Introductieworkshop trigger points voor stoelmasseur 24 februari VOL

Op zondag 24 februari organiseert de BvS de workshop Triggerpoints voor stoelmasseurs, verzorgd door Hanneke Heij.

Deze kennismaking met triggerpoint-therapie geeft je inzicht in:

• Wat triggerpoints zijn en wat ze kunnen veroorzaken
  • Welk effect triggerpoints hebben op spieren en functioneren
  • Welk effect triggerpoints op jouw lichaam hebben
  • Hoe je ze kunt behandelen bij je cliënt en bij jezelf
  • Hoe je simpele maar waardevolle adviezen aan je cliënt geeft na een stoel/triggerpointmassage
  • Inclusief een klein cadeautje

Wat zijn myofasciale triggerpoints dan?

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen and carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Het systeem van zelfmassage, dat in het Handboek Triggerpoint-therapie wordt gepresenteerd, biedt vaak in luttele minuten verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering te zien geven.

De kennis van ‘referred pain’ (uitstralende pijn) is een eyeopener in het anders kijken naar pijnklachten en deze hoe deze effectief te behandelen.

Over de docent:

“Al jaren ben ik bijzonder geïnteresseerd in pijnklachten en disfuncties van het bewegingsapparaat. Chronische klachten, SOLK en psychosociale factoren vind ik erg boeiend, want lichaam, geest en omgeving beïnvloeden elkaar constant. Zelfhulpmethoden en bewustwordings-oefeningen zijn belangrijk aspecten die bijdragen aan het vrij worden maar vooral het vrij blijven van klachten. Ze helpen bij het herstel en hebben tot doel je bewust te maken van je lichamelijke gedrag. Met mijn achtergrond als Psychomotorisch – en Triggerpoint Therapeut, behandel en bekijk ik de klacht dus vanuit een breed spectrum.”

Hanneke Heij is de directeur van de OpleidingTriggerpointcoach en geeft al jaren les met veel passie en humor. Ze verstaat de kunst om ingewikkelde zaken, inzichtelijk te maken zodat het makkelijk te begrijpen is. Samen met een team van docenten ontwikkelt ze nieuwe trainingen op het vak van triggerpoint-therapie, fascia-release en chronische pijn.

Programma: 24 februari

9.45-10.00 inloop
10.00-12.30 workshop
12.30-13.30 pauze incl. lunch aangeboden door de BvS
13.30-16.30 vervolg workshop
16.30-17.00 uitloop

Investering

Leden: € 10,=
Niet leden: € 70,=

Let op: de ledenkorting krijg je alleen als je ingelogd bent als lid en je lidmaatschap van 2019 al hebt geregeld.
 De juiste werkwijze is:
– doorloop eerst het hele proces van het bestellen van het lidmaatschap 2019 via https://www.verenigingvoorstoelmasseurs.nl/lid-worden/
– bestel daarna je ticket voor de bijeenkomsten waar je naartoe wilt en dan krijg je automatisch de ledenkorting

Wil je erbij zijn ? Inschrijven kan vanaf 24 december via de volgende link. Er is plaats voor 20 personen.  Aantal beschikbare plaatsen op dit moment:

70,00Verder lezen

Geen plaats meer beschikbaar? Geef je hieronder op voor de reservelijst.

Is deze workshop al vol? Of je wilt graag deelnemen maar kunt niet op deze datum? Je kunt je aanmelden voor de reservelijst!

Als er plaatsen vrijkomen gaan we de mensen van de reservelijst telefonisch benaderen op volgorde van binnenkomst. Ook krijg je eerder gelegenheid om je in te schrijven als deze workshop nog een keer georganiseerd wordt. Aanmelden voor de reservelijst kan via onderstaand formulier:

Naam*:
E-mailadres*:
Telefoonnummer(s)*:
Evt. vraag, opmerking etc:

Kaart wordt geladen...

24/02/2019