Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van augustus 2019

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• BvS Jubileumweekend
• Inspiratie uit onze Facebookgroep
• Nieuwe start, nieuwe opleiding?


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten waar zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
01/09/2019
14:00 – 15:00
Stoelmassage in the picture – 1 september 2019 – Geannuleerd
stond gepland voor diverse plaatsen in Nederland
20-23/09/2019
16:00 – 10:00
Jubileumweekend 20 tot en met 23 september 2019
Vakantieoord het Caitwickerzand, Uddel
05/10/2019
10:00 – 12:30
Uitwisselochtend 5 oktober 2019 Ede
Ans van der Laan, ede
06/10/2019
10:00 – 17:00
Blokkades bij zakendoen 6 oktober
Esoterra, Bilthoven
20/10/2019
10:00 – 16:00
Interactieve Lezing Atlas massage / uitwisseling 20 oktober
stichting Atlasmassagegroep, Putten
01-03/11/2019
18:30 – 16:30
Weekend retreat Geven en Ontvangen
Het Zonnehuis, Exmorra
03/11/2019
14:00 – 17:00
Uitwisselmiddag 3 november 2019 Zoetermeer
Groene Wij, Zoetermeer
10/11/2019
10:00 – 16:00
Workshop office gym en uitwisseling 10 november
Esoterra, Bilthoven
16/11/2019
10:00 – 17:00
Workshop Cupping 16 nov
SAG, Utrecht

Let op: aanmelding opent normaal gesproken 2 maanden voor de bijeenkomst. Is een workshop al vol? Schrijf je dan in voor de reservelijst! Aanmeldingen van de reservelijst krijgen de volgende keer dat deze workshop georganiseerd wordt als eerste de gelegenheid om een ticket te kopen. Daarna vervalt de reservelijst en gaat de aanmelding open voor iedereen.


Aankomende workshops

Blokkades bij het zakendoen – 6 oktober

“Hoe bied ik stoelmassages aan het bedrijfsleven aan? Hoe geef ik mijn praktijk een nieuwe impuls zodat ik weer cliënten aantrek? Hoe zorg ik dat mijn bedrijf levensvatbaar wordt en blijft? En waarom lukt mij dat nog niet zo goed?”

Stuk voor stuk vragen waar jij als stoelmasseur mee rond kunt lopen. Vooral die laatste vraag, de waarom-vraag, komt aan bod in deze workshop. Waar komen blokkades in het zaken doen vandaan en wat kun je doen om ze te doorbreken?

In deze workshop ga je op onderzoek uit in jouw eigen rugzak aan kennis, kunde, vaardigheden, ervaringen en contacten. Hierin vind je jouw unieke verbindende factor, waarmee jij je onderscheidt ten opzichte van je collega (stoel)masseurs. Wat houdt jou nog tegen om jezelf volledig te laten zien? Naast de inhoud van je rugzak maak je kennis met een simpele en effectieve werkmethode om door je weerstanden en blokkades heen te breken, zodat je meer vrij en blij zelfstandig kunt ondernemen. meer informatie en aanmelding


Interactieve Lezing Atlas massage / uitwisseling 20 oktober

Wie heeft het tegenwoordig niet: een pijnlijke nek, schouder of arm als gevolg van overbelasting. Ook migraine, cluster- en chronische hoofdpijnen komen veelvuldig voor. Vaak worden knopen hardhandig weggemasseerd, wat met veel pijn en napijn of een beurs gevoel gepaard gaat en dat is meestal geen pretje.

De Atlas- en de Atlas-Lumbaalmassage is een gehele nieuwe en unieke nek- en schoudermassagetechniek. Het is een interactieve techniek waarbij de cliënt zelf bepaalde bewegingen maakt. Hierdoor worden knelpunten op een natuurlijke manier opgeheven. Daarna wordt door een korte massage de doorbloeding weer goed op gang gebracht. Het lichaam is daardoor zelf in staat om sneller te herstellen. In de meeste gevallen vermindert vrijwel direct de pijn als gevolg van scheefstand van nekwervels en wervels tussen de schouderbladen en de beperking in het naar links en rechts kijken. meer informatie en aanmelding.


Weekend retreat Geven en Ontvangen 1-3 november

Als masseurs gaat het geven ons gemakkelijk af. De meesten van ons vinden het fijn om anderen onder handen te nemen, te verwennen en te koesteren met een ontspannende/therapeutische behandeling. Naast het geven is het ontvangen een onmisbare factor om een goede balans in ons systeem te bewaren. En met dit thema gaan we dit weekend aan het werk.

Voor het vierde opeenvolgende jaar organiseert de BvS een weekend retreat in het Zonnehuis. Van vrijdag 1 tot zondag 3 november organiseren Kees Wagenaar van InnerCoaching, Judith Kroon van Time for You Massage en Annemarie Kok van Ziel & Zalig het weekend met als thema: geven en ontvangen. In hoeverre ben jij, naast het geven, in staat om te ontvangen? Hoe verhouden deze aspecten zich in jou tot elkaar? Gedurende deze dagen zal hier aandacht aan worden besteed. meer informatie en aanmelding


BvS Jubileumweekend

Wij hebben ontzettend veel zin in het jubileumweekend! Er hebben zich heel wat leden opgegeven voor verschillende activiteiten. Iedereen die zich heeft aangemeld vóór 20 augustus is verzekerd van de aangevraagde workshops. Op het moment zijn er nog enkele plekken vrij. Je bent nog van harte welkom, maar vol=vol! Waar is nog ruimte, en hoeveel?

  • Groepsaccommodatie 14
  • Wandelen met gids 10
  • Bamboe van Christina 2
  • Thaise stoelmassage van Howdy 4
  • Meditatie/melt van Rob 8
  • Rebalancing van Kees Wagenaar 4

De kookworkshop van Annemarie is volgeboekt. Voor de beschikbare campingplaatsen, huisjes en tourplaatsen: informeer hiervoor bij Caitwickerzand.

Op zondag 1 september krijgt iedereen die zich heeft opgegeven een mail met de laatste informatie. Kijk deze goed na! Hopelijk is het niet nodig, maar tot zaterdag 14 september kun je de BBQ nog annuleren. Doe je dit later dan worden er kosten in rekening gebracht, want wij kunnen vanaf dat moment ook niet meer kosteloos annuleren.

Bij een feest hoort een cadeautje. Wij hebben voor al onze leden een cadeautje gekocht. Deze worden uitgereikt in het jubileumweekend, bij de workshops van 2019 en bij de nieuwjaarsbijeenkomst. Daarna zijn ze te koop via de webshop. Kun je niet zelf komen? Vraag dan een collega uit jouw buurt om hem voor je mee te nemen.

Mede door jou hebben we al bijna 10 jaar een geweldige enthousiaste vereniging. Of je er nu lang of kort bij bent, je bent van harte welkom ! En kom gezellig meegenieten op jouw eigen manier. Op onze website staat het programma en het formulier voor je last-minute aanmelding.


Inspiratie uit onze Facebookgroep

Check jij deze al regelmatig? Of nog niet? Neem eens een kijkje op de Facebook-pagina van de BvS.

Weer veel aanbiedingen voor nieuwe cursussen – wat zit er voor jou tussen? En natuurlijk de evenementen van onze vereniging die alweer gepland staan, zoals het jubileumweekend en enkele nieuwe uitwisselbijeenkomsten.

Ook vind je hier opdrachten! Regelmatig vragen collega’s of tussenpersonen om assistentie en samenwerking bij opdrachten. Zo kun ook jij dus projecten aannemen, die groter zijn dan voor jouzelf alleen en weet je je gesteund door dit netwerk als je bijvoorbeeld een keer ziek bent. En bied jij zo meer stabiliteit voor jouw klant. Samen kunnen we nog meer mensen en bedrijven helpen met onze heerlijke massages!

Naast je massages kun je mensen ook inspireren met spreuken, tips, of door behaalde resultaten te vieren. Realiseer je dat je hiermee ook jouw unieke visitekaartje neerzet voor klanten. Als zij zich aangesproken voelen door jouw inzichten en aanpak zullen ze eerder contact met jou opnemen voor een opdracht. Jouw berichten werken als een eerste kennismaking met jouw unieke visie.

Waarom zou je alles helemaal in je eentje uitvinden, als jouw collega’s al zoveel kennis hebben? Stel gerust je vragen uit de praktijk, en deel jouw inzichten waar een ander weer veel van kan leren. Zo helpen we elkaar, en daar worden we allemaal beter van. Een concreet voorbeeld: de vraag over omgaan met afzeggingen door Ester de Groen op 19 juli.

Scroll er eens doorheen. See you there op de Facebook-pagina van de BvS.


Nieuwe start, nieuwe opleiding?

De zomerperiode komt ten einde. De eerste scholen zijn weer gestart.

Hopelijk heeft iedereen nieuwe energie opgedaan.
Misschien stilgestaan bij wat jouw volgende stap is.
Wat wil je meer, en wat wil je misschien minder.
In je leven, maar ook met je werk, je bedrijf.
Met ons vak.

Wat is jouw doel?
Is het nieuw? Of ben je er al langer mee bezig?
Vind je het een idee elkaar daarmee te inspireren?
Vertel het op de Facebook-pagina van de vereniging.

En hoe ga jij jouw doel bereiken?
Wat is jouw volgende stap?

Een nieuwe opleiding misschien?
Iets wat je al langer wilde?
Een richting uitdiepen, waarover je het afgelopen jaar een workshop hebt gevolgd?
Al die opleiders hebben ook uitgebreidere opleidingen, en er zijn nog meer mogelijkheden.
Wij als vereniging geven geen advies, wel een platform waar je kunt oriënteren wat bij jou past.
Interessant? Of ben je daar nog niet aan toe?

Kijk eens op onze site wat ze te bieden hebben, zie de cursussen stoelmassage en de overige cursussen.

En mis je dingen? Heb je nog nieuwe ideeën?
Houd dan onze informatie in de gaten – in het najaar houden we altijd een enquête waar je je tops en tips kunt melden!

We wensen je veel inspiratie en succes met jouw volgende stap.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.