Workshop Cupping 16 nov

Op 16 november organiseert de BvS de workshop cupping , verzorgd door Hanneke Heij.

In deze zeer praktische dag leer je myofasciaal cuppen inzetten als ondersteunende techniek voor het behandelen van klachten.
Met cupping ontstaat er door het vacuümtrekken een zuigkracht op het lichaam. Bloed wordt naar een plek toegetrokken. Dit gebeurt ook als je gewond bent. Dan gaat bloed naar de wond of kneuzing om alles wat ‘kapot’ is te helpen herstellen. Bij cupping werkt dit hetzelfde. Bloed wordt naar een plek toegetrokken, waar herstel nodig is. Waar dit is, bepaal jij. Jij onderzoekt je cliënt en bepaalt waar het herstel nodig is. Door op die plekken te ‘cuppen’, komt er een grote hoeveelheid zuurstofrijk bloed bij de juiste weefsels terecht, waar het een oppepper geeft en ‘celafval’ afvoert.

Cupping is van oudsher een therapie die afvalstoffen uit het bindweefsel (fascia) haalt en de doorbloeding bevordert. Er ontstaan dan rood tot roodblauwe plekken op de huid, die overigens geen pijn doen, waardoor gelijk goed te zien is waar de problemen zich bevinden. Een diagnostisch hulpmiddel dus. Met cupping kun je de local twitch response ervaren bij oppervlakkig gelegen triggerpoints door gericht een kleine cup op het triggerpoint te plaatsen.
Cuppen richt zich vooral op de oppervlakkige fasciale structuur en het onderliggende spierweefsel.

Cliënten ervaren cupping als een soort opluchting, alsof er meer ruimte ontstaat. Daarnaast is het een handebesparende techniek, wat welkom is in een volle en drukke praktijk.

Wil je vast wat meer weten en lezen over de effecten van cuppen, lees dan hier verder.

Over de docent:

“Al jaren ben ik bijzonder geïnteresseerd in pijnklachten en disfuncties van het bewegingsapparaat. Chronische klachten, SOLK en psychosociale factoren vind ik erg boeiend, want lichaam, geest en omgeving beïnvloeden elkaar constant. Zelfhulpmethoden en bewustwordings-oefeningen zijn belangrijk aspecten die bijdragen aan het vrij worden maar vooral het vrij blijven van klachten. Ze helpen bij het herstel en hebben tot doel je bewust te maken van je lichamelijke gedrag. Met mijn achtergrond als Psychomotorisch – en Triggerpoint Therapeut, behandel en bekijk ik de klacht dus vanuit een breed spectrum.”

Hanneke Heij is de directeur van de OpleidingTriggerpointcoach en geeft al jaren les met veel passie en humor. Ze verstaat de kunst om ingewikkelde zaken, inzichtelijk te maken zodat het makkelijk te begrijpen is. Samen met een team van docenten ontwikkelt ze nieuwe trainingen op het vak van triggerpoint-therapie, fascia-release en chronische pijn.

Investering

Leden: € 10,=
Niet leden: 70 euro

Let op. Op deze workshop wordt gewerkt op massagetafels, niet op stoelen.

Wil je erbij zijn?

Geef je dan op. Inschrijven kan via onderstaande link:

70,00Meer informatie

Er is plaats voor 20 personen. Aantal beschikbare plaatsen op dit moment:

Is deze workshop al vol? Of je wilt graag deelnemen maar kunt niet op deze datum? Je kunt je aanmelden voor de reservelijst!

Als er plaatsen vrijkomen gaan we de mensen van de reservelijst telefonisch benaderen op volgorde van binnenkomst. Ook krijg je eerder gelegenheid om je in te schrijven als deze workshop nog een keer georganiseerd wordt. Aanmelden voor de reservelijst kan via onderstaand formulier:

Naam*:
E-mailadres*:
Telefoonnummer(s)*:
Evt. vraag, opmerking etc:

Kaart wordt geladen...

16/11/2019