Dit is de Nieuwsbrief van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs van  april 2018. Véél later dan de bedoeling was helaas, maar hier dan toch! Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

• agenda
• aankomende workshops
• terugblik bijeenkomsten
• Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
• contributiefactuur 2018


Agenda voor de komende maanden

Onze agenda voor de bijeenkomsten van de komende drie maanden ziet er als volgt uit. Kijk voor meer informatie ook op onze website, Facebook-pagina en updates van LinkedIn.

Ieder jaar organiseert de BvS diverse bijeenkomsten, waar onze leden, en ook niet-leden van harte welkom zijn. 

Datum/Tijd Evenement
06/05/2018
10:00 – 17:00
Introductieworkshop trigger points voor stoelmasseur- volgeboekt 
Bewust Ede, Ede 
07/05/2018
19:00 – 21:30
Intervisie avond in Den Haag bij Thuis maandag 7 mei 
Thuis, Den Haag 
26/05/2018
13:30 – 16:30
Intervisie middag bij studio Da Vasco zaterdag 26 mei 
Studio da Vasco, Amsterdam 
09/06/2018
10:00 – 13:00
Lezing Massage bij Kanker 
Centrum Djoj Rotterdam, Rotterdam 
09/06/2018
11:00 – 17:00
Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn 
KenKon, Integral Life & Training Centre, Wageningen 
10/06/2018
11:00 – 17:00
Workshop Cupping 10 juni 
KenKon, Integral Life & Training Centre, Wageningen 
16/06/2018
10:00 – 13:00
Uitwissel ochtend Heerhugowaard in de Baai op 16 juni 
De Baai, Heerhugowaard

Aankomende workshops

Introductieworkshop trigger points voor stoelmasseur- volgeboekt

Op zondag 6 mei organiseert de BvS de workshop Triggerpoints voor stoelmasseurs, verzorgd door Hanneke Heij.

Deze kennismaking met triggerpoint-therapie geeft je inzicht in: 

  • Wat triggerpoints zijn en wat ze kunnen veroorzaken
  • Welk effect triggerpoints hebben op spieren en functioneren
  • Welk effect triggerpoints op jouw lichaam hebben
  • Hoe je ze kunt behandelen bij je cliënt en bij jezelf
  • Hoe je simpele maar waardevolle adviezen aan je cliënt geeft na een stoel/triggerpointmassage
  • Inclusief een klein cadeautje

Hanneke Heij is directeur van de Opleiding Triggerpointcoach.

Deze workshop is volgeboekt. 


Informatieve sessie over Massage bij kanker

Voor leden en geïnteresseerden woonachtig te Rotterdam en omgeving, organiseert de BvS op zaterdag 9 juni de lezing Massage bij kanker. De lezing wordt verzorgd door Estelle Smits.Mogelijk dat jij cliënten in jouw praktijk of in het bedrijf waar je stoelmassages geeft krijgt die kanker hebben of hebben gehad. Ook als cliënten kanker hebben gehad zijn er een aantal richtlijnen waar je rekening mee moet houden met stoelmassage om deze veilig en verantwoord te kunnen geven.

Voor jou als masseur is het wel belangrijk om te weten wat je wel en niet kunt doen. Massage bij Kanker is een aanvullende specialisatie op de bestaande massageopleiding. Estelle Smits is directeur van en docent bij het Instituut Massage bij Kanker

Wil je erbij zijn? Geef je op via deze link.


Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn

Op zaterdag 9 juni organiseert de BvS de interactieve lezing/workshop over chronische pijn. Het is een interactieve dag waarin je nieuwe kennis opdoet over chronische pijn, bewegingsangst, bijnieruitputting en sensitisatie. Zodat je deze in kunt zetten in je praktijk. We behandelen vandaag geen spieren maar werken juist aan de herkenning van (chronische) pijn en het behandelen van alle omliggende facetten. Daarnaast maken we gebruik van eenvoudig toe te passen oefeningen die invloed hebben op pijn. En kijken naar de interventies die we kunnen plegen om bewustwording te activeren. Deze training gaat niet zozeer over het manueel behandelen, als wel over de diverse bijkomende factoren die ervoor zorgen dat de klacht in stand gehouden wordt. Met deze onderhoudende factoren gaan we aan de slag. Dus de combinatie van manueel behandelen (wat je al beheerst) en een biopsychosociale kijk op de klacht, geeft de meerwaarde.

Ook deze interessante materie wordt verzorgd door Hanneke Heij.  Er is nog plek. Wil je erbij zijn? Geef je dan op via deze link.


Workshop Cupping 10 juni

Op zondag 10 juni organiseert de BvS de workshop cupping, verzorgd door Hanneke Heij.

In deze zeer praktische dag leer je myofasciaal cuppen inzetten als ondersteunende techniek voor het behandelen van klachten. Met cupping ontstaat er door het vacuümtrekken een zuigkracht op het lichaam. Bloed wordt naar een plek toegetrokken. Dit gebeurt ook als je gewond bent. Dan gaat bloed naar de wond of kneuzing om alles wat ‘kapot’ is te helpen herstellen. Bij cupping werkt dit hetzelfde. Bloed wordt naar een plek toegetrokken, waar herstel nodig is. Waar dit is, bepaal jij. Jij onderzoekt je cliënt en bepaalt waar het herstel nodig is. Door op die plekken te ‘cuppen’, komt er een grote hoeveelheid zuurstofrijk bloed bij de juiste weefsels terecht, waar het een oppepper geeft en ‘celafval’ afvoert.

Cupping is van oudsher een therapie die afvalstoffen uit het bindweefsel (fascia) haalt en de doorbloeding bevordert. Er ontstaan dan rood tot roodblauwe plekken op de huid, die overigens geen pijn doen, waardoor gelijk goed te zien is waar de problemen zich bevinden. Een diagnostisch hulpmiddel dus. Met cupping kun je de local twitch response ervaren bij oppervlakkig gelegen triggerpoints door gericht een kleine cup op het triggerpoint te plaatsen. Cuppen richt zich vooral op de oppervlakkige fasciale structuur en het onderliggende spierweefsel.

Cliënten ervaren cupping als een soort opluchting, alsof er meer ruimte ontstaat. Daarnaast is het een handebesparende techniek, wat welkom is in een volle en drukke praktijk.

Wil je erbij zijn? Geef je op via deze link


Stoelmassage uitwisselbijeenkomsten

Naast de landelijke bijeenkomsten zijn er ook regionale initiatieven. Bedoeld voor leden en niet-leden, voor uitwisseling van ervaringen en massages. De komende maanden staat er weer een aantal bijeenkomsten op het programma, zie de Agenda hierboven. De komende intervisie momenten zijn:

Wil jij zelf iets opzetten in jouw regio? Neem contact op met de BvS, we helpen je er graag bij! In overleg is er enig budget beschikbaar voor zaalhuur en/of consumpties. Ook is er promotiemateriaal beschikbaar om uit te delen aan niet-leden.


Terugblik workshops/uitwisselingen

Terugblik Massagevakbeurs & ALV Hoevelaken

Ook dit jaar heeft de BvS op de massagevakbeurs gestaan. De beurs is met ruim 3000 bezoekers en 100 standhouders weer geslaagd. 

Terugblik Algemene Ledenvergadering

Net als de afgelopen jaren is de algemene ledenvergadering ook nu weer op de Massagevakbeurs te Hoevelaken gehouden. Op deze alv heeft een bestuurswisseling plaatsgevonden. De voorzitter Judith Kroon heeft de voorzittershamer doorgegeven aan Martin Velthuizen. Daarnaast wordt Wendy Pruimboom ingewerkt om Judith’s coördinatie en organisatiestokje van workshops over te nemen.  Meer over de Massagevakbeurs en de alv tref je via deze link.


Terugblik workshop handmassage 8 april Bilthoven

Op zaterdag 8 april vond de workshop handmassage plaats, verzorgd door Stefan van Rossum van Esoterra. 

Over de workshop schrijft Wendy: Vandaag weer veel geleerd over onze handen. Ook handmassage is gewoon heel relaxt. Omdat er zoveel mensen op de wachtlijst staan komt er in september nog een workshopdag. Deze foto’s zijn niet bewerkt maar iedereen staat er top op!

Was je erbij? Graag horen we wat je er van vond! Lees verder via deze link.


Terugblik workshop Rebalancing 14 april Brabant

Afgelopen zaterdag, 14 april, hebben we een cursusdag gehad in Heeswijk-Dinther. Wendy was onze gastvrouw en Kees Wagenaar onze cursusleider. Het thema was: hoe kan de massage speelser en losser? Zodat je ontspannen masseert, zonder dat je aan het ‘werken’ bent.

Het was een hele leerzame dag! lees verder…


Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Inmiddels is iedereen wel zo’n beetje op de hoogte dat er vóór 25 mei 2018 iets geregeld moet zijn, maar wat precies…? Martin is er ingedoken en heeft diverse presentatie bijgewoond van juristen en IT-ers. De informatie wordt verwerkt in het Dossier AVG op de website. Hier wordt de komende tijd nog meer informatie aan toegevoegd, dus kom af en toe nog eens even kijken.

Inmiddels stromen ook bij ons de aanbiedingen al binnen van bedrijven die dit, tegen forse betaling uiteraard, wel in orde willen maken. Maar volgens mij kunnen we dit prima zelf. We zijn er al mee bezig, bijvoorbeeld: als je je aanmeldt als lid vragen we naar je geboortedatum. We doen daar verder niks mee. Waarom vragen we dat dan? Die vraag zou dus van het aanmeldformulier afkunnen. Verder kunnen leden nu, als ze dat willen, verwijderd worden van de ledenlijst en/of het kaartje. We werken dit nog verder uit en komen er in een toekomstige nieuwsbrief nog op terug.


Contributiefactuur 2018

Er is wat vertraging ontstaan bij het versturen van de facturen over 2018. Een van de redenen hiervoor is, dat er nog aardig wat facturen openstonden voor de contributie over 2017. Inmiddels hebben alle debiteuren minimaal 1 herinnering ontvangen, en het grootste deel heeft hun factuur alsnog betaald. Leden die hun contributie over 2017, ondanks herhaald verzoek, nog steeds niet betaald hebben zijn inmiddels op non-actief gezet of geroyeerd. Ben je wel lid en sta je niet meer op de ledenlijst en het kaartje? Neem dan even contact op met Martin (martin@zakenmasseurs.nl) dan zoeken we naar een oplossing.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.