Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van augustus 2018. Een zomernummer, dus een beetje een dunne uitgave. Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Inloggen op de website
• Uiwisselbijeenkomsten
• Congres Integrale Zorg
• Websites voor therapeuten


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/Tijd Evenement
02/09/2018
10:00 – 17:00
Cursus Handmassage 2 september (vol)
Esoterra, Bilthoven
12/09/2018
19:00 – 21:30
Uitwissel avond Amersfoort 12 september
De instee, Amersfoort
14/09/2018 18:30
16/09/2018 16:30
Weekend retreat Geven en Ontvangen
Het Zonnehuis, Exmorra
22/09/2018
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage op 22 september (vol)
Esoterra, Bilthoven
22/09/2018
10:00 – 13:00
Uitwissel ochtend in Ede bij Balanzic op zaterdag 22 september
Balanzic, Ede
30/09/2018
10:00 – 18:00
Cursus BamboeStoelmassage voor Stoelmasseurs deel I (vol)
De Yogaboerderij, Lelystad
06/10/2018
10:00 – 10:15
Ingelaste ALV 6 oktober 2018
De Baai Heerhugowaard, Heerhugowaard
06/10/2018
10:00 – 17:00
Workshop medical taping 6 oktober
De Baai Heerhugowaard, Heerhugowaard
08/10/2018
19:00 – 21:30
Uitwissel avond Heerhugowaard in de Baai op 8 oktober
De Baai, Heerhugowaard
11/11/2018
10:00 – 13:30
Taking care of number one

Aankomende workshops

Cursus Handmassage 2 september

Handmassage is laagdrempelig en geeft een heel direct contact met de gemasseerde. Diepe ontspanning in het hele lichaam onstaat door ‘slechts’ twee handen te masseren.

Deze workshop is al volgeboekt. Je kunt je aanmelden voor de reservelijst, dan krijg je voorrang bij de volgende keer dat deze workshop georganiseerd wordt. Geef je op via deze link.


Weekend retreat Geven en Ontvangen 14-16 september

Ook dit jaar organiseert de BvS een weekend retreat op de prachtige locatie het Zonnehuis in Exmorra. Van vrijdag 14 tot zondag 16 september organiseren Kees Wagenaar van InnerCoaching, Judith Kroon van Time for You Massage en Annemarie Kok van Ziel & Zalig het weekend met als thema: geven en ontvangen. In hoeverre ben jij, naast het geven, in staat om te ontvangen? Hoe verhouden deze aspecten zich in jou tot elkaar? Gedurende deze dagen zal hier aandacht aan worden besteed. Het is een weekend ontspannen, dansen, lichaamswerk, Zijn, jezelf ontvangen, heerlijk eten. 

Wil je jezelf een weekend me time cadeau doen? Geef je dan op via deze link.


Cursus Indiase hoofdmassage op 22 september

Het hoofd wordt continu blootgesteld aan allerlei indrukken, stress en gedachten. Door juist dit gebied te masseren breng je snel een diepe ontspanning teweeg. Je cliënten kunnen even alle gedachten laten varen en hun hoofd leegmaken.

Ook deze workshop is al volgeboekt. Je kunt je aanmelden voor de reservelijst, dan krijg je voorrang bij de volgende keer dat deze workshop georganiseerd wordt. Volg deze link.


Ingelaste ALV 6 oktober 2018

Voorafgaand aan de bijeenkomst over Medical Taping is er een korte ingelaste Algemene LedenVergadering. Belangrijkste agendapunt: benoeming van 2 nieuwe bestuursleden: Wendy Pruimboom en Niclaa Boes.

Leden zijn van harte welkom op deze bijeenkomst en ontvangen hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging per e-mail. Kun je er niet bij zijn? Bij de uitnodiging zit ook een machtigingsformulier waarmee je je stem kunt laten horen.


Workshop medical taping 6 oktober

(Medical) Taping is aan een flinke opmars bezig als effectief middel om spierklachten en blessures te behandelen en heeft zijn nut ruimschoots bewezen. Wil jij je dienstverlening uitbreiden met medical taping? Geef je dan op voor de dagtraining! Je leert:

  • De werking van medical taping
  • Wanneer deze te gebruiken
  • Hoe deze aan te brengen en welke soorten er zijn
  • De klant hierin te begeleiden

Docente Hanneke Heij is al meer dan 10 jaar actief als docent en is eigenaar van de Opleiding Triggerpointcoach en de From Pain to Power Academy. Ze gebruikt Taping al jaren succesvol in haar praktijk. Meer informatie en aanmelding op de website.


Inloggen op de website

Om je persoonlijke gegevens te wijzigen of om je (als lid) aan te melden voor een bijeenkomst moet je inloggen op de website. Regelmatig krijgen wij vragen van leden die hun gebruikersnaam (dat is het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld als lid en dat hoeft niet hetzelfde te zijn als dat voor de nieuwbrief) en/of wachtwoord kwijt zijn. En die willen dan graag snel hulp, want ze willen zich graag inschrijven voor een workshop. Dat is heel begrijpelijk.

Echter: wij kunnen die vragen meestal niet onmiddellijk beantwoorden. Het zou toch jammer zijn als je je niet (op tijd) kunt aanmelden voor een workshop. Daarom het volgende verzoek:

Controleer of je met je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord kunt inloggen op de website. Ben je je wachtwoord kwijt? Vraag dan zelf een nieuw wachtwoord aan, de instructies staan duidelijk op de site. Weet je ook het e-mailadres voor de website niet meer? Stuur dan even een mailtje via het contactformulier, dan helpen we je daar mee verder.


Stoelmassage uitwisselbijeenkomsten

Naast de landelijke bijeenkomsten zijn er ook regionale initiatieven. Bedoeld voor leden en niet-leden, voor uitwisseling van ervaringen en massages. De komende maanden staat er weer een aantal bijeenkomsten op het programma, zie de Agenda hierboven. De komende intervisie momenten zijn:

Wil jij zelf iets opzetten in jouw regio? Neem contact op met de BvS, we helpen je er graag bij! In overleg is er enig budget beschikbaar voor zaalhuur en/of consumpties. Ook is er promotiemateriaal beschikbaar om uit te delen aan niet-leden.


Congres Integrale Zorg op 6 september 2018

Op donderdag 6 september is er het Congres Integrale Zorg -de kracht van samenwerken en vooruitkijken- dat gezamenlijk door negen organisaties in de complementaire zorg wordt georganiseerd. Locatie is De Meerpaal in Dronten.

Bestel je ticket(s) met relatiecode NIBIG2018, dan krijg je korting. Meer informatie op de website van het Congres Integrale Zorg.


Vervolg op in de spotlight: Websites voor therapeuten

Onderstaande bijdrage hebben we ontvangen van Websites voor therapeuten.

Op welk punt in je carrière sta jij? Heb jij al een aantal jaar een praktijk en wil je nu graag een keer doorpakken, of kom je net van je studie af en is het  tijd voor jou om je eerste klanten te gaan werven? Of zit je al een tijd op een punt, dat je je realiseert dat je graag door wilt zetten, maar dit lastig vindt om alleen te doen, of dat je niet waar je moet beginnen? Dat komt mooi uit, want wij gaan je daarbij helpen!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.