Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van april 2019.

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• Agenda
• Aankomende workshops
• Terugblik workshops
• Symposium Myofasciale Therapie
• Facebook
• Stoelmassage In The Picture


Agenda voor de komende maanden

De BvS organiseert diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Datum/TijdEvenement
09/05/2019
19:00 – 21:30
Uitwisselavond in Oisterwijk 9 mei 2019
Wijkcentrum Pannenschuur, Oisterwijk
12/05/2019
14:30 – 17:30
Uitwisselmiddag in Zoetermeer 12 mei 2019
Groene Wij, Zoetermeer
19/05/2019
10:00 – 17:00
Cursus Handmassage 19 mei
Esoterra, Bilthoven
19/05/2019
10:00 – 17:00
Taking care of number one (Melt methode/ triggerpoint) 19 mei
Esoterra, Bilthoven
23/06/2019
10:00 – 17:00
Cursus Indiase hoofdmassage op 23 juni
Esoterra, Bilthoven
23/06/2019
10:00 – 17:00
Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn 23 juni
Esoterra, Bilthoven

Let op: aanmelding opent normaal gesproken 2 maanden vóór de bijeenkomst. Is een workshop al vol? Schrijf je dan in voor de reservelijst! Aanmeldingen van de reservelijst krijgen de volgende keer dat deze workshop georganiseerd wordt als eerste de gelegenheid om een ticket te kopen. Daarna vervalt de reservelijst en gaat de aanmelding open voor iedereen.


Aankomende workshops

Cursus Handmassage 19 mei

Handmassage is aan de ene kant een laagdrempelige aanpak en geeft aan de andere kant een heel direct contact met de gemasseerde.
Diepe ontspanning in het hele lichaam onstaat door ‘slechts’ twee handen te masseren.

Deze cursus leert je alle ins en outs om de ontspannen handmassage te geven maar staat ook uitgebreid stil bij alle bijzaken als:

  • Hoe ga je om met emoties
  • Contra-indicaties of rode en gele vlaggen
  • Schouders

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met het Spaarne Gasthuis.

meer informatie en aanmelding


Taking care of number one

Op zondag 19 mei organiseert de BvS de interactieve workshop ‘taking care of number one’, verzorgd door Rob Beenker.

Een blije stoelmasseur zijn en blijven, hoe doe je dat? Taking care of number one, zeggen de Amerikanen dan, ofwel: zorg goed voor jezelf.

In deze workshop die ik voor stoelmasseurs ga geven, neem ik je mee in de wereld van fascia en spieren. Preciezer: in de klachten die je als masseur kunt oplopen en hoe je daar met triggerpoint-zelfbehandeling en fascia zelfbehandeling van af kunt komen als je eraan ten prooi bent gevallen, en ervan vrij blijft als je er geen last (meer) van hebt.

meer informatie en aanmelding


Cursus Indiase hoofdmassage op 23 juni

Op zondag 23 juni organiseert de BvS de cursus Indiase hoofdmassage, verzorgd door Stefan van Rossum.

Het hoofd wordt continu blootgesteld aan allerlei indrukken, stress en gedachten. Door juist dit gebied te masseren breng je snel een diepe ontspanning teweeg. Je cliënten kunnen even alle gedachten laten varen en hun hoofd leegmaken. De cursus hoofdmassage leert jou deze unieke, bijzondere massagevorm.

In één dag leer je de meest ontspannende hoofdmassage geven. Deze oorspronkelijk Ayurvedische massage is uitgebreid met massagetechnieken uit de rest van Azië: Tui Na, Amna, Thaise massage en Shiatsu. Zo is de massage nog vollediger geworden en kun je van heel licht tot een stevige massage geven.

meer informatie en aanmelding


Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn 23 juni

Op zondag 23 juni organiseert de BvS de interactieve lezing/workshop over chronische pijn, verzorgd door Hanneke Heij.

Het is een interactieve dag waarin je nieuwe kennis opdoet over chronische pijn, bewegingsangst, bijnieruitputting en sensitisatie. Zodat je deze in kunt zetten in je praktijk. We behandelen vandaag geen spieren maar werken juist aan de herkenning van (chronische) pijn en het behandelen van alle omliggende facetten. Daarnaast maken we gebruik van eenvoudig toe te passen oefeningen die invloed hebben op pijn. En kijken naar de interventies die we kunnen plegen om bewustwording te activeren.

meer informatie en aanmelding


Terugblik workshops

Uitwisseling Ede 30 maart 2019

Op zaterdagmorgen 30 maart 2019 kwam in Ede een vijftal collega’s bij elkaar uit Ede en omgeving. Eerst even kennismaken onder het genot van koffie/thee en daarna gingen we aan de slag.

Door open te staan voor elkaars kennis en achtergrond ontstond er een enthousiaste en levendige uitwisseling vanuit diverse achtergronden. Zowel de Emmett-techniek, sportmassage, shiatsu als bamboemassage werden hier toegepast tijdens de stoelmassages.

Het was een fijne en inspirerende bijeenkomst die zeker voor herhaling vatbaar is! We gaan een nieuwe datum prikken omdat het leerzaam is en prettig om te wisselen.


Terugblik cursus Indiase Hoofdmassage in Bilthoven, 7 april 2019

Op zondag 7 april afgereisd naar Bilthoven, voor de cursus Indiase Hoofdmassage. Die cursus stond al een tijd op mijn verlanglijstje, dus ik was blij dat het er eindelijk dan toch van ging komen. Op de eerste dag met zomerse temperaturen, was het volle bak bij Esoterra: weer 2 groepen maar liefst.

Na de warme ontvangst door Niclaa en Laika, splitsten we ons op. De helft ging Medical Taping volgen en de andere helft dus Indiase hoofdmassage. Deze massage is met recht een waardevolle aanvulling op de stoelmassage!

Stefan heeft ons op zijn welbekende bevlogen manier door de lesdag geloodst en ons vele nuttige – en vooral zeer ontspannende – technieken geleerd. Ik ga het hoofd in het vervolg zeker vaker meenemen in mijn massages, of deze zelfs als volledige massage aanbieden!

Tijdens de pauzetijden was er volop gelegenheid om met elkaar bij te praten en te ‘netwerken’; er ontstond een gezellige sfeer. Heel goed vond ik, dat Niclaa tijdens een van de pauzes de ‘Stoelmassage in the Picture’ nog even onder onze aandacht bracht en een dringende oproep deed om op zondag 1 september 2019 vooral mee te doen, om van deze actie een daverend succes te maken! Er zijn nog dringend masseurs en coördinatoren nodig. Dit moment is bij uitstek dé gelegenheid om ons mooie vak stoelmassage te promoten. Hoe mooi zou het zijn als wij zelfs landelijke aandacht kunnen krijgen voor deze actie?! Ik heb mij bij thuiskomst meteen aangemeld. Doen jullie dat ook?

Ik heb weer genoten van deze cursusdag! Bedankt Esoterra en bedankt Niclaa, voor de uitstekende verzorging.

Hartelijke groet,
Marjan Batist
http://www.bymarjan.eu/


Symposium over Myofasciale Therapie in Ede

Op 9 mei a.s. organiseert Triggerpointcoach een zeer bijzonder symposium over Myofasciale Therapie, in het Akoesticum in Ede.

Keynote speaker is David Lesondak – schrijver van het boek “Fascia, what it is and why it matters” – die hiervoor overkomt uit de VS. Hij neemt de deelnemers op zijn eigen inspirerende wijze mee in de fascinerende wereld van de fascia. Daarnaast kunnen deelnemers kiezen uit 8 workshops waarvan de kennis en vaardigheden meteen gebruikt kunnen worden in de praktijk. In de bijgaande flyer vindt u meer informatie over het symposium.

Leden van de BvS krijgen korting op de toegangsprijs met de kortingscode TC-BVS-19. Meer informatie: zie deze flyer.


Facebook

Wat hebben we toch een leuke vereniging! Ook op facebook is dat goed te zien. Vragen stellen aan collega’s, ideeën en tips uitwisselen, en heel fijn – opbouwende reacties, waar niet alleen de vraagsteller, maar zeker ook anderen die meelezen, veel aan hebben. En natuurlijk ook een centraal punt waar actuele informatie over activiteiten te vinden is.

Heel mooi om te zien hoe jullie en we elkaar ondersteunen en helpen. Fijn dat Facebook daar ook aan bijdraagt. Iedereen bedankt die daar gebruik van maakt, hetzij passief, hetzij actief en zo bijdraagt aan de doelstelling van onze vereniging – elkaar helpen door onze kennis te delen. De Facebook-pagina van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.


Stoelmassage In The Picture

We zijn druk bezig om 1 september, de dag waar we STOELMASSAGE IN THE PICTURE neerzetten, vorm te geven. Er zijn al verschillende steden waar groepen stoelmasseurs zullen staan. Gaaf!

Wil jij dat ook? Graag! Als iemand start in een plaats, volgen er altijd snel meer mensen. Geef je snel op, dan kunnen we in beeld krijgen in welke steden we nog meer groepen kunnen organiseren. Het is voor leden en niet-leden. Aanmelding via info@verenigingvoorstoelmasseurs.nl.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.