Workshop medical taping zondag 7 april

(Medical) Taping is aan een flinke opmars bezig als effectief middel om spierklachten en blessures te behandelen en heeft zijn nut ruimschoots bewezen. In je praktijk kom je vast regelmatig mensen tegen met spierklachten in schouders, nek, rug of armen of benen. Door het tapen van deze zone vergroot je niet alleen de bloeddoorstroming waardoor de klacht eerder geneest. Taping draagt ook bij aan het bewustzijn van de cliënt. De tape is dat het net zo rekbaar als de huid en daardoor ondersteuning biedt zonder de bewegingsvrijheid te beperken van het bewerkte gebied. Dit biedt ondersteuning en geeft zo positieve aandacht naar het probleemgebied. Dit bevordert herstel en is makkelijk toe te passen in je praktijk of tijdens je stoelmassage op locatie. Na de stoelmassage  kun je eenvoudig en snel het probleemgebied tapen waardoor het effect van je behandeling nog maximaal 3 dagen zijn nawerk doet. Zo verleng je het effect van je stoelmassage. Wil jij je dienstverlening uitbreiden met medical taping geef je dan op voor de dagtraining. 

Je leert:

  • De werking van medical taping
  • Wanneer deze te gebruiken
  • Hoe deze aan te brengen en welke soorten er zijn
  • De klant hierin te begeleiden

Hanneke Heij-0

 Over de docent:

Al jaren ben ik bijzonder geïnteresseerd in pijnklachten en disfuncties van het bewegingsapparaat. Chronische klachten, SOLK en psychosociale factoren vind ik erg boeiend, want lichaam, geest en omgeving beïnvloeden elkaar constant. Zelfhulpmethoden en bewustwordings-oefeningen zijn belangrijk aspecten die bijdragen aan het vrij worden maar vooral het vrij blijven van klachten. Ze helpen bij het herstel en hebben tot doel je bewust te maken van je lichamelijke gedrag. Met mijn achtergrond als Psychomotorisch – en Triggerpoint Therapeut, behandel en bekijk ik de klacht dus vanuit een breed spectrum.” 

Docente Hanneke Heij is al meer dan 10 jaar actief als docent en is eigenaar van de Opleiding Triggerpointcoach en de From Pain to Power Academy. Ze gebruikt Taping al jaren succesvol in haar praktijk.

Taping is prettig voor de cliënt en de masseur. En heeft een toegevoegde waarde. Het geeft een gevoel van ‘steun’ en blijft 3 dagen actief zijn werk doen. Daarnaast heeft het nog een psychisch effect. Ik verheug me op deze training en hoop jullie te ontmoeten op 16 september. 

Programma: 7 april

  9.45-10.00 inloop
10.00-12.30 workshop
12.30-13.30 pauze incl. lunch aangeboden door de BvS 
13.30-16.30 vervolg workshop
16.30-17.00 uitloop

Investering

Leden: € 10,=
Niet leden: € 70,=

Let op: de ledenkorting krijg je alleen als je ingelogd bent als lid en je lidmaatschap van 2019 al hebt geregeld.
 De juiste werkwijze is:
– doorloop eerst het hele proces van het bestellen van het lidmaatschap 2019 via https://www.verenigingvoorstoelmasseurs.nl/lid-worden/
– bestel daarna je ticket voor de bijeenkomsten waar je naartoe wilt en dan krijg je automatisch de ledenkorting

Wil je erbij zijn ? Inschrijven kan vanaf 7 februari via de volgende link.

Er is plaats voor 20 personen.  Aantal beschikbare plaatsen op dit moment: 9.

 70,00Meer informatie

 

Geen plaats meer beschikbaar? Geef je hieronder op voor de reservelijst.

Is deze workshop al vol? Of je wilt graag deelnemen maar kunt niet op deze datum? Je kunt je aanmelden voor de reservelijst!

Als er plaatsen vrijkomen gaan we de mensen van de reservelijst telefonisch benaderen op volgorde van binnenkomst. Ook krijg je eerder gelegenheid om je in te schrijven als deze workshop nog een keer georganiseerd wordt. Aanmelden voor de reservelijst kan via onderstaand formulier:

Naam*:
E-mailadres*:
Telefoonnummer(s)*:
Evt. vraag, opmerking etc:

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
07/04/2019
10:00 - 17:00

Locatie
Esoterra, Bilthoven, Esoterra