Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van december 2018, weer tjokvol met heel veel informatie. Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Aankomende workshops
• Jubileum
• Ervaringen ledenadministratie

Het bestuur van de BvS wenst iedereen een fijne Kerst, een goede jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!

Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
27/01/2019
11:00 – 16:00
Nieuwjaars high tea en workshop office gym zondag 27 jan.
Jongerencentrum de Reset, Amersfoort
09/02/2019
10:30 – 17:00
Thai massage voor stoelmasseurs, werken in verbinding vanuit TaiJi principes 9 febr
Tempel van alle dag, IJburg
17/02/2019
10:00 – 17:00
Hoe kan de massage speelser, losser? Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing 17 febr
Jongerencentrum de Reset, Amersfoort
24/03/2019
Cursus BamboeStoelmassage voor Stoelmasseurs 24 maart
De Yogaboerderij, Lelystad

Let op: aanmelding opent normaal gesproken 2 maanden vóór de bijeenkomst. Aanmeldingen van de reservelijst van een vorige keer krijgen eerst de gelegenheid om zich aan te melden. Daarna gaat de aanmelding open voor iedereen.

De mensen die op de reservelijst stonden van de hand-, hoofd en bamboemassage hebben allemaal al een mail gehad om met voorrang in te schrijven.  Om in aanmerking te komen voor de ledenkorting moet je eerst je lidmaatschap voor 2019 hebben besteld en betaald, en ingelogd zijn op de website.

Aankomende workshops

Nieuwjaarsborrel en Office Gym

Om het nieuwe jaar te verwelkomen organiseert de BvS de jaarlijkse nieuwjaarsborrel op zondag 27 januari, in Amersfoort.

Op het programma staan een workshop over office gym, verzorgd door Melanie Raaijmakers, een heerlijke High tea en veel gezelligheid met nieuwe en oude collega’s. Denk niet ik ken er niemand dus laat maar voorbij gaan. Dit is juist de kans om elkaar informeel beter te leren kennen! Dit jaar in september bestaat de BvS 10 jaar en wij willen er samen met jou een super jaar van maken.

Thai massage voor stoelmasseurs

Op zaterdag 9 februari organiseert de BvS de workshop Stoelmassage vanuit Taiji principes. Op 14 april wordt deze workshop nog een keer herhaald.

Deze workshop helpt je om meer inzicht te krijgen in jouw werkhouding tijdens een stoelmassage. Door middel van (partner) oefeningen uit Taiji principes leer je voelen hoe je lichter en toch krachtig en zacht kunt werken.

Lichaamswerk belicht vanuit de Rebalancing

Op zondag 17 februari organiseert de BvS de workshop “Hoe kan het speelser, losser in het lichaamswerk”. Een dag belicht vanuit de rebalancing, verzorgd door Kees Wagenaar.

Rebalancing is gericht op ontspanning, ruimte en leren luisteren naar je lichaam. Zowel jij als masseur als je client. Want het begint bij je zelf en met hoe jij aanraakt. Je doet dit door jezelf de vraag te stellen: hoe neem ik ruimte in en hoe ga ik met ruimte om. Wat ervaar ik. Wat voel ik in mijn lichaam. Je leert zo dat het makkelijker kan, losser en lichter. Zodat het geen werken meer is maar ervaren.

Triggerpoints voor stoelmasseurs

Op zondag 24 februari organiseert de BvS de workshop Triggerpoints voor stoelmasseurs, verzorgd door Hanneke Heij. Deze kennismaking met triggerpoint-therapie geeft je inzicht in:

• Wat triggerpoints zijn en wat ze kunnen veroorzaken
  • Welk effect triggerpoints hebben op spieren en functioneren
  • Welk effect triggerpoints op jouw lichaam hebben
  • Hoe je ze kunt behandelen bij je cliënt en bij jezelf
  • Hoe je simpele maar waardevolle adviezen aan je cliënt geeft na een stoel/triggerpointmassage
  • Inclusief een klein cadeautje

Jubileum

Het voorlopige programma voor het jubileumweekend ziet er nu als volgt uit:

• Vrijdag 20 september: aankomst na 16.00 ’s avonds evt. samen eten
  • Zaterdag 21 september: ontbijt, workshop/demo Bamboe massage Christina http://www.soereimas.nl , lunch, workshop/ demo  Howdy Tio (of zondag) http://www.howdytio.com/demonstratie FytArom /marktje , ’s avonds bbq
  • Zondag 22 september: ontbijt, workshop Rebalancing van Kees Wagenaar (www.hetzonnehuis.nl), bijzondere kookworkshop (ook voor partners/kinderen) van Annemarie Kok  ( http://www.zielzalig.nl ), uitgebreide lunch die door Annemarie en ……. is gemaakt, workshop/gps tocht
  • Maandag 23 september voor 10.00 uur uit de accommodaties

Je kunt je op deze pagina op de site van de BvS nu aanmelden voor verblijf in de groepsaccommodatie. Je vindt daar ook informatie als je zelf een trekkershut of campingplaats wilt boeken rechtstreeks bij Caitwikerzand. Wacht hier niet te lang mee! De eigenaar van de camping gaf aan dat er meestal vanaf half januari geboekt wordt door hun gasten.

Zie verder ook vooral de jubileum-pagina, deze wordt zeer regelmatig bijgewerkt met de nieuwste informatie. Wil je een bijdrage leveren aan het jubileum-weekend, groot of klein? We horen graag van je!

Ervaringen nieuwe ledenadministratie en aanmeldingen

Inmiddels zijn we over op het nieuwe systeem van ledenadministratie en aanmeldingen voor bijeenkomsten. De eerste ervaringen zijn heel positief! Inmiddels hebben al 67 leden hun lidmaatschap voor 2019 besteld en zijn er ook ongeveer zoveel aanmeldingen verwerkt. Wie het lidmaatschap nog niet heeft verlengd krijgt hierover binnenkort een mailtje met nadere informatie.

Omdat er ook wijzigingen zijn in de manier van inloggen en het aanpassen van je gegevens heb ik deze gebruiksaanwijzing geschreven. Daarmee hebben we al heel wat vragen kunnen beantwoorden. Misschien ook de jouwe! Neem een kijkje en maak gebruik van de mogelijkheden. Controleer vooral ook je e-mailadres!