Interactieve Lezing/workshop over Chronische pijn 23 juni

Op zondag 23 juni organiseert de BvS de interactieve lezing/workshop over chronische pijn, verzorgd door Hanneke Heij.

Het is een interactieve dag waarin je nieuwe kennis opdoet over chronische pijn, bewegingsangst, bijnieruitputting en sensitisatie. Zodat je deze in kunt zetten in je praktijk. We behandelen vandaag geen spieren maar werken juist aan de herkenning van (chronische) pijn en het behandelen van alle omliggende facetten. Daarnaast maken we gebruik van eenvoudig toe te passen oefeningen die invloed hebben op pijn. En kijken naar de interventies die we kunnen plegen om bewustwording te activeren.

Chronische pijn komt vaker voor dan kanker, diabetes en hartziekten samen (Butler 2014).

Chronische pijn ruïneert letterlijk het leven van de cliënt en de vooruitzichten die een cliënt meekrijgt zijn meestal: ‘U moet er mee leren leven’ en ‘Hier heeft u goede pijnstillers’. Hier kunnen wij vaak nog een grote toegevoegde waarde hebben, omdat spieren ‘vergeten’ worden in het behandelplan.

Deze training gaat niet zozeer over het manueel behandelen, als wel over de diverse bijkomende factoren die ervoor zorgen dat de klacht in stand gehouden wordt. Met deze onderhoudende factoren gaan we aan de slag. Dus de combinatie van manueel behandelen (wat je al beheerst) en een biopsychosociale kijk op de klacht, geeft de meerwaarde.

Wil je vast wat meer weten en lezen over chronische pijn, lees dan hier verder.

Over de docent:

“Al jaren ben ik bijzonder geïnteresseerd in pijnklachten en disfuncties van het bewegingsapparaat. Chronische klachten, SOLK en psychosociale factoren vind ik erg boeiend, want lichaam, geest en omgeving beïnvloeden elkaar constant. Zelfhulpmethoden en bewustwordings-oefeningen zijn belangrijk aspecten die bijdragen aan het vrij worden maar vooral het vrij blijven van klachten. Ze helpen bij het herstel en hebben tot doel je bewust te maken van je lichamelijke gedrag. Met mijn achtergrond als Psychomotorisch – en Triggerpoint Therapeut, behandel en bekijk ik de klacht dus vanuit een breed spectrum.”

Hanneke Heij is de directeur van de OpleidingTriggerpointcoach en geeft al jaren les met veel passie en humor. Ze verstaat de kunst om ingewikkelde zaken, inzichtelijk te maken zodat het makkelijk te begrijpen is. Samen met een team van docenten ontwikkelt ze nieuwe trainingen op het vak van triggerpoint-therapie, fascia-release en chronische pijn.

Programma: 23 juni

9.45-10.00 inloop
10.00-12.30 workshop
12.30-13.30 pauze incl. lunch aangeboden door de BvS
13.30-16.30 vervolg workshop
16.30-17.00 uitloop

Investering

Leden: € 10,=
Niet leden: € 70,=

Let op: de ledenkorting krijg je alleen als je ingelogd bent als lid en je lidmaatschap van 2019 al hebt geregeld.
 De juiste werkwijze is:
– doorloop eerst het hele proces van het bestellen van het lidmaatschap 2019 via https://www.verenigingvoorstoelmasseurs.nl/lid-worden/
– bestel daarna je ticket voor de bijeenkomsten waar je naartoe wilt en dan krijg je automatisch de ledenkorting

Wil je erbij zijn ? Inschrijven kan vanaf 23 april via de volgende link.

Er is plaats voor 18 personen.  Aantal beschikbare plaatsen op dit moment: 9.

70,00In winkelmand

Geen plaats meer beschikbaar? Geef je hieronder op voor de reservelijst.

Is deze workshop al vol? Of je wilt graag deelnemen maar kunt niet op deze datum? Je kunt je aanmelden voor de reservelijst!

Als er plaatsen vrijkomen gaan we de mensen van de reservelijst telefonisch benaderen op volgorde van binnenkomst. Ook krijg je eerder gelegenheid om je in te schrijven als deze workshop nog een keer georganiseerd wordt. Aanmelden voor de reservelijst kan via onderstaand formulier:

Naam*:
E-mailadres*:
Telefoonnummer(s)*:
Evt. vraag, opmerking etc:

Kaart wordt geladen...

23/06/2019