk meer dan vorig jaar. Daarnaast neemt het aantal uitwisselingen stoelmassage ook toe. De groei van het aantal leden, de uitkomsten van de enquête en het feit dat bepaalde workshops heel snel zijn volgeboekt maken duidelijk dat hier veel behoefte aan is. De uitnodiging hierin is: wie wil de gastheer/gastvrouw voor die bijeenkomsten? Gelukkig heeft ook hiervoor een heel aantal leden zich aangemeld. Kijk maar eens op de agenda, daar staan nu al meer dan 20 bijeenkomsten gepland.

Nog niet aangemeld maar wel belangstelling om iets te doen voor de BvS? Hosting van bijeenkomsten, of een taak in het bestuur? We horen heel graag van je! Dat kan via de mail, via het formulier op de website, of telefonisch met een van de bestuursleden. Alles wat je nodig hebt vind je op de contactpagina op de website.


In de spotlight

Serviela Roeplall

Kandidaat-bestuurslid Serviela Roeplall stelt zich uitgebreid voor in haar In de spotlight. Zo leren we haar al een beetje beter kennen! De andere kandidaat-bestuursleden volgen in de volgende nieuwsbrieven.


Wil jij ook je zichtbaarheid vergroten? Laat je zien in the Spotlight!

759532_50360055Deze rubriek is bedoeld om geïnteresseerde leden naamsbekendheid te geven en in de spotlight te zetten. Dit is een uitstekende manier om jouw praktijk bekend te maken en tegelijkertijd de naamsbekendheid van stoelmassage in Nederland te vergroten. Kijk hier voor een overzicht van wie je al voorgingen!

Wil je zelf In de Spotlight? Ga naar de website op deze pagina!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.