Logo-30-jaar-MSP4kantInstroomvereisten
Opleiding sportmassage, wellnessmassage, ontspanningsmassage, voetreflexmassage ACE of gelijkwaardig.

Inhoud
In de cursus stoelmassage leer je een goede stoelmassage te geven binnen 20 minuten en indien nodig accenten te leggen. Na de 2 cursusdagen breng je de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk door ten minste 30 stoelmassages uit te voeren. Hierna kan je meedoen aan het theorie- en praktijkexamen.

stoelmassage 1Voordelen van de cursus Stoelmassage

• na het volgen van deze cursus stoelmassage heb je voldoende kennis en ervaring om de geleerde handgrepen flexibel toe te passen (je zit daardoor niet vast aan een vooraf voorgeschreven routine, maar kunt hierdoor veel beter flexibel inspelen op de wensen en behoeften van de cliënt)
  • mogelijkheid om vervolgcursussen te volgen
  • informatie en advies over bedrijfsvoering
  • jaarlijkse netwerkbijeenkomst (herhalen routine, behandelen casussen, uitwisselen ervaringen, vragen bespreken) voor deelnemers aan de community
  • geaccrediteerde nascholing ACE Algemeen Centrum voor Examinering
  • leer een complete stoelmassage uit te voeren volgens protocol
  • leer accenten aan te brengen binnen een stoelmassagebehandeling
  • direct toepasbaar in je massagepraktijk
  • theorie- en praktijkexamen
  • behaal het ACE certificaat Stoelmassage
  • word na het behalen van je ACE certificaat Stoelmassage lid van de beroepsvereniging voor Stoelmasseurs
  • meld je aan bij de MassageMeesters en laat je plaatsen op een lijst om mogelijk te worden ingehuurd bij opdrachten van bedrijven

Studiebelasting
De cursus Stoelmassage bestaat uit:

• 2 cursusdagen
  • een terugkomavond
  • een examenavond
  • het uitvoeren van 30 stoelmassages

en heeft een totale studiebelasting van 30 uur.
Voorafgaande aan de 1e cursusdag dient het document “Anatomie” te worden bestudeerd. Dit document word je per e-mail toegezonden.

stoelmassage 2Docent
De cursus stoelmassage wordt gegeven door Frank Wetters van Smash Massage. Frank is sportmasseur, cursusleider en sinds 1999 als zodanig werkzaam. Frank heeft ruime ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops en heeft samen met Enrgy o.a. deze cursus stoelmassage ontwikkeld.

Certificaat
Je ontvangt het ACE certificaat cursus Stoelmassage na het met goed gevolg hebben afgelegd van het theorie- en het praktijkexamen.
ACE biedt een service m.b.t. registratie van geaccrediteerde nascholingen. Ga naar de website van ACE Algemeen Centrum voor Examinering voor meer informatie.

Accreditatie
De cursus stoelmassage is geaccrediteerd door:
– ACE Algemeen Centrum voor Examinering
– NVST Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten onder nummer NVST1093NA

Inschrijving en deelname
Je kunt online inschrijven en betalen via de website www.mspopleidingen.nl.

Stoelmassage

9

8.2

8.4

Ik heb voor de stoelmassage gekozen omdat het laagdrempelig is.
    De nieuwe lokatie van MSP heeft geholpen aan de bijdrage voor het oefenen, medewerkers van de mediapoort hebben van een stoelmassage kunnen genieten om te oefenen.
    Ook is de mogelijkheid om te oefenen altijd bespreekbaar.
    De leraar geeft genoeg aandacht aan iedereen en geeft prettig les.

2. Karel van den Wijngaard 18 januari 2015 at 13:12 Beantwoorden

8

8

6.5

7.5

Om mijn mogelijkheden als masseur uit te breiden, heb ik eind 2014 de cursus stoelmassage gevolgd bij MSP Opleidingen / SMASH. Belangrijkste redenen voor mij: het is een korte en laagdrempelige behandeling, waar je makkelijk ‘de boer mee op kunt’, bijvoorbeeld bij bedrijven. Mijn basisopleiding is sportmassage (2012/2013). Ik vond de cursus stoelmassage daar goed bij aansluiten. Medecursisten met een minder grondige basis hadden wat meer moeite, met name bij de theorie.
    Frank Wetters heb ik ervaren als een prettige docent. Hij leidde de twee cursusdagen op een ontspannen manier, met humor, en stond open voor alle vragen uit de groep.
    Een hele dag cursus is intensief, in mijn ervaring. De week tussen de twee cursusdagen was prettig en nodig. Vervolgens hebben we ca. twee maanden de tijd gehad om zelf te oefenen en er wat routine in te krijgen. Daar heb ik veel van geleerd.
    Tot nu toe vind ik het een waardevolle aanvulling op mijn repertoire. Ik moet het examen nog doen. Daarna wil ik het in de praktijk gaan toepassen en er (verder) ervaring mee op gaan doen.

3. Monique van der Mast 26 maart 2011 at 16:21 Beantwoorden

6

Leuk, leerzame cursus. Prettige leraar, erg prettige groep en ik heb veel meer geleerd dan alleen stoelmassage! Het holistische aspect sprak mij erg aan, het is veel meer dan alleen massage!